Toto nečakal nikto, ani najvernejší fanúšikovia The Blues!

Bol to zápas, v ktorom domácim vyšlo všetko nad plán. Po extra rýchlom góle sme márne čakali na odpoveď Ibrahimoviča a spol. Na zápas a svoj výkon by najradšej zabudla kompletná obrana, ani De Gea nerobí zázraky na počkanie. Návrat „Special One“ bol teda trpký,ale potvrdil starú futbalovú pravdu: silu kabíny robí dobrá partia, nie hviezdne nákupy!

Na čelo tabuľky diabli strácajú šesť bodov, ale keby sa kanonierom doma šokujúco nezaseklo delo, na lídra by to bolo už osem. A to je iba október. Ale na keby sa nehrá. Svoje o tom vedia aj na Etihad. Citizens nevyhrali päť zápasov, z toho tri v lige a takúto bilanciu Guardiola ešte nezažil. Iba jediný bod tak delí prvý a piaty tím.

Zápasom 10. kola je súboj na White Hart Line, kam vycestuje aktuálny majster. Ale my sme zvedaví, či sa konečne chytia manchesterské kluby, či bude pokračovať spanilá jazda Liverpoolu a kedy konečne zvíťazí Sunderland?

branko-cap

Branko Cap promo manažér Digi Sport

Gól 9. kola
Christian Fuchs

gol_kola

Po troch nevydarených zápasoch v Premier League sa líšky konečne dočkali. Doma zabodovali naplno proti Crystal Palace a o najkrajší gólový okamih celého kola sa postaral Christian Fuchs. Pre rakúskeho reprezentanta to bol prvý gól v službách Leicesteru City.

Moment 9. kola
Mourinho nebol doma prorokom

moment_kola

Manchester United sa dočkal stej prehry v Premier League a bola to poriadna nakladačka. José Mourinho sa vrátil do známeho prostredia, ale jeho bývalí zverenci mu nič nedarovali. Červení diabli utŕžili najhoršiu prehru na ihriskách súperov za uplynulých sedemnásť rokov. Skóre 4:0 nepotrebuje ďalší komentár.

Hráč 9. kola
Xherdan Shaqiri

hrac_kola

Stoke City konečne vyhralo aj na pôde súpera. O dôležitý triumf proti Hull City sa postaral dvoma parádnymi gólmi Xherdan Shaqiri. Švajčiarsky reprezentant je späť v zostave a jeho presné zásahy hrnčiarom chýbali. Rýchlonohý krídelník je naším hráčom kola.

Zápas týždňa
Tottenham – Leicester

zapas_tyzdna

Šlágrom 10. kola je stretnutie Tottenham Hotspur – Leicester City. White Hart Lane bude svedkom súboja manažérskych osobností Mauricia Pochettina a Claudia Ranieriho. V minulej sezóne tieto tímy dlho bojovali o titul, až ho napokon získali líšky, momentálne naňho môžu myslieť iba kohúti. The Spurs, ktorý ako jediný v Premier League ešte neokúsili trpkosť prehry, čakajú na trofej od roku 1961. Momentálne ide o duel piateho tímu v tabuľke s dvanástym. Domáci na čelo teraz strácajú iba jeden bod, rivalov delí v tabuľke osem bodov. Bilancia v ére Premier League je pomerne vyrovnaná, keď z 20 vzájomných meraní síl vyhrali Londýnčania sedem duelov, ich súper deväť.

Zápas sledujte v sobotu 29. 10. o 16:00 exkluzívne na DIGI Sport 1. Stretnutie komentuje Richard Fekete.

Program kola:

program_kola