Tip na novú futbalovú destináciu: Škriniarova Sampdoria privíta Hamšíkov Neapol

Zaujímavý tip na výlet koncom mája? Talianske pobrežie plné slniečka, boj o pohárové priečky v Serie A a k tomu mesto bohaté na históriu a kultúrne pamiatky.

Tak presne niečo také máme pre futbalových fanúšikov, a nielen pre nich. Na svoje si prídu určite aj nežné polovičky, keďže cieľová destinácia zájazdu je slávne prístavné a obchodné mesto Janov.

janov mesto

Autobusový zájazd s nocľahom prebehne počas víkendu  26.-29.5. 2017. Termín zápasu bude upresnený. A medzi kým? Dva tradičné talianske kluby, Sampdoria Janov a SSC Neapol, v ktorých hrajú prím aj slovenskí reprezentanti.

Milan Škriniar sa vypracoval na oporu zadných radov Sampdorie a neustále napreduje vo svojej výkonnosti.

-POP (2)
Slová chvály na adresu Milana Škriniara po výhre Sampdorie nad Internom Milano 2:1

Na druhej strane ikona Neapola, Marek Hamšík, kapitán mužstva z pod Vezuvu a takisto Slovenskej reprezentácie. Chlapík s typickým účesom istým krokom mieri za titulom najlepšieho strelca Neapola v histórií. „Marekiaro“ je už teraz považovaný za legendu a to má ešte niekoľko futbalových rokov pred sebou.

marek hamsik ssc neapol

Zápas sa odohrá na Stadio Luigi Ferraris s kapacitou 36 600 divákov, ktorý býva pravidelne slušne zaplnený a tak o skvelú atmosféru nebude núdza. Štadión bol otvorený už v roku 1911 a radí sa medzi tie najstaršie fungujúce v Taliansku.

sampdoria stadion

Voľný čas môžete stráviť v jednom z najstarších miest Talianska, v Janove. Toto prístavné mesto s obrovskou históriou skrýva v srdci mesta niekoľko pamiatok. Napríklad Katedrálu San Lorenzo alebo kostol Santissima Annunziata.

santisima janov

V Parku Nevi s výhľadom na šíre more môže človek nabrať novú energiu alebo relaxovať v záhrade Villa Durazzo Pallavicini.

IW_VillaPallavicini_1

V Janove nájdete aj niekoľko múzeí, za zmienku stojí najmä Palazzo Rosso alebo Edoardo Chiossone Museum of Oriental Art, ktoré s počtom 15 000 artefaktov patrí medzi tie úplne najväčšie v krajine.

Nemôžete vynechať ani Acquario di Genova, ktoré je druhé najväčšie v Európe a nájdete v ňom až 5000 živočíchov.

akvarko janov

A niečo vyslovene pre nežnejšie pohlavie? Určite Via XX Settembre, obchodná tepna v srdci tejto metropoly, kde nájdete všetky pre nákupných maniakov, špeciálne obchody a reštaurácie a mnoho iného.

janov choreo