Tip na novú futbalovú destináciu: Objavte Litvu a podporte Hamšíka a spol.

Kvalifikácia na MS 2018 do Ruska sa láme do svojej druhej polovice a začína ísť do tuhého. Po rozpačitom začiatku naši futbalisti nastrieľali v troch kvalifikačných zápasoch 10 gólov a vďaka nim je Slovensko zatiaľ na druhom mieste v svojej kvalifikačnej skupiny.

slovensko kvalifikacia tabulka ms 2018

Druhú polovicu bojov o Rusko, začíname v Litve. Tú sme síce doma rozstrieľali 4:0, ale na maličkom štadióne LFF Stadium vo Vilniuse domáci hryzú silnejšie ako vonku. Aj preto budú chlapci potrebovať silnú podporu fanúšikov. Buďte pritom aj vy, kvôli nasledujúcim piatim veciam netreba váhať:

#1: Litva – krajina krajšia, ako jej futbal

OK, Litva vám pri voľbe miesta budúcej dovolenky asi nenapadne lenže verte nám, návšteva tejto krásnej krajiny vás prekvapí. Možno viete a možno nie, ale Litva nebývala vždy malým pobaltským štátom krčiacim sa v tieni Ruského obra. Naopak, v 15 storočí bolo Veľkolitovské vojvodstvo najväčším v Európe.

ukraine 1434

Svoje hranice rozprestieralo od Baltského až po Čierne more. O tom už dnes Litovci iba snívajú, no bohatá história na vás dýcha kamkoľvek sa pohnete.

Hlavné mesto Vilnius je kozmopolitné mesto, ktoré ešte nie tak dávno patrilo Poľsku a miešanie kultúr sa na ňom prejavilo len v tom pozitívnom slova zmysle.

vilnius-2-72170782

Ak vás však história až tak neťahá, porozmýšľajte nad návštevou špeciálneho múze pre nevidiacich, je síce až v Kaunase, no počas zápasu ho upotom môžete odporučiť napr. rozhodcom.

#2: Trakai – Nepokorený hrad na ostrove

Byť v Litve a nenavštíviť Trakai, je hriech. Skvostný vodný hrad bol kedysi sídlom Litovských panovníkov a jeho história je doslova nabitá (väčšinou) neúspešnými pokusmi o jeho dobytie.

Trakai-Castle

Do súčasnej podoby ho zrekonštruovali len nedávno a hoci do Litvy pôjdete za futbalom, nájdite si čas aj naň.

Slávne časy dýchajú aj zo samotného mestečka Trakai. Pôvodný význam bývalé panovnícke mestečko už asi nikdy nezíska, no ako kultúrna pamiatka je pre Litovcov nenahraditeľné a vy tam určite vyskúšajte miestne špeciality a pivo, neoľutujete.

01-00_trakai_db_djpg-588

#3: Návrat dobyvateľov

Už sme spomenuli, že Litvu v minulosti dobyl málokto. Našim sokolom však Litovci stoja v ceste na záverečný svetový šampionát do Ruska a preto netreba brať ohľady. Práve vaša podpora môže pomôcť k tomu, aby litovské obranné hradby neodolali a padli.

Na jeseň sme Litvu pokorili 4 gólmi

https://www.youtube.com/watch?v=M3R4TyC7HtE

Možno si poviete, že Litovci nie sú najatraktívnejší súper, lenže Slováci sa dnes už konečne chodia pozerať na Slovenskú reprezentáciu a nie na súpera. Práve v súbojoch s húževnatými mužstvami, ako je Litva chlapci vaše hlasivky potrebujú viac, ako inokedy.

Slovensko zájazdy

#4: Rozlúčka s úspešnou sezónou

Poďte sa spolu s nami rozlúčiť so skvelou sezónou 2016/17. V nej sa našim futbalovým reprezentantom nadmieru darilo a je veľmi potešujúce, že okrem tradične nadpriemerných Hamšíka či Škrteľa sa objavujú aj nové mladé tváre, schopné v budúcnosti našu reprezentáciu viesť.

Slovensko zájazd

#5: Domáca atmosféra

Slovensko nás potrebuje, chlapcov v boji nenecháme samotných. Čím viac nás na LFF Stadium, s kapacitou 5000 divákov, bude, tým viac budú naši futbalisti cítiť, že fanúšikovia stoja pevne za nimi.

slovensko-fans

Poďme spolu prekričať domácich a ukázať hrdým Litovcom, že Slováci vedia urobiť atmosféru všade kam prídu. Nastúpte na palubu komfortného autobusu a poďte s nami dobyť Litvu.

Ponuku zájazdu nájdete TU.

slovensko autobusovy zajazd