Svetový pohár v lyžovaní je bližšie ako sa zdá: Poďte povzbudiť Petru Vlhovú

4 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Lyžovanie má v srdciach slovenských športových priaznivcov špeciálne miesto predovšetkým vďaka Petre Vlhovej. Rodáčka z Liptovského Mikuláša robí našej malej krajine fantastické meno po celom svete. Chceli by ste ju vidieť niekedy v akcii na vlastné oči?

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Semmering

  • 2 hodiny autobusom

Lyžiarske stredisko Semmering je z Bratislavy prakticky na skok, nečudo, že je pre Slovákov častým výberom. Termín na konci roka, krásne prostredie a okrem lyžovačky aj šanca vidieť v akcii Petru Vlhovú. V roku 2020, keď sa tu slalomové preteky konali naposledy, skončila Slovenka na štvrtom mieste. Predbehli ju Gisinová, Liensbergerová a Shiffrinová.  Zaujímavosťou je, že v Semmeringu ako takom žije iba 607 obyvateľov.

28. december – zájazd na SP v lyžovaní: Obrovský slalom
29. december – zájazd na SP v lyžovaní: Slalom

Záhreb

  • 5 hodín autobusom

Tento kalendárny rok začala Petra Vlhová v slalome víťazne, v Záhrebe za sebou nechala nielen Shiffrinovú a Liensbergerovú, ale aj všetky ostatné súperky. Začať rok na Balkáne, na chorvátskych svahoch, sa javí byť ako zaujímavá alternatíva. Chorvátsko je častokrát prezentované za letnú destináciu, ale to tvrdia iba turisti, ktorí sa tam nevybrali v zime. Nielen lyžiarske stredisko, ale aj okolie či Záhreb samotný sú v tomto ročnom období veľmi pútavé.

4.-5. január – zájazd SP v lyžovaní: Slalom

Kranjska Gora

  • 5 hodín autobusom

Výhodou balkánskych dejísk je, že sa dajú spojiť. O pár dní po pretekoch v Záhrebe je na programe podujatie v Slovinsku. V Kranjskej Gore Petra Vlhová v ročníku 2022/2023 zvíťazila, na pódiu ju doplnili Holdenerová a Swennová-Larssonová. Slovinsko je destinácia, ktorá možno nie je taká spopularizovaná ako Rakúsko či Švajčiarsko, ale o to viac môže pozitívne prekvapiť. Blízko tohto dejiska sú nielen rakúske, ale aj talianske hranice.

7.-8. január – zájazd SP v lyžovaní: Obrovský slalom + nocľah

👉 prečítajte si: Šéf Vlhovej fanklubu 🇸🇰: „Chceme sa tešiť s ňou, najväčšiu šou očakávam v Kranjskej Gore.“

Flachau

  • 4 hodiny autobusom

Rakúske Flachau bude v úvode januára naplnené do posledného miesta. Dôvod je prostý, v roku 2022 sa na tomto mieste preteky nešli kvôli vysokým prípadom ochorenia COVID-19. Ak ste niekedy videli zábery z Flachau alebo ste tam boli, potvrdíte, že v zime je to tam ako v rozprávke. Nie nadarmo sa o rakúskom snehu hovorí, že patrí medzi najlepšie na svete.

10.-11. január – zájazd SP v lyžovaní: Slalom

Špindlerův Mlýn

  • 5 hodín autobusom

Špindlerův Mlýn je miesto, kde sa budete cítiť ako doma. Svetový pohár sa sem vracia po štyroch rokoch, pričom vtedy sledovalo približne 19-tisíc divákov famózny súboj Petry Vlhovej a Mikaely Shiffrinovej, v obrovskom slalome aj v slalome si rozdelili prvé a druhé miesto, každá z nich triumfovala v jednej disciplíne. Nie je vylúčené, že na niečo podobné sa môžu priaznivci tešiť aj v budúcom kalendárnom roku.

Zdroj: sport24.pluska.sk/foto: Michal Smrčok

28.-29. január –  zájazd na SP v lyžovaní: Obrovský slalom a slalom + nocľah

Courchevel

  •  letecky

Koho neláka cesta autobusom, môže ísť lietadlom. Vyslovene idylickým strediskom je francúzsky Courchevel. Má to jediný háčik, keď tam už prídete, nebudete odtiaľ chcieť odísť. Naposledy sa tam vo finálovom zjazde sezóny radovala Mikaela Shiffrinová, prekazí jej teraz plány Petra Vlhová? O Courcheveli sa zvykne hovoriť ako o hlavnom meste svetového lyžovania. Na vlastné oči sa môžete presvedčiť o tom, že to nie sú iba dohady.

15.-19. február – zájazd na SP v lyžovaní + nocľah

Sölden

  • letecky

Sölden v minulom ročníku sezónu otváral, teraz sa na túto rakúsku klasiku môžu fanúšikovia tešiť koncom marca. Navyše, vďaka leteckej doprave sa tam dostanete veľmi rýchlo. Naposledy na tomto mieste Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome tretia, predbehli ju Mikaela Shiffrinová a Lara Gutová-Behraimová. Sölden geograficky spadá do Tirolska, a teda, keď sa práve nebudete venovať lyžovaniu, môžete spoznávať miestu gastronómiu a kultúru, ktoré vás dozaista chytia za srdce.

15.-19. február – zájazd na SP v lyžovaní: Obrovský slalom a slalom + nocľah

Všetky zájazdy na svetový pohár v lyžovaní nájdete na našom webe.