Supertalent FC Barcelona Gavi si neviaže šnúrky na kopačkách. Aký je dôvod?

3 minúty čítania
Autor: Jakub Vaverka

Barcelonský záložník Gavi sa narodil v roku 2004, čo samo o sebe znie neuveriteľne. Aj napriek tomu, že má iba 18 rokov, patrí medzi dôležitých členov prvého tímu FC Barcelona. Na ihrisku púta pozornosť. Nielen vďaka svojim futbalovým schopnostiam, ale aj vďaka tomu, že má rozviazané šnúrky.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Len nedávno renomovaný športový novinár Fabrizio Romano informoval verejnosť o novej zmluve mladého záložníka s katalánskym veľkoklubom. Známe „HERE WE GO“ sa objavilo na oficiálnom účte a športová verejnosť sa dozvedela okrem dĺžky nového kontraktu aj o výkupnej klauzule, ktorá činí závratnú jednu miliardu € (!)

 

Zdroj: IG / @fabriziorom

„Som veľmi šťastný, že som predĺžil kontrakt s najlepším klubom na svete,“ povedal bezprostredne po podpise mladý záložník.

Gavi a jeho šnúrky

Vzhľadom na rýchlosť súčasného futbalu, je hrať s rozviazanými šnúrkami na kopačkách pomerne nebezpečné. Jeden moment nepozornosti, prišliapnutie od súpera alebo od seba samého a môže z toho byť nepekné zranenie. Už len chôdza s rozviazanými šnúrkami nie je odporúčaná, nie to hranie vrcholového športu.

„Gavi hrá s rozviazanými šnúrkami veľmi dlho, od útleho veku, keď ešte pôsobil v mládežníckych tímoch,“
povedal o svojom zverencovi tréner Kataláncov Xavi.

Na druhej strane je ale na mieste si uvedomiť, že v rýchlosti, v ktorej Gavi na ihrisku funguje, nie je práve jednoduché ho lapiť a obrať o loptu, prípadne mu stúpiť na šnúrku. On lieta medzi obrancami súpera, jeho šnúrky lietajú vo vetre zo strany na stranu. Prečo si tento rodák Los Palacios y Villafranca neviaže šnúrky?

Zdroj: sportbible.com

Aj keď to môže pôsobiť komicky, niekedy so šnúrkami Gavimu pomáhajú jeho spoluhráči. Nechcú sa pozerať na to, ako ich tímový kolega riskuje zranenie. A možno ho chcú len ľudsky posunúť dopredu, predsa len, je to stále iba tínedžer, ktorý sa neustále učí. Nico González, 20-ročný mladík z A tímu Blaugranas, sa nechal počas minulej sezóny počuť, že to parťáka z katalánskej kabíny naučí. Je to preto, že si ich nevie veľmi dobre viazať. Nezáleží mu na tom, že ich má počas zápasov rozviazané,“ uviedol v interview pre portál Goal.com.

LAST MINUTE ponuka: Letecký zájazd do Milána na 🇮🇹 Inter  – Barcelona 🇪🇸 od 360 €!
Dátum: 4. október 2022

Je ako Maradona, talent ma od Boha

Ktovie, či sa mu to podarí, ale v istom ohľade Gavimu rozviazané šnúrky nosia šťastie. Hrá výborne, v Barcelone mu veria a keďže iba v auguste dosiahol plnoletosť, má prakticky celú kariéru pred sebou.

Vedeli ste, že aj legendárny Diego Maradona hrával s rozviazanými kopačkami? Predpokladáme, že to meno ste už počuli. A v prípade božského Diega sa taktiež nedá hovoriť o tom, že by mu nezaviazané šnúrky na kopačkách robili, čo sa týka futbalového umenia, problém.