Sunderland prekonal rekord, Londýn čaká veľký šláger

Sunderland vošiel do dejín Premier League. Čierne mačky ani po 10. kole nedokázali zvíťaziť, takže sú beznádejne na poslednom mieste s chudobnými dvoma bodmi. David Moyes vie, že táto sezóna bude iba o záchrane, ale ešte nič nie je stratené.

Na Old Trafford je „blbá nálada“. Jedno ego väčšie ako druhé a to najväčšie dokonca vykázané na tribúnu. Strata 8 bodov na lídra a zrazu bude dobrý aj Schweinsteiger. Aj keď zlé jazyky tvrdia, že opätovne trénuje s A-tímom iba preto,aby bol fit na januárový prestup. Zápas proti Burnley bol tutovkou. Ale Tom Heaton odchytal životný zápas a Ibra a spol. sklamali. Zlatan nedal gól už šesť zápasov, čo sa mu naposledy stalo v Interi Miláno. Podľa štatistík Opta premenil od začiatku sezóny iba 11% z veľkých šancí. Pre porovnanie Walcott dal 40% a Lukaku až 50%.

The Blues sa darí, Citizens konečne vyhrali a The Reds sú nezastaviteľní. My sa tešíme na veľký derby súboj o severný Londýn. Susedský duel odvekých rivalov ako zápas týždňa v nedeľu 6. 11. už od 13:00 naživo na DIGI Sport 1: Arsenal – Tottenham. Ako to dopadne? A komu budete fandiť Vy? Uživajte si najlepší futbal, exkluzívne iba na obrazovkách DIGI Sport!

branko-cap

Branko Cap promo manažér Digi Sport

Gól 10. kola
Gaston Ramírez

gol_kola

Nováčik z Middlesbrough sa konečne dočkal prvého domáceho víťazstva v sezóne. Na Riverside Stadium zavelil do útoku Uruguajčan Gaston Ramírez. Na jeho presný zásah proti Bournemouthu sa bude spomínať ešte poriadne dlho.

Moment 10. kola
Negatívny rekord Sunderlandu

moment_kola

Najväčším prepadákom doterajšieho priebehu sezóny sú výkony hráčov Sunderlandu. Zverenci Davida Moyesa zatiaľ nazbierali chudobné dva body a márne čakajú na prvé víťazstvo. Čierne mačky sa tak negatívnym spôsobom zapísali do histórie Premier League.

Hráč 10. kola
Wilfried Bony

hrac_kola

Wilfried Bony sa konečne prebudil. Po príchode z Manchesteru City do Stoke City čakal na prvý presný zásah až do 10. kola. Proti bývalému klubu z južného Walesu sa presadil hneď dvakrát a jeho tím neprehral už päť zápasov v rade.

Zápas týždňa
Arsenal – Tottenham

zapas_tyzdna

Šlágrom 11. kola Premier League je bitka o severný Londýn Arsenal – Tottenham Hotspur. Emirates Stadium bude svedkom súboja manažérskych osobností Arséna Wengera a Mauricia Pochettina. V minulej sezóne tieto tímy dlho bojovali o titul, až ho napokon obom ukradli líšky. The Spurs, ktorý ako jediný v Premier League ešte neokúsili trpkosť prehry, čakajú na trofej od roku 1961. Kanonieri sa naposledy tešili z titulu v roku 2004. Momentálne ide o duel druhého tímu v tabuľke s piatym. Rivalov delia v tabuľke tri body a tak sa hostia v prípade výhry môžu dotiahnuť na súpera. Bilancia v ére Premier League hovorí v prospech Gunners, keď zo 48 vzájomných meraní síl vyhrali osemnásť, kohúti iba desať. Najčastejším výsledkom je tak remíza.

Duel sledujte v nedeľu 3. 11. o 13:00 exkluzívne na DIGI Sport 1, predzápasové štúdio moderuje od 12:30 Michal Hrdlička. Stretnutie komentuje Matúš Lukáč.

Program 11. kola:

program_kola