Súboje titanov v štvrťfinále Ligy majstrov

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Tu už všetka sranda končí. Zrno sa oddelilo od pliev a zostalo 8 najlepších mužstiev Európy, ktoré si to rozdajú o ušatú trofej, až priveľmi podobajúcu sa na Garetha Balea.

Rozpis zápasov je známy, a vy su už teraz môžete v otváracích cenách zaistiť svoje miesto medzi tisíckami nadšených priaznivcov priamo na tribúnach. Kompletnú ponuku nájdete TU

futbaltour liga majstrov stvrtifnale

Futbalové feng-šuej je opäť v rovnováhe

Troch zástupcov dodala La Liga, dvoch Bundesrepublik liga, po jednom Veľká Británia, Francúzsko a Taliansko. Aby sa sem dostali, museli odohrať ťažké zápasy, vyradiť zväčša silných súperov a dať svetu comeback, o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť.

Najväčšími prekvapeniami tejto fázy sú jednoznačne Monako s Leicestrom, pričom práve kniežatá fascinovali futbalový svet. Najväčším gigantom sa vyhnú aj vo štvrťfinále, takže pri kúsku šťastia môžu ich rozprávky pokračovať.

monaco falcao

Real Madrid – Bayern Mníchov

Ak na seba narazia takéto ťažké kalibre svetového futbalu, treba na chvíľu zbystrieť. Keď sa stretli naposledy, Real dal Bayernu lekciu 5:0 a sezónu zavŕšil La Décimou. V sezóne 2011/2012 sa tešil z postupu na penalty Bayern, ktorý však vo finále hranom doma podľahol Chelsea. Nie je pochýb, že ktokoľvek z tejto dvojice postúpi, bude smerovať aj k celkovému víťazstvu.

real bayern

Nie je to iba súboj milionárskych mužstiev, famóznych útokov a bývalých spoluhráčov ale aj trénerského učiteľa s jeho žiakom. Ancelottiho dokázal v Madride plnohodnotne nahradiť až Zinedine Zidane, ktorý ihneď po nástupe najkrajšiu futbalovú súťaž s mužstvom ovládol. Carlo zatiaľ prijal ponuku prevziať bavorskú mašinu s jediným cieľom – priniesť ušatý pohár domov.

real zidan ronaldo

V strede poľa sa proti sebe predstavia hráči, ktorí dokonale poznajú oba kluby. Výmena Xabiho Alonsa za Toniho Kroosa priniesla ovocie obom tímom a pre Baska, ktorý po sezóne ukončí kariéru, to bude krásna rozlúčka s madridským bielym domom.

bayern alonso

Či už víťazná, alebo nie, to si dnes nikto netrúfne povedať. Či to pôjde lepšie Lewandovskemu, alebo Ronaldovi, či sa Navas vyšponuje k top výkonom, alebo to opäť celé vybaví Ramos. Či zvíťazi futbalový heavy metal, alebo rock&roll.

Toto je najvyššia svetová liga, extratrieda je oproti tomuto zápasu iba predzápas halového turnaja internacionálov. Futbal nás odmenil za to, že ho máme radi. Dámy a páni, Real Madrid – Bayern Mníchov. Šanca vychutnať si odvetu na vypredanom Santiago Bernabeu prichádza iba párkrát za život. A že ten Real vie otáčať zápasy.

real bernabeu

Barcelona – Juventus Turín

Katalánsky krém zmietol parížsku tortu aj s prispením nemecko-tureckého kebabu, ale história sa na to pýtať nebude. Stalo sa to, čo sa stalo a teraz je na Juventuse, aby sa s touto skutočnosťou vysporiadal.

Hovorí sa, že Bonucci sa už pár hodín sústredí iba na obranu v pokutovom území. Karol Marko bude hosťom štúdia pri obidvoch zápasoch, pretože nikto nerozumie futbalu zo Serie A tak, ako on.

Juventus vstupenky

Vládcovia Talianska a Španielska predstavujú na oko opačné herné štýly. Dokonalý útok proti dokonalej obrane, ale obaja vedia viac ako dobre uspávať celé klbká hadov.

Ťuky-ťuk a keď vás chytí mikrospánok ako tureckého kamionistu, príde kolmica. V útoku mená ako Messi, Neymar, Suárez, Higuain, alebo Dybala.

Všimli ste si? Všetko chlapci z Južnej Ameriky. Ak chceme porovnávať iné formácie, obranu má jednoznačne lepšiu Juve a čo sa týka zálohy, tam bude záležať na malých detailoch.

barcelona msn trio

Juve má miernu nevýhodu, pretože prvý zápas odohrá doma a na rozuzlenie zápletky pocestuje na miesto, kde ešte teraz sedí Unai Emery. Obe mužstvá už prestáva baviť vládnuť doma a majú obrovskú chuť na Ligu majstrov.

Šancu však môže dostať iba jeden z nich. Kto sa bude tešiť po odvete v Barcelone? Nechceli by ste to byť hlavne vy? Na svete neexistuje veľa na život a futbal lepších miest.

Zvyšné lahôdky

Súboj Borussie s Monakom má všetky predpoklady na to, aby prekonal gólové rekordy futbalových a hokejových súťaží. Ofenzívne stroje, ktoré občas veľmi rady zabudnú brániť potešia duše fanúšikov tejto krásnej hry.

dortmund po zapase

Pred mesiacom by som favorizoval Dortmund, ale Monaco dostalo na svoju stranu takmer celý svet a ak sa má v Lige majstrov odohrať tento rok nejaké prekvapenie, nech ho oslavuje Leonardo Jardim.

Proti Žltej stene to však budú mať chlapci od Azúrového pobrežia sakra ťažké, to totiž nie je polomŕtvy Etihad Stadium. Veď sa príďte presvedčiť aj vy, ako fandia najlepší fanúšikovia v Lige majstrov.

AS Monaco zajazdy

Dostať za súpera Leicester City chcelo asi máloktoré mužstvo. Pretože v zápase proti nemu môžete len stratiť. Bál sa aj Gigi Buffon a to sa o Juventuse nedá povedať, že niekedy súpera podcenili.

Líšky však za súpera dostali los kolčoneros z Madridu. Neúspešného finalistu z minulej sezóny. Griezmann možno krúti poslednú sezónu pod Simeonem a stretnutie s majstrom Anglicka by mohlo byť príjemným spestrením zápasového programu Ligy majstrov.

Leicester-v-Everton

Navyše Leicester vybavil aj Sevillu, takže mu španielsky futbal má čo vracať. Zapíšu sa ex-Ranieriho chlapci do dejín svetovéhu futbalu ďalším zázrakom?

Nahlasujte v práci dovolenky priatelia, Liga majstrov vstupuje do ďalšej fázy a vy môžete byť pri tom. Pretože kto zaváha, vychutná si gólové hody iba za televíznou obrazovkou. A že je to naživo úplne o inom, to vám hovoriť nemusíme.