Súboj Vlhovej so Shiffrinovou pokračuje. Niekoľkokrát aj pár kilometrov za hranicami Slovenska

3 minúty čítania

Tradične na konci októbra sa rozbehla nová sezóna Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Tá bude pre slovenského fanúšika mimoriadne zaujímavá, a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Petra Vlhová do nej vstúpila v úplne novej pozícii, než na akú bola zvyknutá. V uplynulom ročníku totiž dokázala dosiahnuť zatiaľ najväčší úspech svojej kariéry, keď získala veľký krištáľový glóbus pre celkovú víťazku poradia svetového pohára. Aj v aktuálnej sezóne tak bude patriť k najužšiemu okruhu favoritiek na toto ocenenie.

Slovenská reprezentantka po uplynulej sezóne pristúpila k zásadnej zmene. Narastajúce napätie zo záveru ročníka vo svojom tíme vyriešila prepustením talianskeho kouča Livia Magoniho, ktorý ju priviedol do absolútnej svetovej špičky.

ODPORÚČAME: Mikulášsky darček pre malých aj veľkých fanúšikov – originálne adventné kalendáre

Novým hlavným trénerom slovenskej lyžiarskej superstar sa stal Švajčiar Mauro Pini. Tento skúsený odborník má za sebou mimoriadne úspešnú spoluprácu s takými menami ako Tina Mazeová či Lara Gutová-Behramiová.

Aby tých výrazných momentov na úvod tohto ročníka nebolo málo, tak vo februári čaká aj na lyžiarsky svet zimná olympiáda v Pekingu, kde chce Petra zaútočiť minimálne na medailu.

Avšak pred tým, než sa pretekárky presunú do metropoly Číny, čaká ich ešte ďalších 15 zastávok Svetového pohára. Počas novembra to budú presne tri kompletné zastávky. Pretekárky sa najskôr opäť predstavia v Rakúsku, konkrétne v stredisku Lech/Zuers, kde absolvujú len preteky v paralelnom slalome (13. novembra).

Už o týždeň neskôr (20. novembra) príde na rad slávny zjazd v Levi, kde sa vlani tešila z víťazstva práve naša Petra Vlhová. Vo Fínsku to budú mať slalomárky o to náročnejšie, že absolvujú dvoje preteky medzi bránkami v priebehu dvoch dní.

Na záver predposledného mesiaca v roku sa celý kolotoč presunie do zámoria. Slovenských fanúšikov bude rozhodne viac zaujímať program v americkom Killingtone, ktorý by sa mal začať 27. novembra (sobota) obrovským slalomom a pokračovať by mal o deň neskôr klasickými pretekmi v slalome. Dá sa očakávať, že na tieto preteky bude mimoriadne motivovaná najmä domáca superhviezda Mikaela Shiffrinová.

Bude zaujímavé sledovať, či sa následne tím Petry Vlhovej presunie aj do kanadského Lake Louis, kde sa piate kolo svetového pohára začína posledný novembrový deň. V „krajine javorového listu“ sú totiž na programe preteky v rýchlostných disciplínach – zjazde a superobrovskom slalome (Super-G).

FANÚŠIKOVIA SA VRACAJÚ NA SVAHY

Petru Vlhovú čaká počas celej sezóny náročný boj najmä s jej najväčšou rivalkou Mikaelou Shiffrinovou, no rozhodne nebezpečná bude aj Rakúšanka Katharina Liensbergerová. Už úvodné preteky svetového pohára ukázali, že do tohto boja sa bude chcieť zapojiť aj bývalá zverenka Vlhovej kouča Maura Piniho Lara Gutová-Behramiová.

Z fanúšikovského hľadiska nás v tomto ročníku nečakajú žiadne výraznejšie obmedzenia, a tak budete môcť spoločne s CK FutbalTour a oficiálnym fanklubom Petry Vlhovej vytvoriť slovenskej hviezde „domácu“ atmosféru hneď na niekoľkých svahoch.

Slovenskí fanúšikovia, ktorí si vyslúžili nálepku „najlepší“ spomedzi fanklubov lyžiarok, nechýbali už v Söldene. Ďalšie tradične lákavé destinácie nás čakajú na prelome aktuálneho a nového roka – Lienz, Záhreb, Maribor, či Flachau.

 

Petra Vlhová sa pred začiatkom tohto ročníka vyjadrila, že nebude štartovať v každých pretekoch Svetového pohára tak, ako tomu bolo v uplynulej sezóne a sústrediť sa bude viac na technické disciplíny.

V súťažnom kalendári aktuálneho ročník nenájdeme slovenské ani české stredisko. Najbližšie „domáce“ preteky sú tak možné až v sezóne 2022/2023.

Dovtedy majú milovníci zimných športov šancu fandiť Petre na pretekoch v neďalekých destináciách:

LIENZ

  • dátum: 28.-29. december (obrovský slalom v utorok, slalom v stredu)
  • ponuka zájazdu TU

ZÁHREB

  • dátum: 4. január (slalom)
  • ponuka zájazdu TU

MARIBOR

  • dátum: 8.-9. január (obrovský slalom v sobtou, slalom v nedeľu)
  • ponuka zájazdu TU

FLACHAU

  • dátum: 11. január (slalom)
  • ponuka zájazdu TU

DARČEKOVÉ POUKÁŽKY

  • máte doma, v práci alebo medzi priateľmi fanúšikov zimných športov? Darujte im originálny zážitok
  • Poukážku vytvoríme na mieru s vaším vlastným želaním a obdarovaný ju môže použiť na nákup vstupeniek alebo zájazdov
  • ponuka darčekových poukážok TU