Súboj gigantov. Bavori vyzvú PSG v Klagenfurte

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk

Ešte sa ani poriadne nestihla skončiť sezóna a mužstvá začínajú plánovať, ako získať čo najviac trofejí v tej nasledujúcej. Taký je futbalový kolotoč. Neuspeješ tento rok, máš šancu znovu o 12 mesiacov.

Sú súťaže, kde sa úspech konkrétneho mužstva očakáva ako samozrejmosť, a tak je jedinou úlohou ich trénerov dosiahnuť úspech v Lige majstrov. Bayern s PSG svojim domácim súťažiam dominovali aj tento rok, ale v najťažšej súťaži sveta narazili na rovnaký problém. A nie, nebol to Real Madrid, ktorý obidve mužstvá vyradil. Bol to fakt, že ich liga im neponúka ťažké zápasy na takej báze, ako La Liga alebo Premier League. A keď zrazu príde svetový gigant, musia vytiahnuť najlepší výkon sezóny a to je niekedy ako štartovať dízel v studené decembrové ráno.

Parížsky sen o dominanciu

V Paríži urobili pred rokom všetko pre to, aby okrem Ligue 1 konečne ovládli aj Ligu majstrov. Kúpa Neymara s Mbappém bola ako z inej galaxie, mužstvo si spokojne rozdávalo súperom náklady a zdalo sa, že ofenzívne trio nedokáže nikto zastaviť. Unai Emery vedel, že pri takej veľkej investícii sa počíta iba ušatá trofej. Ale Neymar sa pred odvetou s Madridom zranil a sen sa rozplynul. Domáce double mu kožu nezachránilo, Unai už podpísal s Arsenalom a na jeho miesto sa posadil Tomas Tuchel známy z Dortmundu. Veľa fanúšikov je zvedavých, ako sa zmení herný štýl PSG.

Vrásky na čele mu určite robia špekulácie o odchode Neymara a prešetrovanie hosťovania Mbappého, ale o silu svojho kádra sa báť nemusí. Môžeme očakávať, že po skončení Majstrovstiev sveta do mužstva pribudne nejaký stredopoliar. Pretože priznajme si, jediným svetovým hráčom v strede poľa PSG je Verratti. A veľké zápasy sa vyhrávajú práve tam. Prestupovou bombou roka by mohol byt príchod Gigiho Buffona, vylúčený nie je ani podpis Ozila. Ako hotová vec sa javí aj príchod jeho nechceného spoluhráča Jacka Wilshera. Mbappé by navyše rád videl po svojom boku Kantého, ktorý by dokonale kryl chrbát ofenzívnym chúťkam Le Parisiens.

V Mníchove nič nové. Trofeje pribúdajú

Šesť rokov po sebe nespoznala Bundesliga iného majstra ako giganta z Bavorska. Či už sedel na lavičke Ancelotti, Guardiola alebo Hyenckes, vždy sa po poslednom zápase sezóny oblievali pivom hráči v červených dresoch. Ich výhodou je, že doma môžu v pohode pár zápasov vypustiť a vrhnúť sily do Ligy majstrov. Ale tento rok mali smolu. Na zranenie Neuera a nevyužité šance. Nemecká efektivita zostala v kabíne a dokonca sa hovorí aj o Lewandovského túžbe hrať za Real Madrid.

Bayern je stále posledným nešpanielskym víťazom Ligy majstrov. Vo vitríne má trofej zo sezóny 2012/2013. Šancu oprášiť starú slávu dostala nová tvár. Niko Kovač. Muž, ktorý v uplynulej sezóne viedol Eintracht Frankfurt a vo finále domáceho pohára zdolal práve Bayern. Aj tento rok dostane na prestupy pekný mešec peňazí. Okrem Leona Baileyho sa píše aj o príchode Dybalu. Martial je nespokojný v United, Guardiola zase láka späť k sebe Alcantaru. Budeme mať o čom celé leto hovoriť, to je jasné.

Prípravný zápas na úrovni Ligy majstrov

No a tieto dve mužstvá si to rozdajú v Klagenfurte v jeden pekný letný deň. Prípravný zápas pred sezónou, nové tváre v každom mužstve, ale aj starí známi. Navyše je obrovská šanca, že uvidíme aj čerstvých majstrov sveta zo šampionátu v Rusku. Súboj ťažkých kalibrov európskeho futbalu máme za rohom. Ak sa stretnú v sezóne ešte raz, pravdepodobne to bude až vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov.

Bude sa radovať francúzsky či nemecký majster? Vychutnajte si ich súboj naživo priamo v Klagenfurte.