Stávka sa dá prehrať so cťou: Fanúšik United splatil prehru majstrovskými titulmi

Stávky medzi kamarátmi alebo partiami o tom, ktoré z obľúbených mužstiev skončí v sezóne vyššie alebo získa viac bodov, víťazstiev či strelí viac gólov, sú bežnou súčasťou v živote futbalových nadšencov a určite máte s podobnými záležitosťami skúsenosti. Väčšinou ide o „kofolu“, dobrý obed-večeru alebo nejaké drobné. Vo výnimočných prípadoch je to o vyšších sumách, ale ide najmä o ten pocit, že môj tím je v danom momente lepší.

Dôležité je vždy hlavne zachovať nadhľad a celú situáciu vziať ideálne s humorom, či už stávku vyhráte alebo prehráte. Napríklad ako dvojica kolegov z Anglicka, ktorí sa pred sezónou stavili o 10 libier. Jeden fanúšik Liverpoolu, druhý Manchestru United. Predmetom stávky bolo umiestnenie tímov v tabuľke po poslednom kole.

Keďže obhajcom trofeje z Manchestru sezóna absolútne nevyšla, dôvod na radosť mal fanúšik úhlavného rivala z neďalekého Liverpoolu, kde sa až do konca bojovalo o majstrovskú trofej.

Lenže priaznivec United sa nechcel zmieriť s nepríjemnou prehrou a dostal skvelý nápad. 10 libier kolegovi bez problémov vyplatil, avšak v minciach s hodnotou 50 pencí. Aby bola zábava ešte väčšia, rozložil ich na plagát oznamujúci 20 titulov United v histórii s označením úspešných rokov na jednotlivých minciach a všetko zarámoval, aby to bolo dokonalé. Svoju časť stávky po prehre splnil a je jasné, že svojho kamaráta skvelým spôsobom „dostal“. Samozrejme sa pochválil na sociálnej sieti.

Osud „darčeka“ (ani prefíkaného fanúšika United) už žiaľ nepoznáme 🙂