Štartuje cesta do Istanbulu. Kto sú favoriti Ligy majstrov?

Píše Richard Hanzlík

Akoby to bolo včera, keď Liverpool oslavoval víťazstvo na Wanda Metropolitano. Predkolá sú za nami a najlepšia futbalová reality šou už pozná svojich účastníkov. 32 vyvolených, najlepší futbalisti na svete a už tradičné utorky a stredy pri futbale. Kocky sú hodené, skupiny rozlosované, poďme na to!

Favoriti

Toto je liga naozaj veľkých chlapcov. Kto sú tí TOP favoriti na víťazstvo? Pep Guardiola už deviaty rok čaká na zopakovanie triumfu a v Manchestri má doslova dokonalý materiál. Odkedy do klubu prišiel, nedostal sa cez štvrťfinále, kde ho porazil Liverpool aj Tottenham. Káder City praská vo švíkoch a je jedným z favoritov na celkový triumf. A ako darček dostalo jednu z najľahších skupín. Znovu.

Zájazdy a vstupenky: Barcelona v Lige majstrov

Bokom však nebude stáť ani Barcelona. Projekt Neymar sa naťahuje ako vek odchodu do dôchodku a ak sa to Kataláncom podarí, pôjde z ich útočného štvorzáprahu strach. Fiasko na Anfielde sa už opakovať nemôže a Leo vie, že ak prinesie na Camp Nou ušatú trofej, má Zlatú loptu definitívne vo vrecku.

V Taliansku si zuby brúsi Stará dáma. Mužstvo, ktoré sa potichu, bez veľkých prestupových čiastok posilňuje a na hrote má stále hladného Ronalda. Juve by mohla pomôcť aj silnejúca domáca konkurencia, ktorá jeho hráčov udrží stále v napätí. Pretože nie je nič horšie, ako vyhrať ligu už v marci.

Zájazdy a vstupenky: Liverpool v Lige majstrov

Obhájiť je ťažšie ako získať, najmä ak Klopp avizuje Premier League ako prioritu pre Liverpool. Viete si však predstaviť, že sa na Anfielde tento rok neudeje nič magické? Ani ja nie. S Liverpoolom treba počítať. Skupinu dostal na rozbeh, jediným súperom bude Neapol.

Druhý sled

Ako hovoril policajný šéf Jaroslav Spišiak. My vieme, že oni vedia, že my vieme, že nepatria do prvej skupiny. Ale v Lige majstrov rozhodujú maličkosti a vyhrať ju môže ktokoľvek z nich. Do Realu Madrid sa vrátil odborník na túto súťaž Zidane a aj keď Biely balet pripomína skôr sivý lazaret, vždy je tu šanca na to, že sa stará garda nakopne k výkonom ako kedysi. Veľa ukážu už skupinové výkony proti PSG.

Zájazdy a vstupenky: Real v Lige majstrov

Na opačnom konci mesta sa Liga majstrov môže tešiť na novú hviezdu. Joao Felix ukazuje svoju genialitu v novom Atléticu a aj v tejto sezóne bude platiť, že Los Colchoneros patria medzi mužstvá, ktoré si pri žrebe nikto neželá. Pretože hrať proti nim, to je ako skočiť medzi hladných dobermanov a zapnuté krovinorezy.

V Mníchove sa skončila jedna éra. Robben s Ribérym opustili krídelné priestory a keď už nevyšiel príchod Saného, v mužstve hosťujú aspoň Coutinho s Perišičom. Na silu bavorského giganta sa tak nejak zabúda, ale nikdy nepodceňujme Nemcov.

Zájazdy a vstupenky: B. Mníchov v Lige majstrov

Ale ani chlapci z Dortmundu nechcú zaostávať. V poslednej sezóne ich síce jednoznačne vyradil Tottenham, ale mužstvo sa posilnilo a Jadon Sancho je znovu o rok starší. Navyše to domáce prostredie… Nič nie je nemožné a každý zápas BVB bude radosť sledovať.

Paríž Saint-Germain už nie tak otvorene sníva svoj sen o víťazstve. Neymar na odchode a klub dopláca na ligu, ktorej tak jednoznačne dominuje. Inak by to nemalo byť ani tento rok. Sú jednoducho veci, ktoré si ani za peniaze nekúpiš.

Kohúti z Londýna majú po neúspešnom finále skúseností na rozdávanie, Levy konečne pustil nejaké to euro na posily, ale s takým úzkym kádrom nemôžete hrať celú sezónu o všetko. Klub si musí vybrať, alebo veriť v obrovské šťastie.

Čierne kone

Každý rok sa nájde mužstvo, ktoré nám tú sezónu trochu spestrí. Monaco, Porto, La Coruňa alebo naposledy Ajax. Tento rok bude zaujímavé sledovať Atalantu Bergamo. Nielen preto, že v jej obrane bude Škrťo, ale aj kvôli hernému prejavu a dvojičke Papu Gomez – Iličič. Navyše s veľmi reálnou šancou postúpiť z druhého miesta za Manchestrom City.

Zájazdy a vstupenky: Slavia v Lige majstrov

Svoje kvality a skúsenosti z Európskej ligy potvrdila aj Slavia Praha. V Edene pred žrebom v kútiku duše určite verili v šancu na postup, ale potom zistili, že budú hrať proti Barcelone, Dortmundu a Interu Miláno. No čo, aspoň bude na čo pozerať a každý bod bude veľký.

A napriek skupine smrti nemôžeme zabúdať na Inter. Milan Škriniar dostal nového trénera a Antonio Conte si začína skladať mužstvo. Na hrote Lukaku, na krídle dostane šancu na reštart Alexis Sanchez. Ktovie, v Miláne je možné všetko. Tak, ako môžu prehrať s Lecce, môžu vo štvrťfinále poraziť Manchester City.