Stálo to za tú cestu! V Miláne sa chystajú oslavy

4 minúty čítania

V sobotu neskoro večer sme sa s plným autobusom vybrali na posledný domáci zápas AC Milána proti susednej Atalante Bergamo. Fyzicky náročná „24-hodinovka“ ponúkla výpadok metra, horúce počasie, ale najmä gólovú parádu Thea Hernándeza.

Ostal zamknutý na záchode, kým pumpár spal

Začiatok, ako sa na poriadny výlet patrí. Pri prvej povinnej zástavke sme mali úsmevnú príhodu, pri ktorej jeden z nás sa zdržal na záchode až tak dlho, že samotný prevádzkar pumpy medzitým zaspal. Našťastie to skončilo happyendom a v ceste sme pokračovali všetci.

V autobuse sa o pohodlie všetkých postaral delegát Marek, mimochodom veľký fanúšik AC Miláno:

Pri úvodnej otázke, či sa v autobuse nachádza aj fanúšik Atalanty sa na tvárach, objavili jemné úsmevy. Samozrejme nikto sa neprihlásil. Súčasťou cesty boli ale aj fanúšikovia iných európskych klubov, ktorí chceli zažiť poriadnu atmosféru na San Sire. Veď Rossonerri siahajú po 11 rokoch konečne na titul!

👉 Zakúpte svojím blízkym darčekovú poukážku na zájazdy AC Miláno 🔴⚫

Zdroj: FB/Stramilano Pagina Ufficiale

Milánsky maratón a plné ulice turistov

V nedeľu po príchode do Milána nás čakalo mesto plné ľudí, ktorých lákal nielen futbal, ale aj tradičný maratón a samozrejme nákupy. Slnečné počasie predurčovalo skvelý výlet, ktorý však pre jedného z nás mal trpkú príchuť kvôli strate dokladov. Vďaka pohotovej reakcii delegáta, sa nakoniec cela situácia vyriešila a spoločne sme si mohli vychutnať zápas.

Metro zastávka „Duomo“, bola pre prebiehajúci maratón dočasne odstavená, preto sme sa do centra k Milánskej katedrále dostali pešo. Niektorí z nás navštívili múzeum „Casa Milan“ alebo „Duomo di Milano“ a iní si vychutnávali taliansku kávu a historické uličky mesta módy.

Zápas o všetko na zaplnenom San Sire

S veľkými očakávaniami sme sa postupne presunuli pred takmer 100-ročný štadión Giuseppeho Meazzu. V uliciach bolo cítiť dôležitosť zápasu pre domáce AC s nie obľúbenou Atalantou. Domáci čakali na víťazstvo nad Atalantou od januára 2014!

Červeno-čierne farby zaplnili ulice, obchody a metrá. V kaviarňach sa neskloňovalo nič iné, ako titul v Serie A. To všetko dotváralo atmosféru chystaného zápasu. Výsledok dopadol podľa predstáv, fanúšikovia boli úžasní a hlavne druhý gól od Thea Hernandeza si vychutnávali snáď aj fanúšikovia Atalanty. Za všetko vraví reakcia Rafaela Leão.

👉 Zostrih zo zápasu AC Milano 2:0 Atalanta (Zdroj: Youtube/ACmilan):

Choreo spôsobilo zimomriavky a boli aj slzy

Domáci fanúšikovia nenechali nič na náhodu a pripravili si krásne choreo, ktoré spolu so skandovaním prinieslo nezabudnuteľné momenty. Po úvodnom polčase narastala nervozita, ktorú vystriedala oslava domáceho gólu z 56. minúty. V hľadisku boli aj fanúšikovia konkurenčných klubov a práve tým bol venovaný odkaz „va***nculo interisti“. Jedného z mladších divákov eufória domácich a ich pokriky rozosmutneli natoľko, že došlo až k slzám.

Nuž, aj o tomto je futbal v Taliansku. Vášeň, emócie a slzy!

Cesta zo štadióna bola sprevádzaná obrovskou radosťou, pretože pred posledným zápasom AC v Sassuole, im stačí získať len jediný bod a po vyše dekáde môžu oslavovať vytúžene Scudetto.

Sledujte našu sociálnu sieť Instagram, kde Vám prinášame pohľad do zákulisia futbalových zážitkov.

Zápas vyšiel podľa predstáv väčšiny fanúšikov nášho zájazdu a preto sa aj zdanlivo dlhá cesta domov niesla v dobrej atmosfére.

Chceli by ste zažiť futbalový zájazd do Talianska? Všetky zájazdy nájdete TU.

FutbalTour – z lásky k fubalu