Slovenské osobnosti najviac veria veľmociam

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Majstrovstvá sveta vo futbale v Katare vzbudzujú veľký záujem širokej verejnosti. Preto sme v našej ankete oslovili známe futbalové osobnosti a požiadali ich o odpovede na tri otázky.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

1. Tešíte sa na MS, budete ich sledovať podrobne, alebo si vyberiete iba najzaujímavejšie zápasy?

2. Koho a prečo tipujete za majstra sveta?

3. Komu budete fandiť a ktorí hráči by mali byť najväčšími hviezdami šampionátu? 

Ján Kocian, účastník MS 1990 a tréner reprezentácie Slovenska 2006-2008:

  1. Už sa neviem dočkať MS, lebo sa hrajú raz za štyri roky, hoci tieto budú v netradičnom termíne. Na druhej strane nie som zástancom šampionátu s toľkými mužstvami, preto si vyberiem zápasy, ktoré budem pozerať. 
  2. Francúzsko síce nemá za sebou dobré obdobie, ale stále má tak kvalitné mužstvo v defenzíve i v ofenzíve, že by mohlo obhájiť majstrovský titul. 
  3. Fandiť budem Nemecku, keďže som v St. Pauli štyri roky aj pôsobil. Na šampionáte sa predstaví plejáda skvelých hráčov, najviac by sa mohol presadiť Kylian Mbappe, ktorý má fantastické individuálne schopnosti.

Stanislav Griga, účastník MS 1990 a tréner Slovenska v rokoch 2013-2014:

  1. Na MS sa teším, hoci sa budú hrať v netradičnom termíne. Určite si však vyberiem zápasy, ktoré budem pozerať, lebo v základných skupinách sa hrajú štyri denne a to je pre mňa veľa.
  2. Dosť verím Nemecku, ktorému síce nevyšli MS 2018 i  ME 2020, ale sa mi zdá byť tak silné,  že by mohlo vystúpiť na vrchol a znova potvrdiť, že je turnajovým mužstvom. 
  3. Keďže na MS nie je Slovensko a ani Česko fandiť nebudem nikomu. Na šampionáte by v prvom rade mali žiariť hráči, ktorí sa umiestnili v prvej desiatke ankety Zlatá lopta 2022.  

👉 prečítajte si aj našu sériu blogov z histórie, ale aj súčasnosti MS vo futbale

Dušan Tittel, trojnásobný Futbalista roka:

  1. Samozrejme, na tento veľký futbalový festival sa veľmi teším. Pokiaľ sa bude dať, tak sa vynasnažím vidieť všetky zápasy, alebo čo najviac, hoci to bude dosť náročné.
  2. Nemám žiadneho veľkého favorita, lebo aj viacerým veľkým mužstvám budú chýbať pre zranenia dôležití hráči. O titul by mali bojovať veľmoci Francúzsko, Nemecko, Brazília, veľa sa čaká aj od Belgicka. 
  3. Do popredia sa čoraz viac derú mladí progresívni hráči, lebo Messi a Ronaldo sú už na konci svojej kariéry. Kylian Mbappe je už hviezda prvej veľkosti. Nedávno som v Bratislave sledoval zápas Uruguaj – Kanada. Svojimi výkonmi ma veľmi upútali Valverde a Davies, ktorí by aj na MS mali žiariť. 
zdroj: cas.sk

Stanislav Šesták, účastník MS 2010 v JAR: 

  1. Vynasnažím sa tak si zariadiť denný program, aby som videl čo najviac zápasov, lebo MS sú skutočným sviatkom futbalu.  
  2. Pre mňa je top favorit Brazília, ktorá má znova zložené mužstvo z prvotriednych hráčov a pokiaľ to dokáže potvrdiť aj na ihrisku, má veľkú šancu získať titul majstrov sveta. 
  3. Palce budem držať Brazílii, Mbappe, Benzema,  Neymar, Modrič, De Bruyne, Vinicius Junior by mali hrať prvé husle. Tiež som zvedavý, ako sa rozlúčia s MS legendy Messi a Ronaldo.  

 Filip Hološko, účastník MS 2010 v JAR: 

  1. Teším sa na veľký futbalový sviatok. Pravda, zápasov v základných skupinách je viac ako dosť, vyberiem si  teda také, ktoré budem považovať za najzaujímavejšie.  
  2. Veľa sa hovorí o Brazílii, ktorá má na papieri veľmi silné mužstvo. Španielsko a Nemecko už nie sú tým čím boli, nechajme sa však prekvapiť, nech vyhrá turnaj najlepšie mužstvo. Možno konečne naplní svoj obrovský potenciál Belgicko.   
  3. Keby na šampionáte boli Slovensko, alebo Česko, tak by som im drukoval. Mám však rád slovanské národy, Chorvátsko na MS 2018 v Rusku postúpilo až do finále a bol by som rád, keby aj na tomto šampionáte sa dostalo čo najďalej. Najväčšou hviezdou by mohol byť Kylian Mbappe, ktorý už v 23 rokoch je najkomplexnejším hráčom na svete.  

Po skončení MS vo futbale čaká národné tímy ďalšia kvalifikácia, tentokrát na ME 2024 v Nemecku. Vyberte si z našej ponuky zájazdov a vstupeniek na kvalifikačné, ale aj priateľské medzištátne súboje.