Slovan zlomil penaltové prekliatie, Tittel si želá Slaviu

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Rozhodla o tom štvrtková odveta play-off na Tehelnom poli, v ktorej belasí zdolali HŠK Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny 2:1 a 6:5 po penaltovom rozstrele. V prvom zápase prehrali zverenci Vladimíra Weissa st. 0:1.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Výstavnými nožničkami dal senzačný druhý gól

Slovan tohto súpera vyradil aj v 2. predkole Ligy majstrov ročníka 2009/2010, keď v Mostare prehral 0:1, ale doma vyhral 4:0. Tentoraz sa však spolu so súperom postaral o ďalšiu neuveriteľnú drámu, ktorá sa skončila šťastne pre nášho zástupcu. Bosniansku prekážku však preskočil za veľmi ťažkých okolností.

V stave klinickej smrti v nadstavenom čase predĺženia Eric Ramírez výstavnými nožničkami vyrovnal celkové skóre na 2:2, čím poslal zápas na strely zo značky pokutového kopu. Bratislavčania konečne prelomili penaltové prekliatie, keď od roku 2019 až na štvrtý pokus tentoraz už zvládli strely z bieleho bodu a druhý raz za sebou zažijú pohárovú jeseň. 

   

Mužom zápasu bol striedajúci Eric Ramírez, ktorý dal tri góly, dva počas zápasu a jeden v penaltovom rozstrele. ,,Po príchode do Slovana sa o ňom veľa hovorilo, lebo sa mu z rôznych príčin strelecky nedarilo. Rovnako aj druhý hrot Šaponjič nie je v optimálnej forme, nedarí sa mu herne a ani strelecky, takže tento post je pre nášho majstra problematický. Ramírez ukázal svoj potenciál, jeho výkon bol slušný a okorenil ho pamätným druhým gólom. Jednoznačne má kvalitu, musí však na sebe tvrdo pracovať, aby bol pre mužstvo veľkým prínosom.“   

 

Tittel si želal federálne derby so Slaviou

Vlani Slovan v konkurencii tímov FC Kodaň, PAOK Solún a Lincoln Red Imps získal osem bodov a z tretieho miesta do vyraďovacej časti nepostúpil. Dušan Tittel si ešte pred žrebom prial, aby sa belasí stretli so Slaviou

,,Veľmi by som si želal, keby sa Slovan v skupine stretol so Slaviou Praha, ktorá vďaka Ivanovi Schranzovi vyradila poľský klub Raków Čenstochova.“

Ako však na záver dodal, potešilo by ho, ak by sme v Bratislave znova videli kvalitné zápasy, bez ohľadu na to, kto je súperom Slovana.

Aktualizácia: Rozdelenie skupín Európskej konferenčnej ligy

 

Chceli by ste zažiť atmosféru európskych pohárových súťaží na vlastnej koži? Na našom webe nájdete v najbližších dňoch ponuku vstupeniek a zájazdov na viaceré atraktívne duely Ligy majstrov, Európskej ligy aj Konferenčnej ligy.