Slováci sa postarali o senzáciu, pri vyradení Celticu prišli aj o mozgové bunky

Škótsky veľkoklub Celtic Glasgow má po finančných problémoch svojho rivala Rangers cestu za domácimi trofejami výrazne uľahčenú, ale nie všetko sa podarí podľa predstáv. „Katolíci“ totiž skončili púť v Ligovom pohári šokujúco už v 3. kole.

Napriek drvivej prevahe (25:3 na strely, 10:1 strely na bránu, 27:2 na rohové kopy) si nedokázali poradiť s druholigovým FC Greenock Morton a po výsledku 0:1 po predĺžení sa so súťažou rozlúčili. Podobné pohárové prekvapenia sa stávajú po celom svete, ale tento duel je zaujímavý aj z pohľadu slovenského fanúšika.

Dres druholigistu, ktorý je po šiestich kolách predposledný s jedinou výhrou, totiž od leta 2013/14 oblieka aj dvojica Michal Habai a Tomáš Peciar. Hráči, ktorí nemajú na konte ani jeden zápas v slovenskej Corgoň lige,sa dostali do Škótska vďaka šikovnému agentovi. Hneď v úvode sezóny si mohli naplno užiť veľkú radosť a zahrať si proti účastníkovi Ligy majstrov.

Michal Habai (druhý zľava) a Tomáš Peciar (tretí zľava)

24cwadw

Rozhodujúci moment celého stretnutia prišiel v 97. minúte, kedy rozhodca postrehol ruku v pokutovom území a nariadil pokutový kop. K jeho realizácii sa postavil Doug Imrie a neomylne ho premenil. Na štadióne spustil obrovskú eufóriu, keďže na tribúnach riedko zaplneného Celtic Parku bolo viac ako 2000 fanúšikov hostí.

Obaja Slováci odohrali kompletných 120 minút a keďže v náplni ich práce je hlavne defenzíva (stopér a defenzívny stredopoliar), svoju úlohu splnili na výbornú.

„Nemali sme čo stratiť. Domáci si vytvorili neuveriteľný tlak. Veľmi sme sa tešili, v šatni sme si poriadne zakričali a steny sa otriasali,“ povedal 193 cm vysoký stopér Peciar pre denník Šport a dodal: „Ešte som nezažil zápas, kde by mal súper 27 rohových kopov. Až mi z toľkého hlavičkovania asi odumrelo pár mozgóvých buniek, ale stálo to za to.“

Kompletná fotogaléria zo zápasu

zdroj: FutbalTour.sk, ts/denník Šport

foto: facebook.com/Greenock-Morton-FC