Druhý ročník L’Etape Slovakia aj s našou účasťou

3 minúty čítania

V nedeľu 21. augusta sa na Slovensku konal druhý ročník cyklistického kolotoča Tour de France s prívlastkom L’Etape Slovakia. Naša kolegyňa pretavila svoju vášeň k cyklistike a medzi silnou konkurenciou sa veru nestratila, práve naopak!

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Cyklistickí nadšenci mali možnosť na vlastnej koži (a bicykli) zažiť organizáciu najprestížnejších etapových pretekov na svete. Akcia má za úlohu priniesť čaro pretekov z televíznej obrazovky priamo na naše cesty.

Už v sobotu boli pre tých najmenších pripravené detské cyklistické preteky a neskôr aj rodinná jazda. Najmä úvodná jazda bola plná nadšenia a nefalšovanej detskej radosti.

Čo je to L’Etape Slovakia?

Oficiálne podujatie Tour de France na Slovensku, ktoré predstavuje osobné športové výzvy a turistické dobrodružstvo v prostredí krásneho Slovenska. Preteky prebiehajú v profesionálnych podmienkach Tour de France a so špičkovou mechanickou podporou. Ide o súťažné podujatie pre amatérskych jazdcov a poskytujúce bezpečné a príjemné prostredie bez premávky pre ostatných, ktorí by chceli objaviť slovenské cesty a absolvovať túto magickú trať.

Miesto: Bratislava, Slovensko
Štart: Štrkovecké jazero
Cieľ: Kamzík

Zdroj: slovakia.letapebytourdefrance.com

V nedeľu sa jazdili dva okruhy, menší (65 km s prevýšením 900 m) a väčší (117 km s prevýšením 1 700m) okruh. Najmä ten prvý okruh bol z nášho pohľadu veľmi zaujímavý, keďže sa na ňom zúčastnila aj naša kolegyňa Soňa. Spomedzi všetkých slovenských žien obsadila výborné tretie miesto – gratulujeme!

Vedeli ste, že?

  • prvým víťazom Tour de France sa stal 1. júla 1903 Francúz Maurice Garin, ktorý dosiahol priemernú rýchlosť „len“ 25 km/h.
  • na Tyršovom nábreží v Bratislave sa každý utorok konajú spoločné tréningy bratislavskej ženskej cyklistickej komunity – viac info na IG: @bratislavskebohyne
  • víťazi pretekov L´Etape Slovakia sú podobne ako na Tour de France oceňovaní žltým dresom (víťaz pretekov), bielym dresom (najlepší jazdec do 25 rokov), zeleným dresom (najlepší šprintér) a bodkovaným dresom (najlepší vrchár)
Zdroj: slovakia.letapebytourdefrance.com – Tri najlepšie Slovenky na tohtoročných pretekoch

Viac info o samotných pretekoch nájdete na stránke: https://slovakia.letapebytourdefrance.com/

KOMPLETNÚ PONUKU ZÁJAZDOV NA TOUR DE FRANCE NÁJDETE TU.