Slavia aj futbaloví giganti. Tieto zápasy Ligy majstrov treba zažiť

Píše Jakub Glajza

Brány novej edície skupinovej fázy Ligy majstrov sa už čoskoro otvoria. Pozrite sa na výber niekoľkých lahôdok, na ktorých nemôžete chýbať!

Slavia Praha pricestuje na legendárny Camp Nou

Futbalistov „zošívaných“ čakajú náročné, no pre divákov rozhodne atraktívne previerky, ktoré im prisúdil nekompromisný žreb v Monaku. V F-skupine sa stretnú s velikánmi svetovej futbalovej scény. Jedným z nich bude aj Barcelona s hviezdnym útočným trojlístkom: Messi, Griezmann, Suárez.

V slnečnom Katalánsku na najväčšom štadióne Európy, s kapacitou miest viac ako 95 000 divákov, čaká pražský klub ohromujúca a búrlivá atmosféra. Slavia dokázala v poslednom ročníku Európskej ligy potrápiť viacero favoritov. Podarí sa partii okolo kapitána Tomáša Součka aj so Slovákom Jakubom Hromadom prekvapiť ďalších futbalových gigantov?

Letecký zájazd na Barcelona – Slavia

Zápasy minuloročného osemfinále Real a PSG

Futbalisti PSG s výnimkou sezóny 2016/2017 nepretržite kraľujú francúzskej Ligue 1. V pohárovej Európe sa im však absolútne nedarí. Ďalšiu šancu na zmenu budú mať v novom ročníku, v ktorom narazia na svojho veľkého rivala Real Madrid – už v skupinovej fáze. Futbalisti Bieleho baletu, na čele s francúzskym trénerom Zinedinom Zidanom a novou akvizíciou v útoku Edenom Hazardom, budú chcieť opäť vystúpiť na najvyšší stupienok, a preto sa môžeme už teraz tešiť na ofenzívny a atraktívny futbal, ktorý uvidíme na štadióne Santiaga Bernabeua.

Otázkou však stále zostáva, čo s Brazílčanom Neymarom v službách PSG. Real Madrid má totižto stále záujem o tohto hviezdneho útočníka a môže sa nakoniec stať, že v Lige majstrov si oblečie práve dres „pusiniek“. Všetko ukážu nasledovné hodiny, pretože v Španielsku a rovnako aj vo Francúzsku sa letné prestupové obdobie končí až 2. septembra.

Letecký zájazd na Real – PSG

Chelsea vyzve španielsku Valenciu

Na Stamford Bridge postupne pricestuje Valencia, Ajax Amsterdam a Lille OSC. Práve s Valenciou sa zverenci Franka Lamparda stretnú po dlhých ôsmich rokoch. Klub z Londýna sa počas leta výraznejšie neposilnil. Dôvodom je prestupový zákaz. Slávneho Franka Lamparda preto na lavičke Chelsea nečaká žiadna jednoduchá úloha. Mladý kolektív okolo skúsených futbalistov Azpilicuetu, Williana či Girouda bude chcieť uspieť a zanechať dobrý dojem – nielen v domácej lige, ale aj pohárovej Európe.

Klub z Valencie je známy, že proti anglickým mužstvám sa dokáže správne namotivovať. V minulom ročníku doma zdolal Man.United 2:1 a zo štadióna Old Trafford si priniesol bod za remízu 1:1. Prinesie španielsky vietor aj do Londýna?

Letecký zájazd na Chelsea – Valencia

 Horkokrvní Gréci aj Srbi v Bavorsku

Žreb priniesol zaujímavé zloženie aj B-skupiny. V nej na seba narazí Tottenham, B. Mníchov, Olympiakos a Crvena Zvezda. Temperamentní Gréci si ešte živo spomínajú na ročník 2015/2016, v ktorom utŕžili od B. Mníchov zahanbujúce prehry. Doma 0:3 a v Mníchove ešte hrozivejších 0:4. Preto sa budú chcieť svojmu súperovi revanšovať a ukázať sa v lepšom svetle. S výpravou verných priaznivcov zavíta do metropoly Bavorska aj Crvena Zvezda, o atmosféru v Allianz Aréne tak bude postarané.

Gréci ani Srbi to proti nabitému kádru Bavorov však nebudú mať vôbec jednoduché. Na kolosálnom futbalovom stánku budú mať čo robiť s Lewandovskim, Müllerom, Comanom, Gnabrym a aj s najnovšou posilou Coutinhom.

Autobusový zájazd na B. Mníchov – Crvena Zvezda

Čierno-žltá mašina privíta pražskú Slaviu

Naozaj ťažký ročník Ligy majstrov čaká na Slaviu Praha. Tá sa ocitla v skupine smrti po boku Barcelony, Dortmundu a Interu. Veľkolepá atmosféra a úžasný zážitok ich určite neminie ani v Signal Iduna Parku. Fanúšikovia Borussie sú známi nezabudnuteľnými chorálmi a fantastickou atmosférou. Tím, ktorý vedie Švajčiar Lucien Favre, sa prezentuje atraktívnou ofenzívnou hrou. Dočkáme sa gólového predstavenia?

Obrana Slavie na čele s Kúdelom a Coufalom bude mať čo robiť, aby zastavila hviezdny útok s Alcácerom, Reusom, Sanchom a Hazardom. Podarí sa Slavii uchmatnúť veľkému favoritovi nejaký bodík? Odpovede na otázky zistíme v poslednom zápase skupinovej fázy.

Autobusový zájazd na Dortmund – Slavia

Liverpool ako víťaz Ligy majstrov proti Neapolu, Salzburgu a Genku

Liverpool sa po žrebe ocitol v pomerne jednoduchej skupine. Zverenci Jürgena Kloppa a partia okolo hviezdneho Salaha, by nemala mať problém postúpiť do vyraďovacej fázy. Zároveň je to skvelá správa pre fanúšikov The Reds, ktorí si môžu vychutnať svojich obľúbencov za výborné ceny!

Za belgický Genk si zahrá v Európe aj Slovák Patrik Hrošovský. Uvidíme, či sa mu podarí zopakovať podobný úspech ako proti Realu a skóruje do siete ďalšieho favorita.

Zájazdy a vstupenky na Liverpool