Skúsenosti FutbalTour.sk na nezaplatenie: Vyhnite sa riziku a podvodníkom

El Clásico – jeden z najatraktívnejších zápasov sezóny, ktorý chcú vidieť milióny fanúšikov z celého sveta, nás donútil konať a napísať tento blog. Stáva sa nám to v poslednom čase pomerne často a nepríjemná situácia, ktorej výsledkom sú zúfalí ľudia pred štadiónom, sa neustále opakuje.

Pár dní pred zájazdom či zápasom, niekedy aj v samotný deň súboja nás oslovia ľudia, ktorí zaplatili za vstupenky veľké peniaze neznámym osobám z internetových diskusií, pofidérnych stránok alebo verili (ne)oficiálnym cestovným agentúram, ktoré sa absolútne nešpecializujú na šport. Samostatnou sortou sú ešte ľudia, ktorí sa na takýto celosvetovo sledovaný zápas vybrali „na vlastnú päsť“ s myšlienkou, že vstupenku získajú priamo na mieste, napríklad aj v pokladni štadióna. Hoci zápas je beznádejne vypredaný niekoľko týždňov vopred. Toto všetko je pre človeka cesta do pekla, minimálne finančného.

Riziká spolupráce s neoverenými partnermi:

Ak využíjete služby podobných „firmičiek“, veľmi ľahko sa môže stať, že nebudete vedieť o zmene dátumu zápasu (väčšinou kvôli TV prenosom) a vy ho kvôli fixne naplánovanému termínu odletu jednoducho nestihnete.

V tom lepšom prípade by ste ho mali stihnúť, ale nastanú komplikácie so vstupenkami. Aj napriek avizovanému „budú vás čakať na hoteli“, vám po príchode na recepcii povedia, že žiadnu zásielku na vaše meno nemajú. Kontaktné telefóny sú zrazu nedostupné. Alebo dostanete iné vstupenky, aké ste si objednali. Nebudete sedieť vedľa kamaráta, ale na opačnej strane štadióna. Ozvali sa nám aj takí, ktorí s radosťou a nadšením prišli k turniketu na štadióne, ale systém ich dnu nepustil a organizátori im potvrdili, že vstupenky sú falošné.

Klienti sa na nás obrátili na poslednú chvíľu už aj s tým, že ich zájazd bol pár dní pred odletom jednoducho zrušený, lebo iná agentúra nedokázala zabezpečiť vstupenky a tak im vrátili celú sumu. Dovolenkár to možno akceptuje, športový fanúšik iba veľmi veľmi ťažko.

Spolupráca s CK FutbalTour.sk: 

Termíny zápasov pravidelne sledujeme a jednoducho sa nemôže stať, že by ste prileteli do dejiska zápasu a ten sa bude konať o deň skôr alebo neskôr, ako sme uviedli. Každý zájazd do detailov finalizujeme až po definitívnom potvrdení času výkopu.

Vstupenky vám dodáme väčšinou ešte pred odletom, prípadne vám ich odovzdáme pri stretnutí na letisku alebo vám ich dá spolupracovník-delegát po príchode na miesto, vždy podľa dohody. Navyše pri veľkých skupinách a top zápasoch je delegát s vami počas celého pobytu, aby okamžite na mieste vyriešil akýkoľvek drobný problém. Garantujeme vždy sedenie v pároch-dvojiciach. V prípade včasnej objednávky zabezpečíme aj spoločné sedenie väčších skupín v rovnakom sektore, aby ste si zápas mohli dokonale vychutnať.

Bonusom v prípade, že si u nás zakúpite kompletný zájazd, je najkompletnejšie poistenie na trhu. Poistenie v spolupráci so spoločnosťou MetLife, ktorá je vedúca medzinárodná poisťovacia organizácia vo viac ako 130 krajinách sveta, je v takom rozsahu, že sa pred cestou a ani počas zájazdu nemusíte obávať naozaj ničoho.

Naša rada: Pri športových zájazdoch väčšinou neplatí populárny „last minute“, čiže objednávka až na poslednú chvíľu. Práve naopak, čím skôr si objednáte, tým bude cena nižšia a prijateľnejšia. Najvýhodnejšie ceny vstupeniek aj zájazdov môžete využiť iba pri čo najskoršej rezervácii a úhrade. Ideálne aj niekoľko mesiacov vopred. Prestížne a najslávnejšie športové zápasy podujatia sú vypredané dlhé obdobie pred ich konaním. Je veľmi náročné a oveľa drahšie uspokojiť požiadavky klientov pár dní pred zápasom, turnajom či podujatím.