Škriniar: Triumf Futbalista roka mi pomôže k ďalšej futbalovej ceste

3 minúty čítania
Autor: Milan Valko

Milan Škriniar si upevňuje vládu v slovenskom futbale. Stopér milánskeho Interu si v 29. ročníku ankety SFZ, už tretíkrát v kariére prevzal Cenu Jána Popluhára pre najlepšieho futbalistu Slovenska. Po skončení vyhlásenia v šamorínskom rezorte X-Bionic, 50-násobný slovenský reprezentant odpovedal na viaceré novinárske otázky.

Trojnásobný Futbalista roka Milan Škriniar zvažuje budúcnosť v Interi

Čo vám viac pomohlo k obhajobe? Výkony v Interi, alebo v reprezentácii?

K prvenstvu mi určite veľmi pomohol zisk majstrovského titulu s Interom Miláno. Bola to veľká vec pre celý klub, lebo na tento titul čakal dlhých jedenásť rokov. A keďže pravidelne hrávam, fanúšikovia ma mohli pravidelne sledovať v zápasoch  Série A. V reprezentácii sme nesplnili cieľ postúpiť na MS 2022  do Kataru a na odloženom EURO sme nepostúpili zo základnej skupiny do osemfinále. Dal som však góly v obidvoch súťažiach a žiaľ, aj jeden vlastný som si strelil proti Rusku. V druhej polovici minulého roka sa naša reprezentácia hlavne herne zdvihla a  preto verím, že v tomto progrese budeme už len pokračovať. Samozrejme, som veľmi rád, že sa mi podarilo obhájiť titul Futbalista roka a vôbec celá táto akcia je veľmi pekná a dobre zorganizovaná.

Trúfate si už atakovať Mareka Hamšíka, ktorý túto anketu vyhral šesťkrát v rade a celkovo osemkrát?

Jój, to mám ešte pred sebou kopec práce, aby som Mareka dobehol. Samozrejme, chcem sa ešte zlepšovať a pokiaľ budem zdravý a dobre hrať v klube i v reprezentácii, potom azda naďalej budem vyhrávať v tejto ankete.  Nie je to však môj hlavný cieľ, keď sa mi to podarí, budem rád, ale keď nie, nič sa nedeje, je to šport. V prvom rade mi záleží na tom, aby sa nám darilo celému mužstvu na klubovej a reprezentačnej úrovni.

Čo hovoríte na to, že vašim súperom v boji o titul je aj SSC Neapol, za ktorý hráva Stanislav Lobotka?

Je to fajn, že dvaja Slováci v prestížnej európskej súťaži sú zainteresovaní do boja o prvenstvo. Ak by sme v Interi neobhájili majstrovský titul, tak by som ho potom doprial Stanovi.  Stále však verím, že nakoniec my sa budeme radovať zo scudetta.

Odporúčame letecký zájazd na San Siro: Inter Miláno – AS Rím od 350

Aký ohlas má vaše víťazstvo v tejto ankete v Taliansku a v Interi?

Ľudia v Taliansku už ma viac vnímajú a poznajú. Keď som prvý raz vyhral túto anketu, tak to nevyvolalo až takú pozornosť, ale teraz som už oveľa známejší. Osobne mi tento triumf dosť pomôže na mojej ďalšej futbalovej ceste a spoluhráči mi k nemu určite zablahoželajú.

V Interi ste to mali dobre rozbehnuté na obhajobu majstrovského titulu, čo sa však s mužstvom stalo, že v posledných siedmich stretnutiach iba raz vyhralo a čoraz viac strácate na vedúce AC Miláno?

Zlom nastal práve v milánskom derby, v ktorom sme v polčase viedli 1:0, po zmene strán sme však dostali dva góly a z  triumfu sa tešilo AC. Odvtedy sa nám menej darí, doplatili sme aj na veľmi nahustený program, keď  sme hrali v podstate každý tretí deň a tiež na zranenia niektorých kľúčových hráčov, akými sú De Vrij a Brozovič. Za posledné roky Séria A v boji o titul je najvyrovnanejšia, myslím si, že to tak bude až do posledného kola.

Dokážete sa v ostávajú deviatich kolách  natoľko zmobilizovať, aby ste ostali v hre o majstrovský titul až do konca súťaže?

Verím, že dvojtýždňová reprezentačná prestávka nám pomôže k tomu, aby sme sa znova vrátili na víťaznú cestu. V podstate každý zápas bude pre nás už akýmsi finále. Už najbližšie 3. apríla hráme v Turíne proti Juventusu a tento šláger môže veľa napovedať o ambíciách obidvoch tímov.

Počas každého prestupového obdobia ste spájaný s najväčšími klubmi v Európe. Myslíte si, že počas tohto leta odídete do ešte väčšieho veľkoklubu?

Mám dosť silný pocit, že v Interi naďalej zostanem. Mám s ním zmluvu do leta 2023 a verím, že sa dohodneme na jej ďalšom predĺžení.

KOMPLETNÚ PONUKU NA ZÁPASY INTER MILÁNO nájdete TU.