Sevilla, ideálne mesto na futbalový city break

3 minúty čítania

Rytmus flamenca, dejisko býčích zápasov, nevídaná hrdosť, skvelá kuchyňa či voňavé vína. Vitajte vo vzrušujúcej a podmanivej atmosfére Seville.

Charizmatická Sevilla, sa rozprestiera na juhu Pyrenejského polostrova a je hlavným mestom jedného z najočarujúcejších regiónov Španielska, preslávenej Andalúzie.

Popri Madride, Barcelone a Valencii patrí medzi najväčšie mestá krajiny a s Atlantickým oceánom, od ktorého leží približne 80 kilometrov, je spojená riekou Guadalquivir.

Sevilla je bezpochyby láska na prvý pohľad. Ak už ho raz navštívite, nebudete chcieť z neho vôbec odísť. Je to miesto plné vášne, tanca, hudby, popoludňajšej siesty a histórie.

Ak ste doteraz odkladali výleto Španielska , zápas Slovenska s domácim výberom je ideálna zámienka.

Jún a Sevilla? Ideálne miesto na „futbalový city break“ 

Svoju cestu do regiónu Andalúzie si rozhodne naplánujte na koniec júna. Určite si oblečte krátke tričká so slovenským znakom, nasaďte si kraťasy a obujte žabky, pretože teplota v tomto období dosahuje letných 30 – 35 °C.

Jednoznačne si na svoju „prechádzku“ Sevillou nezabudnite pribaliť slovenskú vlajku, pretože práve v tých dňoch tu svoj zápas na Majstrovstvách Európy s domácim výberom odohrá slovenská futbalová reprezentácia, na čele s Milanom Škriniarom a Marekom Hamšíkom.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: Odpovede na najčastejšie otázky k vstupenkám a zájazdom na Majstrovstvá Európy

Najvýznamnejšie pamiatky mesta

Predtým, ako vaše kroky nasmerujete na štadión a sadnete si na svoje sedadlo, doprajte si cestu centrom mesta. Práve v ňom sa nachádzajú jedny z najvýznamnejších pamiatok a síce pôsobivá Katedrála Panny Márie, ktorá patrí medzi najväčšie sakrálne stavby sveta a je v nej impozantná hrobka moreplavca Krištofa Kolomba.

Ďalej kráľovský palác Alcazár, ktorý vás zaujme aj vďaka tomu, že sa v ňom natáčali scény pre kultový seriál Game of Thrones.

A v neposlednom rade je symbolom mesta aj veža Torre del Oro, impozantná obranná veža, ktorá dopĺňa siluetu prekrásnej Seville a v súčasnosti v nej nájdete menšie námorné múzeum.

Skvelá španielska kuchyňa

Počas putovania mestom sa určite zastavte na kvalitné víno a vynikajúce jedlo v jednom z množstva španielskych tradičných podnikov, ktoré vás budú vábiť nielen svojim typickým vzhľadom, ale aj prenikavou vôňou. Rozhodne sa nebojte ochutnať tradičné domáce jedlá.

Medzi najznámejší pokrm Andalúzanov patrí Gazpacho. Gazpacho je studená polievka, ktorá je zmesou paradajok, uhoriek, cibule, olivového oleja, cesnaku a korenia a  podáva sa s opečenými kúskami chleba.  Ozdobená  červenou paprikou, v horúcich dňoch predstavuje to pravé, čo vás dokáže rýchlo schladiť.

Dlhú tradíciu majú v tomto regióne aj jedlá, pripravované z rýb resp. morských plodov a tak sa im určite nedokážete vyhnúť. Jedným z obľúbených rybacích jedál je Pescaíto frito, čo je zmes vyprážaných plodov mora.

Sevilla poteší aj milovníkov mäsa, pripravte sa na chutné Pata de jamón, čo je vysušené bravčové stehno visiace zo stropu, ktoré sa nareže na veľmi tenké plátky a podáva sa spoločne s tapas. Nezabudnite na kvalitné španielske syry, ku ktorým si doprajte aj jarra de cerveza, teda krígeľ čapovaného piva.

Štadión Estadio Olímpico de la Cartuja

V meste sa nachádzajú hneď tri významné štadióny. LaLiga sa hráva na štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána (FC Sevilla) a  štadióne Benita Villamarína (Betis Sevilla).

Dejiskom zápasu Slovenska so Španielskom bude zrejme Estadio Olímpico de la Cartuja. Moderný multifunkčný štadión má kapacitou  60 000 divákov. Slovenskí sokoly na ňom odohrajú 23. júna tretí, záverečný zápas E-skupiny.

KOMPLETNÚ PONUKU ZÁJAZDOV A VSTUPENIEK NA SLOVENSKO NÁJDETE TU