„Rudy on fája“: Zlí chlapci svetového futbalu – časť 2. Diego Costa

3 minúty čítania
Autor: Rudolf Beliš

V prvej časti sme písali o ex tempóre Luisa Suáreza, ktorý si dotváral svoje renomé aj ako amatérsky tatér. Nie je toho málo, čo ma uruguajčan za zubami. Jeho životopis zdobia aj také prívlastky ako „Najväčší darebák v športe“.

Viac nájdete v predchádzajúcom blogu: Zlý chlapec svetového futbalu – Luis Suárez

Dnes sa zameriame na iného juhoamerického rodáka Diega Costu. Milovaný a nenávidený futbalista, ktorý svojím vyspelým vzhľadom dokázal zamestnať nie jednu pracovníčku na matrike. Ale ešte predtým, autorov predslov k zlým chlapcom, ktorých nám futbal prináša.

Rudyho prológ

Futbalistov, ktorí by pri psychotestoch zjedli papier a zapichli ceruzku do nohy psychológa, je viac než trénerov na facebooku. Niektorí z tých najprepnutejších, ktorým vedeli expresne rýchlo vyskočiť ističe, už dokonca dvíhajú mydlo v sprchách nápravných zariadení.

Časy Joeyho Bartona, ktorý zahasil cigaretu o oko 15-ročného fanúšika a kopol manželku do hlavy či Bruna Fernandesa (nie toho krotkého hráča United, ktorý predchádzajúcu sezónu neublížil ani Norwichu) de Souzu, ktorý zabil milenku a …uuf to si radšej dohľadajte, sú už dúfajme dávno za nami.

Tento článok bude o aktívnych „mäsiaroch“, ktorí zapĺňajú titulné stránky športových magazínov.

Diego Costa – 139 žltých / 11 červených / 1 yorkshire

Ďalší z radu symbiontov, ktorému sa pozrieme na zúbky, je Diego Costa. Jeden z jeho najpamätnejších „suárezovských“ skratov nastal v zápase proti Evertonu, kedy sa po konflikte s Garethom Barrym prisal na jeho krk.

„Nesnažte sa mi dávať krídla počas zápasu, nie som žiadny anjel“, povedal Costa v relácii BBC Football Focus

Ako sám uviedol, keď prekročí bielu čiaru, je z neho iný človek. Bielu čiaru však nie len prekračuje, ale podľa minuloročnej fotky s Hulkom aj šnupe. To, že si rád dá nie len do nosa, ale aj do bruška, potvrdil ešte ako hráč Realu Valladolid, keď na predsezónnu prípravu meškal štyri dni a vyzeral akoby prázdniny strávil v detskom tábore McDonaldu. Ako vysvetlenie ponúkol relevantnú výhovorku, že z toho majú viniť jeho mamu, ktorá výborne varí. S výhovorkami si inak hlavu príliš nelámal. Keď raz prišiel neskoro na tréning, tak sa odvolal nato, že hral do rána Playstation.

Zdroj: dailymail.co.uk, Foto: Matthew Impey/Wiredphotos.co.uk

S trénermi to vždy vedel, o čom svedčí aj incident s Josém Mourinhom, po ktorom hodil rozlišovačku. Mourinho však dopadol lepšie ako Koscielny, ktorého Diego na zápase výchovne prefackal. Podobne takmer skončili dvaja lupiči, ktorých podľa názoru spoluhráčov na benzínovej pumpe naháňal ako zmyslov zbavený. Za zmienku stojí aj to, že si omylom pri cúvaní zabil yorkshira či sťažnosti susedov na to, že si púšťa porno na maximálnu hlasitosť.

Zo súkromného živote je zaujímavosťou aj jeho vzťah s brazílskou modelkou Michele Zuanne, ktorú mimochodom stretol na párty v dome už nebohého José Antónia Reyesa. Ich zaláskovaný vzťah naštrbili Diegove sympatie voči jej sestre Naiane, ktorej sľúbil, že sa s Michele kvôli nej rozíde. Výsledok bol voči španielskému reprezentantovi nepriaznivý – sestru nezískal, partnerku stratil. Svoj súkromný život si aj napriek tejto skúsenosti v celku úspešne chráni. Je o ňom len známe, že ma jednu dcéru, ale nevedno s kým. Aj toto je Diego Costa.


„Otec jedného chlapca rozbehol petíciu, aby ho vyhodili z klubu.“
Už čoskoro: Zlý chlapec svetového futbalu – Zlatan Ibrahimovic