„Rudy on fája“: Fantómové prestupy – časť 3. Steven Gerrard

3 minúty čítania
Autor: Rudolf Beliš

Trochu irónie, trochu metafory a trochu srandy. Aj takto to vyzerá keď sa autorské pero rozpíše. Rudy ideš!

Písal sa rok 2014, keď sa tri kolá pred koncom anglickej ligy v zápase proti Chelsea Londýn pošmykla ikona Liverpoolu Steven Gerrard. V konečnom zúčtovaní toto pokĺznutie znamenalo stratu titulu, ktorý za osemnásť sezón v červenom drese ani raz nezískal.

Sledujte nás aj na našich sociálnych sieťach Facebook Instagram.

Ach tá Chelsea!

Nebolo to však jeho jediné pošmyknutie proti Chelsea, ktoré tento kapitán víťazov Ligy majstrov z ročníka 2004/05 ľutuje. Sezónu predtým, ktorú Liverpool ukončil s 30-bodovým mankom na majstrovský Arsenal Londýn, mal frustrovaný Stevie G zajačie úmysly a bol rozhodnutý opustiť Anfield. O jeho služby prejavila najväčší záujem práve Chelsea, ktorá ponúkala na stôl 20 miliónov libier. José „The Special One“ Mourinho mal na Gerrarda „crush“ a túžil po ňom aj neskôr počas pôsobení v Interi Miláno či Reale Madrid.

Fanúšikovia po prevalení informácie o Gerrardovej nespokojnosti s progresom tímu a jeho možnom transfere do Chelsea začali páliť jeho dresy, sprejovať steny v tréningovom centre nápismi „Judáš“ či „Zradca“ a jeho rodine sa dokonca vyhrážali smrťou. Po týchto udalostiach si Steven George Gerrard uvedomil, že miluje Liverpool celým svojim srdcom a rozhodol sa ostať.

Zdroj: metro.co.uk/foto: Getty Images – Mourinho a jeho „láska“ k Gerrardovi

Ach ten Terry!

Možno rozhodol aj rozhovor vtedy namotaného Gerrada s Johnom Terrym počas Eura 2004, počas ktorého si možno uvedomil, že má Terry záujem o ďalšiu spoluhráčovu partnerku (Wayne Bridge, prepáč!). Výkonný riaditeľ FC Liverpool Rick Parry si vtedy zavtipkoval, že si ho mal Roman Abramovich nechať na svojej luxusnej jachte a možno by sa tento prestup dotiahol. Menej ako dva mesiace po zázračnom víťaznom finále Ligy majstrov prišla ďalšia ponuka Chelsea v hodnote 32 miliónov libier, na ktorú ikona klubu reagovala jednoznačne.

„Ako môžem myslieť na odchod z Liverpoolu po takejto noci?“
Steven Gerrard takto reagoval na ponuku Chelsea

Jeho vyjadrenie napokon zavrelo Abramovichovi šekovú knižku. Chelsea mu ale túto letnú romancu a následné nezdvíhanie telefónov a neodpisovanie na sms-ky neodpustilo. Fanúšikovia vytvorili po slávnom pokĺznutí dokonca pesničku, ktorú spievali na tribúnach počas vzájomných duelov. No a neodpustil mu ani tento malý fanúšik.

V súčasnosti ťahá Liverpoolsky FC najmä egyptský faraón Mo Salah a veľa sa očakáva aj od novej posily, Codyho Gakpa, ktorý do Premier League prichádza s veľmi dobrou štatistikou 14 zápasov, 9 gólov a 12 asistencií.

Zápasy LFC môžete sledovať spoločne s nami priamo na štadióne.

CELÚ PONUKU ZÁJAZDOV NA LIVERPOOL nájdete TU.

Prečítajte si aj:

  1. Fantómové prestupy – Robert Lewandowski
  2. Fantómové prestupy – Arsène Wenger