Ronaldo a Bale pozývajú do svojho chrámu, pokoria hrdých Baskov?

Píše Richard Hanzlík, z prvého neobjektívneho športového portálu TakUrcitee.sk.

Stretne sa bohatý klub, ktorý kupuje hviezdy z celého sveta bez ohľadu na to, či ich potrebuje, s klubom, ktorý sa snaží držať v tíme baskickú tradíciu. Takže aj keby mal neobmedzené množstvo peňazí, Ronalda s Baleom do svojho mužstva nikdy nedostane. To si ich radšej vychová. Prevalcuje Real vo svojom domácom hrade takúto hrdú prekážku? Bilbao vie nepríjemne hrýzť bez ohľadu na meno súpera, takže nečakajte, že by si čerstvý víťaz Ligy majstrov v tomto zápase mohol oddýchnuť.

Real Madrid Fussballreisen5

Októbrový výlet do španielskej metropoly sľubuje ten najlepší športový zážitok. Mesto, ktoré Európe dodalo finalistov Ligy majstrov a troch najlepších hráčov uplynulého EURA si vás získa. Ubytujeme vás v blízkosti nádherného Estadio Santiago Bernabeu, samozrejme zostane vám čas aj na preskúmanie mesta. Či už to bude Palacio de Cibeles, z ktorého je na mesto perfektný výhľad, Kráľovský palác, alebo iná historická budova, ktorých je v Madride plno. Ak vás omrzí kultúra, určite si nenechajte ujsť typický španielsky šport – býčie zápasy. Góly síce neuvidíte, ale ten šport má naozaj gule.

Madrid patrí aj gurmánom. Gaspačo, paella, sangria. Nebudete vedieť, čo ochutnať skôr. Ak sa vám pošťastí, možno pri dobrom jedle stretnete jednu z hviezd domáceho mužstva. Aby ste svoje šance zvýšili, určite navštívte podnik Txistu. Rôzne jazyky hovoria, že šanca na stretnutie rastie podľa toho, ako sa podaril posledný zápas. Za tip mi neďakujte. Len dúfajte, že tri body zostanú doma.

Real Madrid zájazd

A potom už len samotný zápas. Vyše 80-tisícová aréna, ktorá v sebe dokonale spája históriu s modernou súčasnosťou. Pred vami tie najväčšie hviezdy svetového futbalu vedené futbalovým géniom Zinedinom Zidanom. Vo fanshope nebudete vedieť, ktorý dres si vybrať, aj keď najviac sa stále predáva ten s číslom 7.

real madrid ronaldo

Ale pozor, kvalita bude na ihrisku pobehovať aj v bieločervenom. Ariz Aduriz futbalovo nestarne a môže udrieť aj cez polčasovú prestávku. Iker Muniain, večný talent španielskeho futbalu asi už nikdy nedosiahne na úroveň top svetových hráčov, ale brániť by som ho teda nechcel.

Len škoda, že ešte nie je október, toto bude zápas veľkej úrovne.