Real modernizuje štadión. Takto bude vyzerať

Píše Richard Hanzlík z prvého neobjektívneho portálu TakUrčitee.sk

Každý máme svoj sen. Veľakrát ním je návšteva štadiónu svojho obľúbeného zahraničného klubu. Presne si pamätám, keď som prvýkrát vstúpil do útrob Santiago Bernabeu. Áno, to sú naozaj útroby. Pretože to, čo prišlo, keď som vošiel na tribúnu, to ma dostalo. Vyše hodina do zápasu, štadión naplnený tak na 20%, ale ja som sa cítil ako vo včelom úli.

Real za najlepšiu cenu: Real – Betis

Obrovské, strmé tribúny z ktorých išla všetka tá sláva a aura. Všade okolo to bzučalo. Sem si chodili ľudia užívať tie najväčšie futbalové mená. Di Stéfano, Puskás, neskôr Ronaldo, Zidane, Raúl, druhý Ronaldo… Keď tam raz ste, hneď pochopíte, prečo chce každý malý chlapec hrať buď za Real, alebo za Barcelonu. To si treba zažiť. A potom znovu, pretože to je droga. Všetko od príchodu, cez úvodnú hymnu, každý gól až po záverečnú radosť.

Zájazdy a vstupenky na Real Madrid

Štadión Realu Madrid patrí medzi tie najslávnejšie na celom svete. Ale Florentino Pérez vie točiť peniaze. A tak si klub v roku 2014 schválil bankovú pôžičku na jeho rekonštrukciu vo výške 400 miliónov eur. Tá Real vyjde na dvojnásobok. Jeho nová podoba pripomína zvonku multifunkčnú tlačiareň. Ale pre klub to bude tlačiareň na peniaze.

Tip na mikulášsky darček: Real – Espanyol

Ročne by mal štadión, po novom už komplexné biznis centrum, vyniesť klubu 150 miliónov eur. Ľahká matematika. Fanúšik tam nájde všetko pod jednou, zaťahovacou strechou. Kovová konštrukcia okolo štadióna navyše umožní projekciu videa.

Z ďalších vychytávok stojí za spomenutie 360-stupňová obrazovka ponad všetky tribúny a oveľa väčšie a interaktívnejšie bude aj klubové múzeum. Viac priestoru dostanú aj fanúšikovia pred štadiónom, keďže im pribudne jedno veľké námestie. A aby sa dostali na svoje miesta ešte rýchlejšie, pribudnú dve vežičky a nové, rýchlejšie výťahy. Samozrejme, že všetko, čo sa dá, bude na štadióne digitálne, spojené s vaším mobilom. Je to tak, futbal je hlavne o biznise.

Práce sa začali len nedávno (24. júna) a potrvajú štyri roky. Plán na toto leto zahŕňa odstránenie starej strechy a demoláciu obchodného centra Esquina del Bernabeu. To je to, ktorým každý prechádzal, aby si skrátil cestu do fanshopu. Na jeseň klub začne s prestavbou východnej tribúny, zbúra dve vežičky na západnej strane štadióna a namiesto nich postaví dve nové. Práve tieto vežičky budú neskôr zabalené do titánového obalu okolo celého štadióna.

Zážitok na celý život: Real – Barcelona

Čo je však hlavné, klub sľubuje, že rekonštrukcia neovplyvní domáce zápasy mužstva. Tie najťažšie práce sa budú vykonávať mimo sezóny. Real totiž okrem rekonštrukcie štadióna začína aj s prestavbou mužstva a bola by škoda, keby sa práve teraz kapacita na domáce zápasy znižovala. Škoda a hlavne strata pre Florentina.

Santiago Bernabeu nestratí nič zo svojho čara. Bude len oveľa modernejší, futuristicky zabalený a pripravený urobiť všetko pre to, aby poskytol hráčom nosiacim biely dres to najlepšie prostredie na víťazstvá. A v Madride sa nič iné ani neberie.