Prvé zakopnutie ManCity, Anfield hostí veľký šláger

Tottenham potvrdil skvelú formu výborným výkonom, takže spanilá jazda Citizens bez prehry skončila. Guardiola nie je zvyknutý, že jeho tím inkasuje až 5 gólov za týždeň. Celtic aj Spurs ukázali na diery v defenzíve, ale ani brankár Claudio Bravo nemá pokojný spánok. Bol by Hart lepší?

United doma urazili šťastenu, tá si naopak konečne sadla na Arsenal. Gól z 93. minúty bol vykúpením, ale o to viac si ho vychutnal Wenger k 20. výročiu na lavičke kanonierov. Gunners tak ťahajú šesťzápasovú šnúru bez prehry v lige a dali tak zabudnúť na šok z 1. kola, keď doma podľahli Liverpoolu. The Reds mali asi najťažší žreb, ale zvládli ho obdivuhodne. Tabuľka sa vyrovnala, na jej dne je zatiaľ Sunderland, ale ešte nič nie je stratené.

Prekvapením je forma Sona, ktorý dirigoval kohútov a kraľuje rebríčku Power Rankings. Ten hodnotí výkony hráčov na základe 32 faktorov a prideľuje body za ich výkony. Druhý je zatiaľ Alexis Sánchez a tretí Laurent Koscielny.

Po reprezentačnej prestávke nás čakajú opäť atraktívne zápasy. 8. kolo otvára súboj posledných dvoch majstrov Chelsea a Leicesteru, ťahákom je aj duel bývalých barcelonských spoluhráčov Pepa Guardiolu a Ronalda Koemana teraz na lavičke Manchesteru City a Evertonu, ale my sme zvedaví najmä na dohrávku Liverpool – Manchester United!

Komu budete fandiť?

branko-cap

Branko Cap promo manažér Digi Sport

Gól 7. kola
Dimitri Payet

West Ham sa trápi, ale Dimitri Payet nezabudol nič zo svojho umenia. Proti nováčikovi z Middlesbrough strelil možno gól sezóny. Francúzsky ofenzívny stredopoliar sa úspešne zahral na Lionela Messiho.

Moment 7. kola
Prvá prehra Citizens

Na každého raz dôjde. Zverenci Pepa Guardiolu utrpeli prvú stratu až v 7. kole. Po šiestich víťazstvách nestačili na Tottenham Hotspur, ktorý potvrdil svoju dominanciu nad Citizens z minulej sezóny.

Hráč 7. kola
James Milner

hrac_kola

James Milner je špecialistom na pokutové kopy. V tejto sezóne sa nepomýlil ani raz z bieleho bodu. Štyri pokusy, štyri góly. Liverpoolčania sa tešia skvelej forme a reálne pomýšľajú minimálne na účasť v najlepšej štvorke zaručujúcej účasť v Lige majstrov.

Zápas týždňa
Liverpool – Manchester United

Ťahákov 8. kola je viac, ale šlágrom nemôže byť iné stretnutie ako červené derby Liverpool – Manchester United. Anfield bude svedkom súboja manažérskych osobností Jürgena Kloppa a Josého Mourinha. Ide o duel štvrtého tímu v tabuľke so šiestym, no oba tímy sa netaja ani majstrovskými ambíciami. The Reds čakajú na trofej od roku 1990, posledný triumf Red Devils je ešte čerstvý z roku 2013. Rivalov momentálne delia v tabuľke tri body, takže hostia sa môžu dotiahnuť na domácich. Bilancia v ére Premier League však jasne hovorí v prospech červených diablov, keď zo 48 vzájomných meraní síl vyhrali 27 duelov, ich súper iba 13. Zápas sledujte v pondelok 17. októbra o 21:00 exkluzívne na DIGI Sport 1. Predzápasové štúdio s Michalom Hrdličkom začína o 20:30, jeho hosťom bude , stretnutie komentuje Marek Skáčik.

Program 8. kola

program_kola