Prestúpil k nemu Balotelli. Špalek: Mojím cieľom je Liga majstrov

Do Serie A postúpil s klubom, v ktorom pôsobil aj Marek Hamšík. 22-ročný ofenzívny záložník Nikolas Špalek sa teší najmä na zápasy proti Interu a Juventusu. Za 28 zápasov v Serii B zaznamenal dva góly a štyri asistencie. Fanúšikovia Brescie ho majú radi, skandujú jeho meno a od tohto leta bude mať vpredu nového kolegu: kontroverzného Maria Balotelliho.

Prvá sezóna v Brescii a hneď postup do Serie A. Bola to vaša najlepšia sezóna kariéry?

Určite môžem povedať, že patrí medzi moje top sezóny – tak, ako to platilo aj pri titule v Žiline.

V čom je váš tím taký silný, že viac ako polovicu vlaňajšieho ročníka kraľoval Serii B?

Naše mužstvo je silné v tom, že sme dokázali vyhrávať zápasy aj v posledných minútach. Udržiavali sme si výbornú atmosféru v kabíne, čo považujem za dôležité.

Keď ešte postup nebol istý, obdivovali ste San Siro a verili ste, že si na ňom aj zahráte. Dnes je okrem milánskeho stánku na programe aj Olympijský štadión v Ríme čí turínska pevnosť. Na ktorého súpera sa najviac tešíte?

Teším sa na všetky zápasy, pretože talianska liga patrí medzi najlepšie súťaže, ale obzvlášť sa neviem dočkať zápasu proti Interu a Juventusu.

Bude vás zaujímať: Škrtel si zahrá Ligu majstrov, v Serii A aj ďalší Slováci

Tréner Brescie Eugenio Corini má bohaté skúsenosti z talianskeho futbalu, pripravoval vás aj na väčší tlak v Serii A?

Tréner má za sebou skvelú kariéru a uisťoval nás, že toto bude zase o level vyššie. To isté tvrdili aj hráči, ktorí si už Seriu A vyskúšali.

Vaším novým spoluhráčom je Mario Balotelli, ktorý prišiel ako voľný hráč z Marseille. Je známy niekoľkými kontroverziami, nebojíte sa, že je to pre klub risk?

Ja osobne si nemyslím, že je príchod Maria risk, je to skvelý chalan a ako futbalista nám má čo dať.

Balotelli sa túži vrátiť do reprezentácie, bude potrebovať vaše prihrávky. Stihli ste sa už porozprávať a niečo nacvičiť?

Áno, zopár slov sme už prehodili, ale to je zatiaľ všetko. Ešte sa len udomácňuje, predsa len, je to len pár dní.

Aký je Mario v súkromí?

V súkromí je úplne normálny, dá sa s ním v pohode zabaviť aj pokecať.

V zápasoch budete stretávať niekoľko Slovákov – Škriniara, Kucku, Škrtela a ďalších. Písali ste si už s nimi? Gratulovali vám po postupe?

No so Škrinkom (Milan Škriniar – pozn. red.) som občas v kontakte, ale inak som najčastejšie v kontakte s Lacim Bénesom.

Odporúčame: Sledujte zápasy spoločne! Pridajte sa do skupiny obľúbeného klubu

Kto bude najnepríjemnejším protihráčom (zo Slovákov)?

Ťažko povedať, proti komu to bude najnepríjemnejšie, no istotne to bude proti každému z nich ťažké.

Chceli by ste aj v ďalších sezónach hrať v Taliansku? Máte vysnívaného zamestnávateľa?

Zatiaľ som v Taliansku spokojný. Ak budem pravidelne hrávať a bude sa mi dariť, rád tu ostanem, ale ťažko predpovedať budúcnosť. Čo sa týka vysnívaného zamestnávateľa, ani neviem. Skôr by som povedal, že budem šťastný, ak si jedného dňa zahrám Ligu majstrov.