Pred zápasom so Švédskom: Karty sú rozdané, potrebujeme bodovať

3 minúty čítania

Slovenská futbalová reprezentácia naplno využila krízu v poľskom národnom tíme. V otváracom dueli skupiny E získala všetky tri body a výrazne si pootvorila bránu do osemfinále.

V druhom stretnutí však bude náš výber čeliť ďalšiemu favoritovi. Švédi by sa takisto radi pozreli do vyraďovacích bojov a v zápase so Španielmi potvrdili svoje ambície.

Stretnutie Slovenska so Švédskom, sa odohrá v Petrohrade, čo by mohlo predstavovať menšiu výhodu práve v prospech nášho výberu. Slováci sú v Petrohrade zabývaní už týždeň, Švédi museli riešiť cestovanie zo Sevilly.

Zverenci trénera Tarkoviča sú po vydarenom vstupe do turnaja v dobrej nálade a nevedia sa dočkať druhého zápasu.

Peter Pekarík v tom má jasno: „Zdolali sme silného súpera, chutí to stále fantasticky. Musíme však myslieť ešte na tie ďalšie dva v skupine. Pred Švédskom je skvelá nálada v tíme, počnúc stredou však už prepíname do módu prípravy na piatok,“ poznamenal na oficiálnom webe SFZ.

Švédi si zo Španielska odniesli cenný bod, ktorý im v konečnom účtovaní môže pomôcť s postupom zo skupiny. Okrem remízy však predviedli aj oduševnený a odvážny výkon. Severské mužstvo túži po úspechu aj bez ich najväčšej hviezdy a ikony, Ibrahimoviča.

Vo Francúzsku to s ním nevyšlo, no úvodný nádejný výsledok ich stavia do výbornej východiskovej pozície. Hráči kouča Anderssona dobre vedia, čo musia urobiť, aby im neostal v rukách nepostupový „čierny Peter“.

Viac zaujímavostí zo sveta futbalu nájdete na našom Instagrame @futbaltour_sk

Tréner Tarkovič však vie, akým spôsobom ich zdolať: „Všetkých súperov v skupine máme zmapovaných, zanalyzovaných, na turnaj sme sa chystali komplexne. Podrobnejšie sa Švédsku budeme venovať od stredy. Povedal som hráčom, že také víťazstvá ako nad Poľskom si treba užiť, ale platí, že po piatich minútach slávy musí prísť dvadsať minút roboty. Vždy!“ vyhlásil vo vyjadrení na oficiálnom webe SFZ.

Tréner_Tarkovič

Karty po prvých zápasoch sú rozdané. Rankingové postavenie mužstiev v rebríčku FIFA hovorí jasnou rečou (18.miesto vs 36.miesto). Favoritom sú teda Švédi. Svedčí o ponuka stávkových kancelárií, aj bilancia zo vzájomných zápasov.

V novodobej histórii sme sa s „blågult“ stretli v piatich zápasoch, pričom ani raz sme sa neradovali z víťazstva. Dve výhry zaznamenal náš protivník (2:0 a 6:0).

Dvakrát sa zrodila bezgólová remíza a v poslednom vystúpení oboch mužstiev tretia, po výsledku 1:1. Jediným hráčom, ktorý skóroval proti Švédom, bol Albert Rusnák.

Švédsky výber má svoju silu, pred ktorou treba mať rešpekt. Skúsenosť, skĺbená s mladou dravosťou.

V bráne bude Olsen z anglického Evertonu. Obrana je vedená Lindelofom z Manchestru United.

Záložné rady sú dirigované Forsbergom z Lipska, Ekdalom zo Sampdorie a Olssonom z Krasnodaru, ktorého štart je po poranení kolena otázny.

A útočné duo s ostrieľaným Bergom a dravým Isakom predstavuje podobnú, ak nie väčšiu hrozbu, ako výber Poľska.

svedsko_berg

Švédi sú hladní po úspechu a na trávnik vybehnú plní odhodlania. Recept na švédsku prekážku na ceste medzi najlepšiu šestnástku môže byť podobný, ako v prvom zápase s Poľskom.

Zdobila nás bojovnosť, súdržnosť, silný tímový duch, kompaktná a tvrdá hra v obrane, či efektivita a prekvapivá variabilita v útoku.

Ak si všetky tieto atribúty prenesieme do zápasu so Švédskom, partia okolo Dúbravku, Škriniara, Hamšíka a Dudu si bude môcť znovu zaspievať v šatni „Neďaleko od Trenčína“ a potešiť všetkých svojich fanúšikov. Na obrázky zo šatne po zápase s Poliakmi, by sa dalo pozerať dookola. SLOVENSKO DO TOHO!

Prognóza FutbalTour: Od úvod uvidíme v zápase taktickú hru, s cieľom neinkasovať. Šance sa budú rodiť ťažšie. Diváci veľa gólov a okulahodiacich šancí neuvidia. Po záverečnom hvizde a konečnom výsledku 1:1, ostanú v hre o postup obidva mančafty. Skóruje Marek Hamšík.

KOMPLETNÚ PONUKU ZÁJAZDOV A VSTUPENIEK NA EURO 2020 NÁJDETE TU.