Pred osemfinále Ligy majstrov: Griezmann a Suárez v pozore, Ronaldo je späť v Madride

3 minúty čítania

December roku 2021 sa zapíše do histórie play-off Ligy majstrov čiernymi písmenami. Pre technické problémy sa totižto vo švajčiarskom Nyone musel žreb pre niektorých škandalózne, pre iných radostne, opakovať. Prvý žreb sľuboval súboj superhviezd Messi vs Ronaldo. Napokon sa po opakovanom vyžrebovaní, Ronaldo vracia do Madridu, kde sa stretne s miestnym Atléticom.

Simeoneho Atlético Madrid je úradujúcim majstrom La Ligy, no v aktuálnom ročníku sa mu nedarí úplne podľa predstáv. Los Colchoneros výrazne zaostávajú za svojim mestským rivalom Realom, keďže strácajú až dvojciferný počet bodov. Dobre namazaný stroj sa zadrháva a znakom nie práve najvydarenejšej sezóny je aj to, že predtým skalopevná defenzíva, na ktorú sme boli v podaní Atlética tradične zvyknutí, už teraz inkasovala v španielskej najvyššej súťaži viac gólov ako za celý minulý ročník.

Prvý zápas:  23. február (streda),
Štadión: Wanda Metropolitano (65 000), Madrid

Odveta: 15. marec (utorok),
Štadión: Old Trafford (76 000), Manchester

Na navrátilcov z Barcelony, kanonierov Griezmanna a Suáreza nečaká žiadny ľahký protivník, práve naopak. Partia okolo kapitána Kokeho, či krídelníkov Correu a Carrasca privíta na domácom trávniku štadióna Wanda Metropolitano anglických „červených diablov“. Bude to bezpochyby aj duel dvoch skvelých brankárov. Na jednej strane David de Gea a na tej druhej jeho nasledovník v Atléticu Madrid, Jan Oblak.

Vydarený začiatok sezóny naznačoval útok Manchesteru United na titul v Anglicku. Pomôcť im v tom mal francúzsky stopér Raphael Varane, ktorého koncom augusta do Manchestru z Madridu nasledoval aj fenomenálny Cristiano Ronaldo, vracajúci sa „domov“ na Old Trafford. Niekoľko nečakaných zakopnutí, no najmä zahanbujúca porážka 0:5 od Liverpoolu a napokon aj prehra 0:2 v derby s Manchestrom City rozhodli o konci nórskeho kormidelníka, Ole Gunnar Solskjæra na lavičke United. Najskôr ho nahradil dočasne Michael Carrick, aby tím začiatkom decembra definitívne prebral do svojich rúk Nemec Ralf Rangnick.

Manchester United má aktuálne v lige rovnaké problémy ako ich španielsky náprotivok, a to je boj o Ligu Majstrov. V konkurencii Arsenalu, West Hamu, či Tottenhamu to však bude mať veľmi náročné. Rukopis nemeckého trénera ešte nie je vidieť a herný prejav United sa výrazne nezlepšil. Na vyladenie formy pred osemfinálovým zápasom Ligy majstrov v Madride ostáva len zopár týždňov. Vzájomná konfrontácia však sľubuje ďalšie futbalové divadlo.

Náš tip na postup: Manchester United

CHCELI BY STE TENTO ATRAKTÍVNY DUEL VIDIEŤ NA VLASTNÉ OČI?

ODPORÚČAME:

Atlético Madrid – Manchester United, letecky (23.2.2022 – 24.2.2022)
Atlético Madrid – Manchester United, vstupenky (23.2.2022)
Manchester United – Atlético Madrid, letecky (15.3.2022 – 16.3.2022)
Manchester United – Atlético Madrid, vstupenky (15.3.2022)