Prehľad súperov Slovenska na ME 2016

V Paríži sa rozhodlo o súperoch Slovenska na futbalových ME 2016. Hrdina finálového zápasu z roku 2004 Charisteas, vytiahol Hamšíka a spol. do skupiny s Anglickom a Walesom. „Slovenskú“ B-skupinu neskôr skompletizovalo Rusko. Známe sú už aj termíny a miesta zápasov. Ak by ste sa nevedeli dočkať ostrého štartu turnaja, hlasivky si môžete precvičiť na prípravnom zápase v Írsku.

skupino

Slovensko – Wales, 11. 6. 2016 (Bordeaux)

Skupinu otvoríme v druhú júnovú sobotu o 18.00 hod. proti Walesu. Ostrovania sú podobne ako naši nováčikmi na záverečnom turnaji. V posledných rokoch im vyrástla zaujímavá generácia futbalistov, na čele s Garethom Baleom. Ten bol hnacím motorom počas celej kvalifikácie a so siedmymi  gólmi aj najlepší strelec tímu. Wales sa v 10 zápasoch kvalifikácie gólovo tešil síce iba 11 krát, avšak v kombinácii s nepriepustnou obranou to stačilo na druhé miesto v kvalifikačnej skupine B. Jej víťazovi –  Belgicku, napríklad v dvoch zápasoch dovolili na vlastnú bránu vypáliť iba 6 streleckých pokusov, bez inkasovaného gólu. S Walesanmi sme sa naposledy stretli v kvalifikácii o ME 2008. Po kanonáde v Cardiffe 1:5 z pohľadu domácich sme „päťku“ doma inkasovali aj my. V Trnave sa odvetný zápas skončil takisto divokým skóre 2:5. Slovenský A-tím v tom čase začínal generačnú výmenu hráčov, to isté čakalo neskôr Wales. V Bordeaux teda na seba narazia v podstate úplne iné celky. A privíta ich architektonický skvost. Nový, 42-tisícový štadión, vystavaný pre potreby ME a domáceho prvoligistu Girondins Bordeaux.

Ponuka zájazdu na zápas Slovensko – Wales

Ponuka zájazdu na zápas Slovensko – Wales (letecky)

Bordeaux city 1 Bordeaux stadium 2 Bordeaux stadium 3 slovakia football team Wales football team

Slovensko – Rusko, 15. 6. 2016 (Lille)

O štyri dni neskôr nás čakajú Rusi. Nevyspytateľný a atleticky vždy dobre pripravený celok. Na poslednom kontinentálnom šampionáte si skvele rozohral základnú skupinu, no v poslednom zápase stratil postupovú pozíciu v súboji s Gréckom. V roku 2008 zasa pod vedením trénerského mága Guusa Hiddinka poslal domov vo štvrťfinále dovtedy suverénnych Holanďanov. Oranjes hrali po rokoch opäť totálny futbal, ale Rusi ich podľa trénera Rijkaarda doslova „uštvali“. Zborná si v nedávno skončenej kvalifikácii postrážila druhé postupové miesto za Rakúskom. Naši západný susedia boli zároveň ich jediným premožiteľom. Slováci sa s Rusmi stretli naposledy v máji 2014. Vtedy okrúhli desiaty zápas Jána Kozáka pri kormidle národného týmu znamenal prehru v príprave 0:1. Tým sa začalo viac ako ročné hľadanie súpera, ktorý by našu repre obral čo i len o bod. Víťazná séria skončila až v septembri tohto roku v Španielsku. Ostré zápasy sme s Ruskom absolvovali naposledy v kvalifikácii o ME 2012. Tú sme otvorili výhrou v Moskve 1:0, ale domáca prehra rovnakým pomerom nám definitívne zahatala cestu na európsky šampionát. Ďalší vzájomný súboj nás čaká na severe Francúzska, v meste Lille. To bude hostiť účastníkov turnaja v supermodernej aréne s kapacitou 50 tisíc divákov.

Ponuka zájazdu na zápas Slovensko – Rusko 

Ponuka zájazdu na zápas Slovensko – Rusko (letecky)

lille city Lille stadium 1lille stadium 4

slovakia football team russia football team 2

Slovensko – Anglicko, 20. 6. 2016 (St. Etienne)

Na záver skupinovej fázy nás čaká kolíska futbalu – Anglicko. Tím, ktorý netreba nijako zvlášť predstavovať. Tradičná futbalová veľmoc postúpila do Francúzska medzi prvými. Albión vyhral všetky zápasy v skupine, s druhým najlepším útokom i obranou v celej Európe. Už tradičný scenár z posledných kvalifikačných cyklov. To čo tradične nasleduje na záverečných turnajoch, už Angličanov veľmi neteší. Aspoň cez štvrťfinále na ME prešli naposledy na domácom turnaji v roku 1996. A keď pripočítame od roku 1990 dlhé čakanie ostrovanov na účasť medzi najlepšou štvoricou na majstrovstvá sveta, dostaneme v posledných dvoch dekádach mužstvo bez výrazných úspechov. To bude chcieť tím Roya Hodgsona zmeniť už vo Francúzsku a medzi prekážkami bude aj náš výber. V ostrom dvojzápase sme sa naposledy s Anglickom stretli v kvalifikácii o MS 2006 v Nemecku. Na premočenom Tehelnom poli aj vyhrievanom anglickom koberci sme utrpeli prehry 1:2. Neskôr prišla výchovná facka v príprave z marca 2009 0:4 na Wembley a nasledovať budú aj vzájomné kvalifikačné zápasy v hre o majstrovstvá sveta 2018 v Rusku. Náš posledný zápas v skupinovej fáze francúzskeho turnaja bude hostiť St. Etienne. Zrenovovaný štadión, na ktorom dával góly svojho času aj Ľubomír Moravčík, ponúka kapacitu pre 42 tisíc divákov.

Ponuka zájazdu na zápas Slovensko – Anglicko

Ponuka zájazdu na zápas Slovensko – Anglicko (letecky)

st. etienne city 1st. etienne stadium 2 st. etienne stadium 1 slovakia football team england football team

 

Okrem zájazdov na zápasy Slovenska zabezpečíme aj samostatné vstupenky na zápasy Slovenska, ostatných tímov na turnaji a kyvadlovú dopravu na zápasy Slovenska a Česka. Ak máte záujem alebo akékoľvek ďalšie otázky a požiadavky, kedykoľvek nás kontaktujte emailom (info@futbaltour.sk) alebo telefonicky (0948 266 997).