Povinná výbava každého fanúšika: Ilustrovaná publikácia Fotbalové stadiony

Využite partnerstvo CK FutbalTour.sk a špecializovaného webu www.fotbalovestadiony.cz a objednajte si ilustrovanú publikáciu „Fotbalové stadiony“ priamo u nás.

Po stopách knihy Fotbalové Stadiony s FutbalTour.sk

Možno ste už zaznamenali, že v júni 2016 sa dostala na pulty kníhkupectiev unikátna novinka z prostredia európskych futbalových štadiónov, ktorá formou encyklopédie popisuje históriu, fakty a príbehy 45 vybraných futbalových chrámov.

Autor knihy Jiří Vojkovský a strojca webu www.FotbaloveStadiony.cz, navštívil počas posledných desiatich rokov naprieč Európou rad futbalových štadiónov, a preto pripravil pre všetkých futbalových fanúšikov a „zberateľov“ návštev európskych futbalových arén, túto publikáciu.

fotbalove-stadiony-old-trafford

Ak cestujete na európske futbalové zápasy s FutbalTour.sk, mohli ste už navštíviť celý rad štadiónov, ktoré sú v knihe publikované. Hneď na úvod sa môžete pozrieť do Manchestru na Old Trafford a Etihad Stadium, na ktorom sídli rival zo City. Nasleduje svätostánok susedného Liverpoolu menom Anfield, ktorý si prešiel nedávno, rovnako ako štadión City, navýšením kapacity o ďalších desať tisíc miest. Z anglických štadiónov sa kniha ďalej zameriava na londýnsky Stamford Bridge a Emirates Stadium, vrátane jeho predchodcu Highbury. Keď sme ešte na ostrovoch, mimo ponuku našich zájazdov, v knihe nechýba tiež prehliadka vyhlásených škótskych chrámov Celticu a Rangers Glasgow.

chelsea-kniha-01

Za futbalom do Španielska sa s FubalTour.sk môžete vypraviť do Barcelony alebo Madridu na Real či Atlético. Keď si v knihe nalistujete druhú kapitolu, môžete nahliadnuť na tribúny prvýkrát dvoch menovaných veľkoklubov a do Valencie na Mestalla, a jej dlhodobo rozostavaného nástupcu – Nou Mestalla.

camp-nou-kniha-01

Rovnako ako v knihe Fotbalové stadiony, aj s nami môžete ďalej navštíviť Allianz Arenu na zápasoch giganta Bayernu Mníchov či najväčší nemecký štadión v Dortmunde – 81 tisícový kotol v Signal Iduna Parku. V talianskom prostredí s nami môžete cestovať do Milána či Turína na San Siro, vo Francúzsku navštíviť známy Park des Princes a v Holandsku Amsterdam Arenu so zaťahovacou strechou.

fotbalove-stadiony-signal-iduna-park

Kniha však ponúka prehliadku ďaleko viac štadiónov a ich predchodcov. Napríklad v Nemecku okrem Allianz Areny sa môžete dočítať a prezrieť si Olympijský štadión, na ktorom Bayern pôsobil v rokoch 1972 až 2005. Alebo Veltins Arenu Schalke 04 a jej predchodcu Parkstadion. Prekvapením je tiež taliansky štadión Luigi Ferraris, na ktorom sídlia oba janovskécelky UC Sampdoria a CFC Janov.

san-siro-01

Takto by sme mohli pokračovať naprieč ďalšími európskymi futbalovými súťažami. Pre zjednodušenie postačí, že v knihe nájdete prehliadku najzaujímavejších štadiónov aj z Francúzska, Holandska, Portugalska, Turecka či už spomínaného Škótska.

Patrónom knihy sa stal Milan Baroš, ktorý svoju bohatú kariéru nezabudnuteľne spojil s dresom Liverpoolu a na štadióne Anfield prežil tie najcennejšie futbalové chvíle. Ako patrón, okomentoval v knihe štadióny, na ktorých si počas svojej bohatej kariéry zahral. Svätostánok Liverpoolu Milan Baroš označuje po Bazaloch, ako svoju druhú srdcová záležitosť.

fotbalove_stadiony_cela_obalka

Ďalším spestrením sú informácie od českých a slovenských hráčoch, ktorí vo svojej kariére na danom štadióne pôsobili. Môžete sami hádať, u ktorých štadiónov je zaznamenaná stopa napríklad Karla Poborského, Pavla Nedvěda, Tomáša Galáska, Patrika Bergera, Vladimíra Šmicer, Milana Baroša Tomáša Rosického, Petra Čecha, Jana Kollera, ale aj Vladimíra Weissa či Petra Dubovského.

Prajeme príjemné čítanie a cestovanie po futbalových štadiónoch.

Knihu objednávajte priamo u nás v cene 14,90 € (vrátane poštovného a balného)