PL Focus #9: Najhorší štart pre najlepší klub

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Ešte nikdy sa nestalo, aby mal slávny klub po siedmich kolách na konte menej ako 10 bodov.

Pondelková dohrávka v sychravom a upršanom počasí ladila s náladou na Old Trafford a zvýraznila úpadok oboch gigantov anglického futbalu.

V týždni, keď sa hrá Liga majstrov, odohrali iba „Monday Night Footbal”, na čom sa smejú novinári a smútia verní fanúšikovia.

Nikto nedokázal strhnúť víťazstvo na svoju stranu a zmeniť tak možno osud celej sezóny, v ktorej bude pre oba kluby miestenka medzi elitnú futbalovú smotánku vytúženým úspechom. Ba čo viac, Red Devils aj The Gunners sú momentálne iba tieňom slávnej a úspešnej histórie. Je otázne, či prestavbu kádrov budú aj naďalej riadiť Solskjaer, respektíve Emery.

Aubameyang je nezastaviteľný a nenahraditeľný. Od prestupu v januári 2018 na Emirates dal v 73 dueloch až 49 gólov a rozbehol sa aj v tejto sezóne. Sedem gólov v siedmich ligových zápasoch je vizitka, ktorou sa naposledy mohol pochváliť legendárny Bergkamp v sezóne 1997/98.

Remíza nič nerieši, odstup od lídra tabuľky je markantný. (Manchester United – Arsenal 1:1)

Liverpool „utrpel“ cenné víťazstvo na trávniku nováčika zo Sheffieldu. Na prvú strelu na bránu čakal rekordne dlho (70 minút), ale stálo to za to. Brankár Henderson sa možno červená doteraz, ale gól Wijnalduma priniesol napokon tri body. Vedieť vyhrať aj „škaredo“, teda keď sa nedarí, je vraj znakom majtra… (Sheffield United – Liverpool FC 0:1)

Chelsea doma konečne vyhrala a navyše porazila Brighton vo všetkých deviatich vzájomných dueloch v histórii súťaže. (Chelsea – Brighton Hove Albion 2:0)

Aston Villa platí krutú nováčikovskú daň. Stratila už 8 bodov v zápasoch, keď vyhrávala. Pred týždňom dokonca dvakrát senzačne viedla na Emirates, ale nevyužila ani prevahu o jedného muža a prehrala s Arsenalom 2:3. To ju asi poznačilo natoľko, že stratila body aj doma po remíze s Burnley. Len aby jej nechýbali pri záverečnom súčte sezóny… (Aston Villa – Burnley 2:2)

Martin Dúbravka sa aj pred kvalifikačnými povinnosťami potrebuje rýchlo otriasť a zabudnúť na víkendový debakel. Brendan Rodgers potichu formuje z „líšok“ odolnú partiu, keď od jeho príchodu v marci získali už 31 bodov! Viac majú na konte iba Liverpool (49) a ManCity (43). (Leicester – Newcastle 5:0)

Ale ani doma to nebude mať jednoduché. Do St James’ Parku pricestuje Manchester United a my sme zvedaví, či outsider dokáže prekvapiť favorita.

Newcastle United – Manchester United naživo od 17:25 v nedeľu iba na PREMIER SPORT.

Poznáme generáciu „future stars“, ako aj štatistiky najlepších strelcov ligy. Ak chcete vedieť viac, sledujte TV verziu PL Focusu v premiére dnes večer od 20:30 na PREMIER SPORT.

PRENOSY Z 8. KOLA PREMIER LEAGUE NA PREMIER SPORT

Sobota 5.10.
13:25 Brighton – Tottenham (komentuje M. Skáčik)
15:55 Liverpool – Leicester (M. Lukáč)
18:25 West Ham – Crystal Palace (M. Lukáč)
20:30 Záznam Norwich – Aston Villa (M. Skáčik)
22:25 Záznam Burnley – Everton (K. Jakubovič)

Nedeľa 6.10.
14:55 Southampton – Chelsea (V. Kaiser)
17:25 Newcastle – Manchester United (V. Kaiser , M. Lukáč)