PL Focus #8: Stávka na istotu? Iba Liverpool. Dokedy?

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport.

Hrajú asi najatraktívnejší futbal a ako jediní v lige vyhrali každý svoj zápas.

Ak má túto sezónu niekto zastaviť Manchester City, mal by to byť Liverpool FC. Na Anfield neprehrali už 24 ligových duelov a iba ťažko by sme hľadali výraznú slabinu v Kloppovom mančafte.

V kabíne Manchestru United je ich niekoľko. Napríklad najlepšie platený hráč celej súťaže Alexis Sánchez, ktorý naposledy skóroval ešte v marci do siete Swansea! Odvtedy dalo 164 rôznych hráčov spolu dokopy 347 gólov…

Nováčik z Wolverhamptonu dokonale zaskočil favorita, zaslúžene bodoval a postupne si získava rešpekt a uznanie za bojovnosť a nasadenie až do poslednej sekundy zápasov. A všimla si to aj „pani Šťastena“, ktorá ich má rada.

Ak hrajú spolu Arsenal a Everton, o góly bude postarané. Po víkende sa práve táto kombinácia súperov stala najgólovejšou v ére Premier League. 153 gólov celkovo, ale tentokrát konečne čisté konto pre muža zápasu Petra Čecha, pre ktorého to bolo jubilejné 40. v drese kanonierov. Tým „karamelky“ náramne chutia, lebo je to súper, ktorého porazili už po 33-krát.

Burnley konečne vyhralo a deklasovalo Bournemouth 4:0, na domácu prehru 0:5 proti Citizens by najradšej zabudli aj v Cardiffe a Chelsea prišla o prvé body na trávniku West Hamu United.

A práve na Stamford Bridge sa odohrá atraktívny Zápas týždňa. História sa prikláňa k remíze, ale na tú sa v sobotu večer nikto pýtať nebude. Sledujte duel Chelsea FC – Liverpool FC v sobotu od 18:30 na DIGI Sport 4.

Góly kola

Kanonieri sa natrápili s karamelkami v domácom prostredí, ale ich streleckú smolu prelomil až po zmene strán Alexandre Lacazette. Jeho nechytateľný pokus odštartoval cestu za troma bodmi. Do výberu tých najkrajších zásahov sa dostali aj Bernardo Silva a Ilkay Gundogan z ManCity, Jamie Vardy a James Maddison z Leicesteru, Fred z Manchestru United, Joao Moutinho z Wolverhamptonu

Zákroky kola

Nielen pekné góly, aj zákroky brankárov boli ozdobou tohto kola. Zaskveli sa Rui Patricio z Wolves, Mathew Ryan z Brightonu, Joe Hart v drese Burnley, Kepa Arrizabalaga z Chelsea, Jordan Pickford z Evertonu, David de Gea z Manchestru United, Lukasz Fabianski z WHU i Marcus Bettinelli z Fulhamu.

Hráč kola: Riyad Mahrez (ManCity)

Letná posila ManCity sa konečne presadila. Riyadovi Mahrezovi to po prvý raz padlo až v 6. kole, no proti nováčikovi z Cardiffu sa presadil hneď dvakrát.

Moment kola: Liverpoolčania vyhrali aj šiesty zápas

Po 6. kole je jediným stopercentným tímom v PL už len Liverpool. Zverenci Jurgena Kloppa zvládli nielen duel LM s PSG, ale aj povinnú jazdu so Southamptonom.

Sumár kola

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 29.9.
13:30 West Ham – Manchester United (komentuje Jakubovič)
16:00 Arsenal – Watford (komentuje Jakubovič)
18:30 Chelsea – Liverpool (komentuje Skáčik)
20:30 Záznam Newcastle – Leicester (komentuje Skáčik)
22:30 Záznam Manchester City – Brighton (komentuje Skáčik)

Nedeľa 30.9.
17:00 Cardiff – Burnley (komentuje Lukáč)

Pondelok 1.10.
14:30 21:00 Bournemouth – Crystal Palace (komentuje Skáčik)