PL Focus #7: Má 33 rokov a životnú formu. Ale Ronaldo to nie je

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Bol hviezdou zápasu týždňa vo Wembley. Dostal prezývku „Marathon Man“, čo dokazujú štatistiky, v ktorých bol suverénne najlepší.

James Milner nabehal 13 kilometrov priemernou rýchlosťou 8 km za hodinu, vytvoril 3 šance a stihol aj 32 presných nahrávok, čím sa jasne stal mužom zápasu. Jeho výkon zatienil mladších a možno talentovanejších spoluhráčov, ale aj hviezdy ako Salah, či Kane. Príchod Fabinha a Keitu ho správne vyhecoval k top forme, tú ale má celý mančaft „The Reds“.

Podľa Kloppa to bol najlepší výkon sezóny, podľa mnohých zaslúžené a dôležité víťazstvo nad Tottenhamom, čím Liverpool potvrdil majstrovské ambície a skvelý štart do ligovej sezóny.

Veselo je aj na Stamford Bridge. „The Blues“ otočili duel proti Cardiffu aj vďaka hetriku Hazarda, ktorému futbal pod vedením Sarriho evidentne chutí. Stuart Pearce dokonca tvrdí, že keby hral za Liverpool alebo ManCity, dokázal by v sezóne dať aj viac ako 30 gólov…

Guardiola by mohol byť spokojný aj za tie tri, ktorými Citizens doma jasne porazili Fulham, ale nebol. Hráčom vraj chýbalo nasadenie a tak im zrušil voľno a naopak, nariadil ďalší tréning. Ak niečo Pep vyžaduje na maximum, tak je to disciplína.

Glenn Murray v nadstavenom čase pondelkovej dohrávky  zachránil aspoň bod pre čajky z Brightonu, kladivári z West Hamu senzačne vyhrali na trávniku Evertonu, nováčikovská eufória pomáha vlkom z Wolverhamptonu k heroickým výkonom a Watford doma nestačil na diablov z Manchestru United.

Šieste ligové kolo už bude poznačené pohárovými povinnosťami niektorých tímov a tak sme zvedaví, aké prekvapenia nám prinesie.

Vyberte si z našej širokej ponuky priamych prenosov a záznamov na TV obrazovke a sledujte Premier League exkluzívne na DIGI Sport.

Góly kola

O výstavný kúsok sa postaral Pierre-Emile Højbjerg zo Southampton, svoju aktuálnu skvelú formu opäť potvrdil Eden Hazard z Chelsea, Chris Smalling z Manchestru United ukázal svoje kvality aj v šestnástke súpera, Ryan Fraser predviedol svoju dravosť proti Leicesteru a Wilfried Zaha proti Huddersfieldu, Granit Xhaka nedal šancu Martinovi Dúbravkovi, Andrij Jarmolenko prispel k prvej výhre WHU a Willian znova ukázal svoju skvelú kopaciu techniku.

Zákroky kola

David de Gea prispel k prvej prehre Watfordu, Neil Etheridge naďalej dokazuje, ako mu aktuálna sezóna chutí, Marcus Bettinelli vychytal Saného i Sterlinga, Asmir Begovič zahviezdil proti Leicesteru a aj Petr Čech ukázal, že to stále vie…

Hráč kola: Eden Hazard (Chelsea FC)

Po tomto kole bolo rozhodovanie o hráčovi kola pomerne jednoduché. Eden Hazard hrá v skvelej forme. Proti Cardiffu sa hetrikom postaral o obrat, vďaka ktorému jeho tím ešte nestratil ani bod a kraľuje tabuľke.

Sumár kola

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 22.9.
13:30 Fulham – Watford (komentuje Skáčik)
16:00 Liverpool – Southampton (komentuje Skáčik)
18:30 Brighton – Tottenham (komentuje Lukáč)
20:30 Záznam Manchester United – Wolverhampton (komentuje Jakubovič)
22:30 Záznam Cardiff – Manchester City (komentuje Kmeťo)

Nedeľa 23.9.
14:30 West Ham – Chelsea (komentuje Lukáč)
17:00 Arsenal – Everton (komentuje Lukáč)