PL Focus #5: Iba Liverpool na 100 percent

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Pred reprezentačnou prestávkou môžeme rekapitulovať úvodné štyri hracie kolá Premier League, ktoré priniesli hneď niekoľko prekvapení:

– jediný bod získal prekvapujúco Watford FC a všetkých 12 iba Liverpool FC

– Daniel James (Manchester United) vystrelil síce iba trikrát, ale všetky jeho pokusy sa skončili gólom

– Jamie Vardy (Leicester City) má pod Brendanom Rodgersom výnimočnú štatistiku 12 gólov a 2 asistencií

– Lucas Digne (Everton FC) je pomaly viac útočníkom, ako obrancom, keď jeho bilancia predstavuje 4 góly a 6 prihrávok. Viac ako 10 “kanadských bodov” má už len liverpoolske duo Alexander Arnold (15) a Andy Robertson (11)

– Pierrovi Emerickovi Aubameyangovi to na Emirates ide. Skóroval už v siedmom zápase po sebe a reálne tak môže prekonať rekord Thierryho Henryho, ktorému sa to podarilo deväťkrát

– top strelcami sú zatiaľ tradične Sergio Agüero (6 presných zásahov) a veľmi prekvapujúco Teemu Pukki (5)

Match of the Week 4. kola medzi Arsenalom a Tottenhamom potvrdil, že za ostatné sezóny je právom považovaný za najatraktívnejší. Spomeňme si na nudu gigantov Manchestru United a Liverpoolu (0:0) v minulej sezóne…

Nekonečná rivalita klubov zo severu Londýna priniesla aj cez víkend mimoriadnu reklamu na Premier League. V dobrom aj v zlom. Pre nestranného diváka mal derby súboj naozaj všetko, čo má mať. Góly, karty, fauly, takmer bitku, tyčku, penaltu, fantastickú atmosféru, VAR i skoro dokonalý obrat, ale napokon štvorgólovú deľbu bodov.

Xhaka opäť vybuchol a potvrdil, že je iba priemerným hráčom, ktorý navyše ako jediný spôsobil od svojho debutu už 5 penált! Matteo Guendouzi naopak žiaril, lietal a vo veku 20 rokov diktoval tempo hry ako skúsený harcovník a tak si právom vyslúžil ocenenie „Man of the Match”. No a štatistiky Harryho Kanea špeciálne v NLD (North London Derby) sú neuveriteľné: 10 štartov – 10 gólov – 5 penált. Klobúk dolu!

Možno aj tieto fakty presvedčili anglických novinárov v spoločnom názore: Zápas Arsenal – Tottenham je za ostatné štyri sezóny najatraktívnejším diváckym zážitkom. Toto derby sa mnohokrát hrá viac srdcom, ako hlavou a práve preto je radosť ho sledovať.

Od Premier League si na chvíľu oddýchneme, ale v magazíne PL Focus sa pozrieme okrem iného aj na letné prestupové okno a vyberieme ďalší kúsok, ktorý postúpi do výberovky Gól mesiaca august.

Sledujte náš facebookový profil, ako aj PL Focus v premiére v utorok od 20:30 na PREMIER SPORT.