PL Focus #4: Kto vie kopnúť penaltu? Hláste sa na Old Traffford!

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Najprv Pogba. Teraz Rashford. Penaltová kliatba pokračuje.

To najhoršie však prišlo až v nadstavenom čase. Van Aanholt zarezal fanúšikov v „divadle snov“, ktorí tak majú na začiatku sezóny opätovne bezsenné noci. Vyšlo to až na 21. pokus, ale „Eagles“ konečne dokázali v lige poraziť „Red Devils“. (Manchester United – Crystal Palace 1:2)

DE BRUYNE? PÁN ASISTENT

Belgičan stanovil nový rekord ligy, keď nahral celkovo na 50. gól a potreboval na to „iba“ 123 duelov. Prekonal tak o 18 zápasov Özila, ktorý to dokázal v 141 zápasoch.

Aktuálna tabuľka TOP 5 hráčov (50 asistencií) vyzerá takto :
1. K. De Bruyne 123 zápasov
2. M. Özil 141
3. E. Cantona 143
4. D. Bergkamp 146
5. C. Fabregas 165

NEDOBYTNÁ PEVNOSŤ ANFIELD

Zápas kola ukázal, že rozdiel medzi aktuálnym víťazom Ligy majstrov a účastníkom Európskej ligy je markantný. Sympatická snaha hostí vyznela iba vtedy, ak si domáci potrebovali vydýchnuť. Willockovi sa z toho kolotoča ešte dnes krúti hlava.

Fanúšikovia Arsenalu v tom majú jasno: najslabší výkon podal Unai Emery! S takouto zostavou sa na Anfield nechodí ani na školskú exkurziu. Dať šancu mladým talentom? Určite áno. Ale v top zápase 3. kola? Guendouzi, Maitland-Niles aj Willock sú nesporné objavy, ale vo veku 19 rokov ešte nemajú „kilá“ ani rozum, aby zvládli takýto prestížny duel. Lacazette, Torreira i Mchitarjan vybehli nepochopiteľne až v 80. minúte a hneď bolo vidieť rozdiel.

Ale na súboje „The Reds” a “The Gunners“, nech fandíte komukoľvek, sa vždy dá pozerať. Je to najgólovejšia dvojička ligy (celkovo 159 gólov)! Mágia Anfieldu tak pokračuje – 42 ligových zápasov bez prehry! (Liverpool – Arsenal 3:1)

SEVERNÝ LONDÝN HORE NOHAMI!

Štvrté kolo prinesie bitku veľkých rivalov. Pred rokom (2.12.2018) to bol jeden z najlepších zápasov celej sezóny – 6 gólov, 2 penalty, 7 žltých kariet, ale aj jedna červená karta (Arsenal – Tottenham 4:2). Derby ako má byť!

Ako to dopadne tentokrát uvidíte naživo v nedeľu od 17.00. Match of the week Arsenal – Tottenham môžete sledovať iba na PREMIER SPORT.

PS: Chcete vedieť, koľko stojí policajná ochranka na štadiónoch alebo ktorý futbalista išiel z diskotéky domov na koni? Pozrite si PL Focus aj na TV obrazovke. Každý utorok od 20:30 na PREMIER SPORT.

PRENOSY ZO 4. KOLA PREMIER LEAGUE NA PREMIER SPORT

Sobota 31.08.
13:25 Southampton – Manchester United (M. Skáčik)
15:55 Chelsea – Sheffield United (M. Lukáč)
18:25 Burnley – Liverpool (M. Lukáč)
20:30 Záznam Manchester City – Brighton (M. Skáčik)
22:25 Záznam Newcastle – Watford (K. Jakubovič)

Nedeľa 01.09.
14:55 Everton – Wolverhampton (V. Kaiser, M. Lukáč)
17:00 Arsenal – Tottenham (Hosťom Mareka Skáčika v  štúdiu bude bývalý hráč Boltonu Ľubomír Michalík., duel komentujú Vlasto Kaiser a Matúš Lukáč)