PL Focus #4: Hľadá sa nový tréner, hláste sa na Old Trafford!

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Ešte nikdy neprehral Mourinho úvodné dva duely z troch, ešte nikdy doma rozdielom triedy 0:3. Blbá nálada v kabíne sa preniesla už aj na trávnik.

Zápas kola dokonale odhalil morálny i herný rozklad United v kontraste s cieľavedomou partiou Spurs, ktorá nabehala o takmer desať kilometrov viac ako domáci tím.

Kohúti v lete stanovili prestupový rekord, lebo na prekvapenie všetkých nekúpili žiadnu posilu. A hneď ich mnohí odpísali. ManUtd pod vedením Mourinha minul už viac ako 400 miliónov libier, napriek tomu je Special One nespokojný a pýta viac. Dokonalý paradox…

Pondelková dohrávka ho vyzliekla donaha. Rozložil kabínu Realu Madrid, londýnskej Chelsea i Manchestru United. Naozaj „ Pán Výnimočný“.

Kompany ako prvý Belgičan odohral v Premier League 250 zápasov, ale favorit šokujúco stratil body u nováčika. Nuno Espirito Santo postupne vytvára zo štadióna Molineux nedobytnú pevnosť. Vlci uhrali remízu s Evertonom i ManCity a celkovo doma prehrali z 28 zápasov iba 2. Klobúk dole!

K trojici favoritov s plným bodovým ziskom sa prekvapujúco zaradil aj Watford, takže práve jeho domáci duel proti Tottenhamu v nedeľu popoludní od 17:00 na DIGI Sport 4 bude jedným z ťahákov víkendu.

Liverpool valcuje súperov a ako jediný ešte neinkasoval. Allison sa blysol viacerými zákrokmi proti Brightonu a štatistika obrany po príchode Van Dijka je pozoruhodná: od jeho januárového debutu si The Reds udržali v 18 zápasoch až 11-krát čisté konto! Ak sa rozbehne trojlístok Firmino-Salah-Mane, fanúšikov čaká určite vzrušujúca sezóna…

Cez víkend zostaneme na Britských ostrovoch a ponúkneme tradičné derby katolíkov a protestantov v Glasgowe. Škótska liga prináša atraktívny zápas týždňa Celtic – Rangers, ktorý budete môcť sledovať naživo od 13:00 na DIGI Sport 1.

Hráč kola: Lucas Moura (Tottenham)

Najlepší strelec z prípravy Tottenhamu pomohol kohútom k prvému víťazstvu na Old Trafford od roku 2014 nielen výborným výkonom, ale aj dvoma gólmi. To hovorí za všetko…

Gól kola: Jose Holebas (Watford FC)

Bývalý grécky reprezentant Jose Holebas patrí medzi sviatočných strelcov. A keďže ide o obrancu, presné zásahy sa od neho ani neočakávajú. V súboji s Crystal Palace však zaskočil nielen brankára hostí, ale aj zrejme svojich spoluhráčov. V Premier League sa totiž presadil po takmer dvoch rokoch.

Moment kola: Najvyšší čas zaviesť VAR?

Manchester City stratil prvé body v tejto sezóne. Po remíze s nováčikom z Wolverhamptonu najviac rezonovala prvá gólová situácia. Willy Boly sa tešil z premiérového zásahu v najvyššej súťaži, ale jeho gól padol po evidentnom ofsajde a hlavne rukou. Najvyšší čas, aby sa vedenie PL začalo zaoberať možnosť používaná VAR aj v praxi.

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 1.9.
13:30 Leicester – Liverpool (komentuje Lukáč)
18:30 Manchester City – Newcastle (komentuje Lukáč)
20:30 Záznam West Ham – Wolverhampton (komentuje Skáčik)
22:30 Záznam Chelsea – Bournemouth (komentuje Mentel)

Nedeľa 2.9.
14:30 Cardiff – Arsenal (komentuje Lukáč)
17:00 Watford – Tottenham (komentuje Lukáč)