PL Focus #37: Posledných 6 bodov sezóny!

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Manchester City a Liverpool hrajú naďalej svoju vlastnú ligu a je pravdepodobné, že ich mikrosúboj o titul bude ozdobou aj nasledujúcej sezóny.

Guardiola môže prekonať ďalší z rekordov, lebo ešte žiaden klub nevyhral na domácej scéne “hetrik”. Po Carabao Cupe majú Citizens blízko k ligovej obhajobe majstrovského titulu a sú top favoritom aj vo finále FA Cupu. Klopp bojuje aj na scéne Ligy majstrov a prognózy tvrdia, že keby dokázal vyradiť Barcelonu, tak vyhrá konečne aj ušatú trofej…

O zvyšné dve miesta v elitnej štvorke prebieha tragikomický súboj. Ako pred týždňom, tak aj uplynulý víkend, zlyhali favoriti.

Tottenham premiérovo na novom štadióne prehral s West Ham United 0:1, Arsenal vybuchol na King Power Stadium s Leicestrom 0:3 a Manchester United si rozdelil body s Chelsea po výsledku 1:1. Opäť stratené body, ale po odlišných výkonoch a okolnostiach.

„Kladivári” ubehali unavených „kohútov” a absencia kapitána Harryho Kanea, najmä jeho gólov, je frustrujúca. Tottenham čaká rozbehnutý Ajax v historickom semifinále milionárskej súťaže.

Arsenal doma a Arsenal vonku, to je iný klub. Kanonierom vyschlo delo a v ostatných troch dueloch inkasovali 9 gólov! S takouto „formou” vstupujú do existenčnej fázy sezóny proti netopierom z Valencie. Ešteže v klube excelujú ženy! Arsenal Ladies cez víkend vyhrali ligový titul (WSL) a dokonale tak zahanbili mužských kolegov…

Chelsea uhrala možno kľúčový bod na Old Trafford a o ten ďalší zabojuje v náročnom dueli proti rozbehnutému Frankfurtu v Európskej lige.

Manchester United po sérii prehier s celkovým skóre 0:9 konečne doma bodoval, ale z miesta číslo šesť sa vyššie neposunul.

Cardiff sa pravdepodobne po roku vráti do Championship, ale my už poznáme dvoch nových účastníkov v budúcej sezóne – Norwich City a Sheffield United! Kto bude tretím do partie zistíme v atraktívnom súboji play-off priamo vo Wembley koncom mája.

Z ponuky 37. kola sme vybrali symbolicky posledný domáci zápas Martina Dúbravku na vlastnom štadióne v sezóne, ktorá mu priniesla rešpekt i uznanie. Sledujte zápas týždňa Newcastle – Liverpool v sobotu od 20:15 na DIGI Sport 4.

GÓLY KOLA

Ani v závere sezóny neopúšťa strelecká forma najväčšie hviezdy Liverpoolu. Sadio Mané sa vyzúril na Huddersfielde a je stále možné, že napokon bude top strelcom súťaže. Ryan Babel z Fulhamu strelil možno svoj najkrajší gól v kariére a chalupári si pripísali už tretie víťazstvo za sebou. Škoda len, že o ich osude sa rozhodlo už pár týždnov dozadu. Na konci ročníka sa rozbehol aj Shane Long, ale v derby zápase na južnom pobreží zahviezdil aj Dan Gosling. A pochvalu si zaslúži aj Jamie Vardy, ktorý úspešne terorizoval obranu Arsenalu.

ZÁKROKY KOLA

Vicente Guaita bol pod paľbou v zápase s Evertonom, ale napokon karamelkám nedovolil skórovať a Eagles si pripísali ďalší cenný bod. Bernd Leno takisto ukázal čosi zo svojho umenia, ale proti Leicestru sa kanonieri opäť poriadne vytrápili. Kým v šlágri ManUtd vs. Chelsea De Gea opäť urobil chybu, jeho náprotivok Kepa Arizabalaga sa viackrát pochlapil.

MOMENT KOLA: NOVÝ ŠTADIÓN KOHÚTOV ČARA ZBAVENÝ

Futbalisti Tottenhamu sa vytešujú zo svojho nového štadióna, veď na ňom ťahali sériu štyroch súťažných víťazstiev a ani raz neinkasovali. Všetko sa to zmenilo po poslednom londýnskom derby tejto sezóny, v ktorom im prvý inkasovaný gól a aj prvú prehru pripravil Michail Antonio z West Hamu United.

Sumár kola

PRIAME PRENOSY NA DIGI SPORT 4

Piatok 3.5.
20:55 Everton – Burnley (komentuje M. Lukáč)

Sobota 4.5.
13:25 Bournemouth – Tottenham (M. Skáčik)
15:55 West Ham – Southampton (V. Kaiser)
18:25 Cardiff – Crystal Palace (M. Lukáč)
20:25 Newcastle – Liverpool (M. Lukáč, vštúdiu privíta Matek Skáčik Andreja Perneckého)
22:50 Záznam Wolverhampton – Fulham (F. Mentel)

Nedeľa 5.5.
14:55 Huddersfield – Manchester United (M. Lukáč)
17:25 Arsenal – Brighton (M. Lukáč)

Pondelok 6.5.
20:55 Manchester City – Leicester (M. Skáčik)