PL Focus #36: Sviatočné výkony favoritov

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Majú zabrať naplno, ale zlyhajú. Prvý po dobrom výkone prehrá o gól, druhý odíde s hanbou a debaklom, tretí doma senzačne prehrá a štvrtý iba remizuje.

Čím to je, že top favoriti na miestenku do Ligy majstrov svoje zápasy nezvládli?

Tottenham v ságe proti Manchestru City uspel. Herne aj výsledkovo. Kohúti sú premiérovo v semifinále medzi európskou smotánkou a v lige, napriek tesnej prehre na Etihad Stadium, naďalej s reálnou šancou, že skončia v Big 4.

Manchester United vybuchol na trávniku Evertonu a čoraz viac sa skloňuje otázka, či Oleho voľba nebola unáhlená. Výsledky tímu “pred a po” oznámení definitívy ohľadom nového manažéra sú diametrálne odlišné.

Arsenal sa viezol na pozitívnej vlne, ale zrazu prehral svoj iba druhý domáci ligový duel, ale práve v tej najnevhodnejšej chvíli. A keď tieto zakopnutia rivalov mala Chelsea jasne využiť na „minitrhák”, prišla frustrujúca remíza v pondelkovej dohrávke.

Každý z klubov ponúka hráčom nadštandardné podmienky a platy, ale keď príde zlomové obdobie, zlyhajú všetci rovnako. Na radosť všetkých stávkových spoločností… Boj o elitnú štvorku tak bude otvorený zrejme až do posledného kola (12.5.), ale ďalšie prekvapenia očakávame už tento týždeň!

Zápas týždňa, možno zápas jari či sezóny, sa odohrá na Old Trafford. Mestské derby prinieslo v ostatných troch ligových dueloch spolu až 12 gólov, takže sa máme na čo tešiť. Karty sú rozdané jasne: na históriu sa nikto pýtať nebude, forma oboch tímov je rozdielna, ale spája ich túžba poraziť jeden druhého. Domáci potrebujú zabrať konečne na 100 percent, hostia nemôžu prehrať. Bude to remíza?

Zápas Manchester United – Manchester City sledujte v stredu od 20:30 exkluzívne na DIGI Sport 4.

GÓLY KOLA

Gerard Delofeu je hviezdou Watfordu. Hornets túžia po pohárovej Európe a mladý Španiel má formu súcu na pozvánku do reprezentácie La Furia Roja. Jamie Vardy je zas streleckou istotou Leicestru a v dramatickom zápase s West Hamom opäť úradoval. O najkrajšiu gólparádu sa ale postarali hráči Evertonu, ktorí rozbili ManUtd a to kto dal najkrajší gól v tomto zápase radšej necháme na vás.

ZÁKROKY KOLA

ManCity to s obhajobou titulu myslí smrteľne vážne a proti Tottenhamu zatiahol roletu Brazílčan Ederson. Ten dokázal vychytať viaceré ofenzívne esá Spurs. Zápas Wolves s Brightonom bol celkom slušná nuda, ale v druhom polčase mohli vlci udrieť. Lenže čajky majú v bráne Austrálčana Mata Ryana, ktorý sa zaslúžene stal mužom zápasu. Za zmienku stojí aj výkon Martina Dúbravku, veď jeho straky majú záchranu vo vrecku.

HRÁČ KOLA: AYOZE PEREZ (NEWCASTLE UNITED)

Ayoze Perez si už nemusí zapchávať uši. Jeho výkony hovoria za všetko. Proti Southamptonu strelil svoj premiérový hetrik v Anglicku a to znamená, že Newcastle si zahrá v PL aj v novej sezóne. Je to prvý trojgólový zápas jedného hráča Newcastlu od roku 2015, keď proti Norwichu zažiaril Gino Wijnaldum.

SUMÁR KOLA

PRIAME PRENOSY NA DIGI SPORT 4

Utorok 23.4.
20:40 Tottenham – Brighton (komentuje M. Skáčik)

Streda 24.4.
20:30 Manchester United – Manchester City (M. Lukáč, v štúdiu privíta Marek Skáčik Jána Muchu)

Piatok 26.4.
20:55 Liverpool – Huddersfield (K. Jakubovič)

Sobota 27.4.
13:25 Tottenham – West Ham (M. Skáčik)
15:55 Watford – Wolverhampton (M. Skáčik)
18:25 Brighton – Newcastle (K. Jakubovič)
20:30 Záznam Southampton – Bournemouth (K. Jakubovič)
22:30 Záznam Fulham – Cardiff (F. Mentel)

Nedeľa 28.4.
POZOR ZMENA!13:00 Leicester – Arsenal (F. Mentel) Zápas bol preložený z pondelka 20:55.
15:00 Burnley – Manchester City (V. Kaiser)
17:25 Manchester United – Chelsea (V. Kaiser)