PL Focus #35: Anglická detektívka pokračuje

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Týždeň čo týždeň lúštime tajničku tejto sezóny, ale okrem dvoch zostupujúcich Huddersfieldu a Fulhamu nepoznáme jej finálne riešenie.

Riešime rovnicu o X neznámych, ale poznáme iba dátum 12. máj, keď sa odohrá posledné 38. kolo.

Či ju napísala Agatha Christie alebo samotný William Shakespeare, nechýba moment prekvapenia i vzrušujúce kapitoly pre fanúšikov tejto úžasnej hry na celom svete.

Táto sezóna už priniesla niekoľko rekordov a pravdepodobne sa zapíše do histórie ako jedna z najnapínavejších. Je dokonca možné, že až dva kluby prekonajú 90-bodovú hranicu, čo iba dokazuje, aká vyrovnaná v skutočnosti je.

FAKTY A ČÍSLA 34. KOLA

– Lucas Moura sa stal iba štvrtým Brazílčanom, ktorý strelil v PL hetrik (Tottenham – Huddersfield 4:0), pred ním to dokázali Alves, Robinho a Firmino.

– Paul Pogba má ruky i nohy v 22 góloch Manchestru United (13 gólov a 9 asistencií)

– Liverpool vyhral 26 ligových duelov (Liverpool – Chelsea 2:0), čím dorovnal klubový rekord zo sezóny 2013/14 ešte pod vedením Brendana Rodgersa

– Arsenal si až na 16. pokus udržal u súpera čisté konto (Watford – Arsenal 0:1)

Je tu týždeň veľkých odviet v Lige majstrov i Európskej lige. Či bude aj sviatočný a ako dopadnú ďalšie „veľkonočné” ligové súboje, uvidíme aj na našich obrazovkách.

Ešte stále existuje šanca na európsky unikát, čo vyznieva paradoxne pri téme Brexit, že sa dočkáme čisto anglického finále v oboch súťažiach….

Trilógia „Citizens verzus Spurs” vyvrcholí zápasom týždňa. Ostatné tri ligové duely vyhrali „Sky Blues” a my budeme zvedaví, komu ostane najviac síl, šťastia i rozumu…

Šláger Manchester City – Tottenham sledujte v sobotu od 13:00 na DIGI Sport 4!

GÓLY KOLA

Kto bude najlepším strelcom PL je momentálne veľkou záhadou. Agüero strelecky mlčal, ale proti Crystal Palace ho adekvátne zastúpil Raheem Sterling, ktorý je top favoritom aj na zisk ceny pre najlepšieho hráča sezóny. Najviac sa však rozpráva o góle Mohameda Salaha. Egypťan zaskočil celú defenzívu Chelsea a jeho zásah môže mať napokon majstrovskú príchuť.

Do pozornosti vám ale dávame aj parádičku Victora Wanyamu. Kenský futbalista mal v tomto ročníku zdravotné patálie, ale gól proti Huddersfieldu ukázal, že je späť vo forme.

ZÁKROKY KOLA

Martin Dúbravka vychytal desiatu nulu v tejto sezóne a je vysoko pravdepodobné, že si jeho straky zahrajú v PL aj v novej sezóne. Späť v bráne Bournemouthu je nestarnúci Artur Boruc a v derby s Brightonom zatiahol roletu. Najdôležitejší zákrok tohto kole ale zrejme predviedol David De Gea, stálica ManUtd vychytala v super šanci Michaila Antonia.

HRÁČ KOLA: LUCAS MOURA (TOTTENHAM HOTSPUR)

Lucas Moura sa stal len štvrtým Brazílčanom, ktorý strelil v PL hetrik. Jeho Tottenham poľahky zdolal Huddersfield a pozíciu číslo tri by si kohúti mohli ustrážiť. Prvý hetrik na novom štadióne sa zapíše do histórie Spurs.

SUMÁR KOLA

PRIAME PRENOSY NA DIGI SPORT 4

Sobota 20.4.
13:00 Manchester City – Tottenham (komentuje M. Lukáč, v štúdiu privíta Filip Mentel Petra Polgára)
15:55 West Ham – Leicester (M. Lukáč)
18:25 Newcastle – Southampton (M. Skáčik)
20:30 Záznam Wolverhampton – Brighton (M. Skáčik)
22:25 Záznam Bournemouth – Fulham (K. Jakubovič)

Nedeľa 21.4.
14:25 Everton – Manchester United (M. Lukáč)
16:55 Cardiff – Liverpool (M. Lukáč)

Pondelok 22.4.
20:55 Chelsea – Burnley (M. Skáčik)