PL Focus #32: Kto z koho? Liverpool alebo City?

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Po reprezentačnej prestávke prichádza rozhodujúcich 8 týždňov a 15 zápasov. Obháji majstrovský titul Manchester City alebo ho konečne od roku 1990 vyhrá Liverpool? Ako vyzerá žreb a kto má opticky väčšie šance?

Liverpool čakajú dvaja súperi z Big 6 (Tottenham a Chelsea) a odohrá štyri duely zo zvyšných siedmich doma. ManCity privíta Tottenham, vycestuje na Old Trafford a z posledných ôsmich odohrá doma len tri zápasy.

ŽREB LIVERPOOLU

Tottenham
Southampton
Chelsea
Cardiff
Huddersfield
Newcastle
Wolverhampton

ŽREB MANCHESTRU CITY

Fulham
Cardiff
Crystal Palace
Tottenham
Manchester United
Burnley
Leicester
Brighton

Prognózy sú rôzne. O titule môže rozhodnúť skóre, bod, ale podľa niektorých analytikov aj tri či viac. Pohárová Európa si určite vypýta svoju daň, zranenia hráčov či prekvapenia na úkor favoritov signalizujú, že je málo pravdepodobné, že oba kluby vyhrajú všetky zvyšné zápasy.

Paradoxne svoju úlohu môže zohrať aj prípadný postup Wolverhamptonu až do finále FA Cupu. Pred Wembley by mali „vlci“ odohrať svoj posledný ligový duel práve na Anfield. Je teda otázne, v akej zostave…

Štatistiky dokazujú, že najväčšie prekvapenia prichádzajú ako naschvál práve po reprezentačných prestávkach. A Liverpool čaká extrémne náročná a možno rozhodujúca skúška ich kvality. Ostatné tri ligové duely proti kohútom boli ako na hojdačke:

Október 2017
Tottenham – Liverpool 4:1
Február 2018
Liverpool – Tottenham 2:2
September 2018
Tottenham – Liverpool 1:2

Ako sa skončí Zápas týždňa Liverpool – Tottenham tentokrát, uvidíte od 17:00 na DIGI Sport 4. Navyše, práve na tento duel bude v našej mobilnej aplikácii DIGI Sport prebiehať Tipovačka na TOP zápas. Nenechajte si to ujsť!

PRIAME PRENOSY NA DS4

Sobota 30.3.
13:25 Fulham – Manchester City (komentuje M. Skáčik)
15:55 Manchester United – Watford (M. Skáčik)
18:25 West Ham – Everton (M. Lukáč)
20:25 Záznam Burnley – Wolverhampton (M. Lukáč)
22:30 Záznam Brighton – Southampton (K. Jakubovič)

Nedeľa 31.3.
15:00 Cardiff – Chelsea (M. Lukáč)
17:00 Liverpool – Tottenham (M. Lukáč)

Pondelok 1.4.
20:55 Arsenal – Newcastle (M. Skáčik)