PL Focus #3: Special One. Naozaj?

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Legendy United P. Scholes aj G. Neville, ako aj ďalší futbaloví experti, v tom majú jasno. Situácia v kabíne diablov je naozaj pekelne zlá.

V deň, kedy mestský rival City doma sfúkol Huddersfield 6:1, De Gea na trávniku Brightonu inkasoval tri góly už za prvý polčas. Vinníkov je hneď niekoľko: trápiaci sa Bailly, nespoľahlivý Lindelof, urazený Pogba, zranený Sanchez.

Special One Mourinho nezvládol nielen pozápasový rozhovor pre TV BeIn Sports, ale stráca vplyv v kabíne i podporu vo vedení klubu. Na štadióne Amex prehral opäť a tak sa nečudujme, že má spomedzi všetkých manažérov vypísaný najnižší kurz, že bude ako prvý v sezóne odvolaný. Vraj ešte do Vianoc.

Liverpool zvládol pondelkovú dohrávku a ako jediný ešte neinkasoval. Karius má namierené do Turecka, takže Klopp by mohol mať pripravenú víťaznú partiu. Uvidíme. Šesť bodov majú na konte prekvapujúco aj Watford i Bournemouth, naopak, bez bodu je zatiaľ Emeryho partia.

Zápas kola na Stamford Bridge ponúkol zatiaľ najlepší prvý polčas sezóny. Skóre 2:2 nebolo odrazom reality, svedčalo by mu pokojne aj 3:4, ale The Blues napokon pretlačili v mestskom derby The Gunners 3:2.

Hodnotiť Emeryho po dvoch zápasoch nie je fér. Wenger ich odkaučoval viac ako 1200. Ale pokiaľ začnú fungovať Baskove metódy, dovtedy sa možno Sarri aj odnaučí fajčiť…

Za čias legendárneho Fergusona sa všetko dôležité vždy riešilo v kabíne. A tam to aj ostalo. Či a ako zareaguje na tlak fanúšikov Mourinho, nám napovie už pondelková dohrávka Premier League.

Tretie kolo totiž ponúka atraktívny súboj „diablov a kohútov“ a naše kamery budú pri tom.

Sledujte šláger Manchester United – Tottenham Hotspur v pondelok od 21:00 na DIGI Sport 4. Duelom vás bude sprevádzať Matúš Lukáč.

Hráč kola: Sergio Agüero (Manchester City)

Hra mačky s myšou – aj tak by sa dalo v skratke popísať stretnutie Manchestru City s Huddersfieldom. Šesť gólov v sieti hostí hovorí jasnou rečou. A kto hral hlavnú úlohu? Argentínsky zakončovateľ, ktorý sa zaskvel hetrikom a jeho úvodný zásah by si určite zaslúžil miestenku aj do rubriky gól kola.

Gól kola: Kieran Trippier (Tottenham)

V úvodnom kole nového ročníka síce chýbal, v druhom však odohral plnú minutáž a predviedol výborný výkon vyšperkovaný lahôdkovým priamym kopom.

Moment kola: Harry Kane prelomil augustové mlčanie

Ak ide o londýnske derby súboje, tam jasne víťazí Harry Kane. Proti Fulhamu dal gól s poradovým číslom 24, celkovo ich v týchto mestských súbojoch nasúkal už 36!

Kanonier Tottenhamu však mal aj ďalší dôvod na radosť – bol to pre neho totiž prvý gól strelený v Premier League auguste po 5 sezónach, respektíve 14 zápasoch, respektíve 1065 minútach a 49 streleckých pokusoch bez presného zásahu v tomto mesiaci.

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4:

Sobota 25.8.
13:30 Wolverhampton – Manchester City (komentuje Skáčik)
16:00 Arsenal – West Ham (komentuje Lukáč)
18:30 Liverpool – Brighton (komentuje Lukáč)
20:30 Záznam: Southampton – Leicester (komentuje Skáčik)
22:30 Záznam: Fulham – Burnley (komentuje Jakubovič)

Nedeľa 19.8.
14:30 Watford – Crystal Palace (komentuje Lukáč)
17:00 Newcastle – Chelsea (komentuje Lukáč)

Pondelok 20.8.
21:00 Manchester United – Tottenham (komentuje Lukáč)