PL Focus #29: Jeden bod. Rozhodne o titule?

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

V roku 2019 stratil Liverpool v lige už 11 bodov. Z nádejného náskoku je tak náhle herný kŕč, nervozita v kabíne a frustrácia.

Mohamed Salah strelecky vyschol ako studňa v lete, gól nedal už tretí zápas po sebe, čo iba dokazuje pod aký tlak sa dostali.

Alebo ich dostali. Hráči Manchestru City tiež neodohrali perfektné zápasy (City – West Ham 1:0, Bournemouth – City 0:1), ale napriek tomu dokázali zvíťaziť o gól a uhrať šesť bodov. A tak sa dostali konečne na čelo ligového pelotónu, čo považuje Guardiola za psychologickú výhodu. Bookmakeri v tom majú jasno. Liverpool vraj titul ani po 29 rokoch nevyhrá…

VÍKEND V ZNAMENÍ DERBY SÚBOJOV

Keby Kepa nevychytal Mitrovičovu hlavičku v 86. minúte, možno by z toho bola šokujúca remíza. Chelsea napokon zdolala Fulham 2:1 a naďalej je v hre o Big 4.

Merseyside derby bolo bojovné, ale v Goodisonovom Parku opäť bezgólové. Najväčšiu šou – až do 97. minúty – ponúkol už tradične stret „Spurs a Gunners”. Výborné tempo, sporné situácie, dve penalty, ktoré nemali byť, heroické výkony brankárov i zlyhanie Aubameyanga a napokon aj červená karta pre Torreiru. Derby ako má byť!

TV analýza Sky Sports (exrozhodca Dermot Gallagher) navyše potvrdila, že prvá jedenástka po zákroku Mustafiho na Kanea sa nemala pískať pre jasný ofsajd a druhá po faule na Aubemeyanga sa mala opakovať pre preukázateľné vbehnutie Jana Vertonghena do pokutového územia. Nie najlepšia vizitka pre rozhodcu Anthonyho Taylora. Urýchlia zlyhania arbitrov zavedenie systému VAR?

Ole Gunnar si naďalej drží 12-zápasový štart do ligy bez prehry, ale nie je to rekord. Ten má Guus Hiddink a Maurizio Sarri, ktorí neprehrali na lavičke Chelsea až 14-krát.

ZÁPAS TÝŽDŇA NA EMIRATES

Už 30. ligové kolo prinesie ďalší mimoriadne dôležitý zápas týždňa, tentoraz na Emirates. Remíza bude prehrou pre oba tímy, ktoré navyše v týždni vycestujú za pohárovými povinnosťami na trávniky súperov. Kedysi to boli ikonické bitky Wengera s Fergusonom v boji o ligový titul. Dnes obaja giganti anglického futbalu ustúpili z pozícií a snažia sa vrátiť znova na vrchol. Tak skoro to ale nebude.

Nadviažu kanonieri na top výkon proti Tottenhamu a zdolajú červených diablov? Alebo ich hostia víťazstvom definitívne pripravia o šancu na elitnú štvorku? Ide o veľa!

Zápas týždňa Arsenal FC – Manchester United sledujte v nedeľu od 17:00 exkluzívne na DIGI Sport 4.

GÓLY KOLA

Zápas Manchestru United so Southamptonom ponúkol gólové lahôdky a je len na vás, ktorý gól bol najkrajší. Celé to odštartoval mladučký Francúz Yan Valery, zahanbiť sa nenechal ani domáci Andrea Pereira, Ward-Prowse potvrdil, že miluje štandardky, ale najviac rezonovali góly Romelua Lukakua. Wolverhampton atakuje historické maximá v PL aj vďaka zásahom Dioga Jotu, ktorý sa v posledných siedmich súťažných zápasoch podieľal na deviatich góloch. Kritizovanú Chelsea zas v derby s Fulhamom spasil Jorginho.

ZÁKROKY KOLA

Aj brankári ukázali svoje zdatnosti. Angus Gunn viackrát podržal svätcov proti červeným diablom, ale z bodov sa jeho spoluhráči netešili. Wayne Hennessey bojuje o post jednotky v Crystal Palace a konkurencia mu zdá sa prospela. Kepa Arrizabalaga si udobril fanúšikov Chelsea v súboji s Fulhamom a Bernd Leno privádzal do zúfalstva hráčov Tottenhamu.

HRÁČ KOLA: ROMELU LUKAKU (MANCHESTER UNITED)

Hráčom kola je pochopiteľne Romelu Lukaku. Belgický tank dal v druhom zápase za sebou dva góly a proti Saints ukázal, že mu to páli aj pravačkou.

SUMÁR KOLA

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 9.3.
13:25 Crystal Palace – Brighton (komentuje M. Skáčik)
15:55 Southampton – Tottenham (M. Skáčik)
18:25 Manchester City – Watford (M. Lukáč)
20:30 Záznam Newcastle – Everton (T. Bahník)
22:30 Záznam Cardiff – West Ham (M. Lukáč)

Nedeľa 10.3.
12:55 Liverpool – Burnley (M. Skáčik)
17:00 Arsenal – Manchester United (M. Lukáč, v Štúdiu PL privíta M. Skáčik Andreja Perneckého)