PL Focus #28: Anglický hetrik. Rozhodne sa o titule?

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Prvá trofej sezóny je vo vitríne „Citizens“. Penaltová dráma bola napokon iba slabým odvarom tragikomédie Kepa-Sarri.

Ruský oligarcha Abramovič iba ťažko predýchaval potupu značky Chelsea v priamom prenose a po víkende je jasné, že niekto poletí. Brankár, manažér alebo obaja?

Lazaret na Old Trafford sa podpísal pod bezgólovú remízu, ktorá nerieši nič. Ale deľba bodov opäť vlieva nádej i silu pre Guardiolov mančaft za obhajobou majstrovského titulu. Liverpool tam vyhral iba dvakrát z 18 duelov a Kloppovci sa dostávajú pod ešte väčší tlak…

Vložené zápasy v utorok, ale najmä stredu, v sebe ukrývajú viacero možných prekvapení na úkor favoritov, preto je možné, že ešte pred začiatkom marca budú karty rozdané inak.

Top ponuku a výber troch najatraktívnejších priamych prenosov sme nazvali „Anglický hetrik”:

1. Rozbehnutý Watford má určite na to, aby využil formu a na Anfield bodoval.
2. Bitka o Londýn nemusí mať víťaza.
3. Sky Blues by doma mali poraziť kladivárov.

Prvý marcový „derby víkend” ponúka ďalšie lákavé duely.

V sobotu bude hore nohami severný Londýn. Na Emirates to bola naposledy kanonáda 4:2, Spurs urobia maximum, aby všetky body ostali tentokrát vo Wembley, aj keď pôvodne mali ostať naozaj doma, teda na novom štadióne.

Nedeľa bude patriť nekonečnej rivalite z mesta Beatles. Zápas týždňa aj so špeciálnym štúdiom jednoducho musíte vidieť!

Ako sme avizovali, najbližšie dni možno rozhodnú nielen o titule, ale aj o zotrvaní medzi elitou. Všetko podstatné uvidíte exkluzívne na obrazovkách DIGI Sport.

GÓLY KOLA

Arsenal sa vrátil po 27. kole späť do prvej štvorky po víťazstve nad Southamptonom. Prvý úder svätcom zasadil Alex Lacazette, ktorý ukázal, že dôležitejšie ako sťažovať sa u rozhodcu je sledovať hru. Harry Kane šesť týždňov laboroval na maródke a keby vedel ako dopadne zápas jeho Tottenhamu s Burnley, možno by oddychoval ešte dlhšie. No jeho presný zásah stál za to.

Ryan Babel strelil svoj prvý ligový gól za Fulham, ale chalupárom to na body nestačilo. Galapredstavenie Watfordu v Cardiffe zas podčiarkol dvoma gólmi kapitán Troy Deeney.

ZÁKROKY KOLA

V Burnley sa mal dostať do repre formy Joe Hart, ale zatiaľ to na trvalú pozvánku do výberu Albiónu vyzerá pre Toma Heatona. Jonas Lossl urobil všetko čo bolo v jeho silách, ale je viac ako pravdepodobné, že v novej sezóne si teriéri opäť zahrajú v Championship.

Ben Foster hviezdil proti Cardiffu, ale top zákrok kola predviedol dozaista Angus Gunn, ktorý zabránil vlastnému gólu spoluhráča Janika Vestegaarda.

HRÁČ KOLA: GERARD DELOFEU (WATFORD)

Španielský krídelník ukázal v čom tkvie jeho sila. Proti Cardiffu strelil svoj prvý hetrik v Anglicku. Naposledy zaznamenal tri góly v jednom zápase ešte v sezóne 2012/2013, keď obliekal dres barcelonskej rezervy. Aj vďaka jeho zásahom môže Watford pomýšľať na konečnú siedmu priečku.

SUMÁR KOLA

PROGRAM PRENOSOV

Utorok 27.2.
20:55 DS4 Newcastle – Burnley (komentuje M. Lukáč)

Streda 28.2.
20:55 DS1 Liverpool – Watford (M. Lukáč)
20:55 DS2 Manchester City – West Ham (M. Skáčik)
20:55 DS4 Chelsea – Tottenham (K. Jakubovič)

Sobota 02.3.
13:25 DS4 Tottenham – Arsenal (M. Lukáč)
15:55 DS4 Manchester United – Southampton (priebežný víťaz hlasovania na vysielaný zápas na Facebooku DIGI Sport) (M. Skáčik)
18:25 DS4 West Ham – Newcastle (F. Mentel)
Záznam 20:30 DS4 Bournemouth – Manchester City (F. Mentel)
Záznam 22:30 DS4 Burnley – Crystal Palace (T. Bahník)

Nedeľa 03.3.
12:55 DS4 Watford – Leicester (M. Skáčik)
15:00 DS4 Fulham – Chelsea (M. Skáčik)
17:00 DS4 Everton – Liverpool (M. Lukáč)