PL Focus #22: Nevystreliť na bránu a vyhrať? Áno, dá sa to

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Najmä, ak si súper strelí góly sám. Dokonca dva!

Chudobnému aj z hrnca vykypí. Burnley porazilo Fulham 2:1 v záchranárskom súboji, po ktorom je jasné, že Ranieriho mančaft nemá „pani Šťastena” rada.

Zlé jazyky na ostrovoch zase vravia, že si zlú karmu do kabíny priniesol sám nenásytný majiteľ S. Khan, ktorý pobúril verejnosť ponukou na odkúpenie slávneho svätostánku vo Wembley.

Huddersfield Town opustil manažér David Wagner, ktovie či to pomôže nakopnúť tím k lepším výsledkom v boji o zotrvanie. Jedenásť bodov a iba dve víťazstvá ho jasne zaradili na dno ligovej tabuľky.

Ak si myslíte, že David De Gea v súboji proti Spurs predviedol svoj najlepší výkon, tak sa mýlite. Druhý najlepší. Kohútov privádzal do šialenstva, jeho 11 zákrokov pomohlo Manchestru United udržať dôležité víťazstvo i formu.

Ale na jeseň 2017 se hecol ešte viac. The Gunners dusili, varili a rozobrali Red Devils, ale De Gea vytiahol rekordných 14 super zákrokov! Alexis Sanchéz, dnes už jeho spoluhráč na Old Trafford spomína, že ešte dva dni po zápase nevedel spať. Ak niekto drží United nad vodou už niekoľko sezón, tak je to práve brankársky Superman De Gea.

Už 23. ligové kolo prinesie dva derby súboje o Londýn. V nedeľu Fulham vyzve Tottenham a o favoritovi niet pochýb. To sa ale nedá povedať o zápase týždňa, ktorý je na programe v sobotu.

Bitka The Gunners proti The Blues sľubuje atraktívny a mimoriadne dôležitý zápas veľkých rivalov. Karty sú rozdané jasne – Arsenal musí vyhrať a stiahnuť náskok na tri body, Chelsea by v prípade výhry asi definitívne odpísala súpera z boja o elitné kvarteto. Takže to smrdí remízou…

Ako sa to napokon skončí uvidíte naživo na DIGI Sport 4 18:30.

GÓLY KOLA

Ani v novom roku nie je núdza o pekné zásahy. Andre Schürrle to trafil krásne, ale Fulhamu to na body proti Burnley nestačilo. Marcus Rashford dokazuje v Manchestri, že nie je krídelník, ale hrotový útočník. A nádeje Newcastle na Stamford Bridge pochovali dva kúsky od Pedra a Wiliana.

ZÁKROKY KOLA

Kasper Schmeichel má možno nejaké kilo navyše, ale od zeme sa vie odlepiť raz dva. Ben Foster čaroval proti Crystal Palace a Neil Etheridge z Cardiffu ratoval aspoň bod s Huddersfieldom. Lloris bol oporou Spurs, ale na De Geu jednoducho nemal.

HRÁČ KOLA

David De Gea je buď futbalový boh, alebo má nadľudské schopnosti, o ktorých nevieme. Španiel vďaka neskutočným reflexom a zrejme aj telepatickým schopnostiam vychytal superhviezdy Tottenhamu.

MOMENT KOLA

Už čoskoro 20-ročný Declan Rice si konečne otvoril strelecký účet vo farbách West Hamu. Jeho gól proti Arsenalu znamenal, že kladivári doma vyhrali nad kanoniermi prvýkrát od novembra 2006.

SUMÁR KOLA

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 19.1.
13:30 Wolverhampton – Leicester (komentuje M. Skáčik)
16:00 Manchester United – Brighton (komentuje M. Skáčik)
18:30 Arsenal – Chelsea (komentuje M. Lukáč)
20:30 Záznam Bournemouth – West Ham (komentuje K. Jakubovič)
22:30 Záznam Liverpool – Crystal Palace (komentuje M. Lukáč)

Nedeľa 20.1.
14:30 Huddersfield – Manchester City (komentuje M. Lukáč)
17:00 Fulham – Tottenham (komentuje M. Lukáč)