PL Focus #2: Deväť milimetrov a devätnásť krokov

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Aj to sú čísla, ktorými vieme charakterizovať úvodné kolo Premier League. To prvé ako smolné, to druhé ako šťastné.

Videotechnika rozhodla, že lopta napokon o deväť milimetrov preťala brankovú čiaru, takže Dúbravkov Newcastle inkasoval extrémne tesný gól.

Na Old Trafford sa kopala penalta už v 3. minúte a Pogba predviedol nevídaný tanečný kúsok. Devätnástimi krokmi zaskočil brankára a nekompromisne zavesil do vinkla. Či to takto naozaj chcel a poctivo natrénoval, je otázne. Ale zaujal.

united pogba

Čísla a štatistiky budú pribúdať, prekvapenia tiež. Na Emirates sa ale žiadne neudialo a majster vstúpil do sezóny víťazne. Manchester City je spolu s Liverpoolom jasným kandidátom na titul, Emeryho misia v debutovej sezóne je o niečom inom. Kanonieri predviedli bojovný výkon a nové myšlienky, ale potrebujú čas.

Ale nemajú ho veľa. Už v 2. kole ich čaká mestské derby na Stamford Bridge. The Blues už pod vedením Sarriho urobia v domácej ligovej premiére maximum, aby The Gunners vyschol pušný prach v dele. Budú mať kanonieri po dvoch dueloch na konte nulu alebo nájde Emery víťaznú taktiku?

Sledujte v sobotu Zápas týždňa Premier League v priamom prenose a uvidíme, kto z koho. Duel Chelsea – Arsenal štartuje od 18:00 na DIGI Sport 4!

Hráč kola: Richarlison (Everton)

Že je 50 miliónov veľa? V Evertone si to nemyslia a Brazílčan Richarlison preukázal svoje gólové schopnosti hneď v úvodnom kole. Karamelkám to však napokon na víťazstvo s Wolverhamptonom nestačilo.

Gól kola: Pedro (Chelsea FC)

Chelsea mala na rozbeh ľahké sústo. Na pôde Huddersfieldu to Londýnčania zvládli s prehľadom a v závere zápasu ukázal Eden Hazard, prečo je pre Chelsea tak cenný. Z vlastnej polovice vyviezol loptu a naservíroval ju pripravenému Pedrovi.

Moment kola: Neúspešný debut Unaia Emeryho

Krst ohňom skončil neúspechom. Nový španielský lodivod Unai Emery neodštartoval novú éru v Arsenale úspešne. Jeho tím prehral podľa očakávaní s ManCity 0:2.