PL Focus #18: Dva dôvody na oslavu pre Liverpool

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Anglická Premier League ponúkla počas uplynulého týždňa v rýchlom slede dve kolá a najväčšie dôvody na oslavu po nich má Liverpool FC.

Prvým z dôvodov je fakt, že The Reds sú aj po 16. ligovom kole naďalej neporazeným tímom. Výjazd na trávnik Bournemouthu mal byť kritický vzhľadom na formu domácich, ako aj náročný zápasový program, ale skončil sa debaklom 0:4, keď sa hetrikom blysol Mohamed Salah.

Tým druhým je James Milner, ktorý sa stal iba 13. hráčom histórie, ktorý nastúpil na viac ako 500 ligových zápasov. Tým ostatným bola klubová ikona The Reds Steven Gerrard ešte v apríli 2015. Milner vekom dozrieva ako víno. Debutoval ako 16-ročný, obliekal dresy troch rôznych klubov a za každý z nich odohral cez 100 zápasov.

Tou najväčšou odmenou za výkony Kloppovho tímu bol však výsledok zo Stamford Bridge. Možno prekvapujúci, ale pre ďalší vývoj a priebeh súťaže potrebný. The Blues porazili Sky Blues a ligová tabuľka tak dostala nový náboj. Iba na lavičke sedeli útočníci Morata a Giroud, takže paradoxne, ako kolujú vtipy po Londýne, sa Chelsea darí viac, keď obaja nehrajú…

Víkend zaujal aj inými výsledkami. V šesťbodovom dueli o záchranu porazil Cardiff Southampton 1:0, Burnley doma konečne zabralo a vyhralo nad Brightonom 1:0 a Dúbravkov Newcastle nestačil po výsledku 1:2 na Wolverhampton.

Na Emirates sa Arsenal natrápil proti výborne defenzívne hrajúcemu Huddersfieldu. Mužom zápasu a gólovým spasiteľom bolo dynamo z Uruguaya Lucas Torreira, ktorý svojimi výkonmi vo veku 22 rokov udivuje futbalovú verejnosť. Bude napokon objavom sezóny?

Pozvánka na víkend prinesie súboj gigantov, dvoch najúspešnejších značiek, takže to vraví samo za seba. Anfield bude hore nohami, tak si nenechajte ujsť atraktívny zápas týždňa v ktorom Liverpool FC vyzve v nedeľu od 16:30 exkluzívne na DIGI Sport 4 Manchester United!

GÓLY KOLA

Lucas Digne z Evertonu patrí medzi strelecky najaktívnejších hráčov v PL, ale prvý gól dal až teraz. Znamenal aspoň bod proti Watfordu. Lucas Torreira je miláčikom tribún na Emirates. V zápase s Huddersfieldom spasil svoj tím parádnymi nožničkami. Felipe Anderson a Robert Snodgrass zas úradovali proti Crystal Palace a Mo Salah zosmiešnil defenzívu Bournemouthu.

ZÁKROKY KOLA

Ani spoľahlivé zákroky Martina Dúbravku nepomohli Newcastleu k bodom proti Wolves. Mat Ryan sa takisto márne snažil proti Burnley a rovnaké pocity frustrácie zažil na Old Trafford Sergio Rico z Fulhamu.

HRÁČ KOLA: MOHAMED SALAH (LIVERPOOL FC)

Mo Salah je opäť v streleckej forme. Na začiatku sezóny o ňom niektorí neprajníci pochybovali, ale Egypťan góly strieľať nezabudol. Aktuálne ich má na konte desať, keď cez víkend strelil hetrik proti Bournemouthu a jeho Liverpool je lídrom PL.

SUMÁR KOLA

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Sobota 15.12.
13:30 Manchester City – Everton (komentuje M. Skáčik)
16:00 Huddersfield – Newcastle (komentuje M. Lukáč)
18:30 Fulham – West Ham (komentuje M. Lukáč)
20:30 Záznam Tottenham – Burnley (komentuje M. Skáčik)
22:30 Záznam Wolverhampton – Bournemouth (komentuje K. Jakubovič)

Nedeľa 16.12.
14:30 Southampton – Arsenal (komentuje M. Lukáč)
16:30 Liverpool – Manchester United (komentuje M. Lukáč)