PL Focus #17: Bol to zatiaľ najlepší zápas sezóny? Asi áno

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Šesť gólov, dve penalty a jedna červená karta. Šarvátky za čiarou, strkanice na tribúnach a takmer bitka pred štadiónom. Čo by ešte malo mať typické derby? Skvelý futbal.

A to teda bol.

Duel Arsenal – Tottenham ponúkol reklamu na Premier League. Top výkony hráčov, sporné rozhodnutia rozhodcov (Mike Dean), búrlivá atmosféra, ale aj zaujímavé taktické manévre. Tie dokonale ovládol Unai Emery, ktorý na lavičke kanonierov čaruje.

Tím srší pozitívnou energiou, hráči nabehajú najviac kilometrov spomedzi všetkých tímov (v priemere až o 2 kilometre viac) a dokážu senzačne otáčať priebeh zápasov v druhých polčasoch, v ktorých sa gólovo presadili až 24-krát! Top kanonierom súťaže je po víkende Pierre-Emerick Aubameyang (10 gólov). Severolondýnske derby tak opäť potvrdilo, že patrí medzi najatraktívnejšie v Európe.

 

arsenal gol radost

Nuda.

Liverpool – Everton neponúkol takmer nič extra. Až do 96. minúty. Kariusov komplex napadol Pickforda a Origi sa zrazu stal zabudnutým hrdinom. Frustrujúca prehra pre Everton, ktorý si zaslúžil minimálne cenný bod z Anfield. Ale na zásluhy sa v Anglicku nehrá. The Reds tak dali už celkovo piaty gól v nadstavenom čase práve svojmu mestskému rivalovi. V tejto štatistike sú najlepší.

Ligový maratón pokračuje rýchlym tempom a december prinesie určite zopár šokujúcich výsledkov. Na Old Trafford bojuje Mourinho s rozloženou kabínou, nespokojnými fanúšikmi, ale aj sám so sebou a všetkými novinármi okolo. Všetko hrá proti United. O dôvod viac sa konečne chytiť, poraziť rozbehnutý Arsenal a ukončiť tak jeho pozoruhodnú 20-zápasovú sériu bez prehry.

Ako sa to skončí sa dozviete netradične už v stredu od 21:00 na DIGI Sport 4.

Víkend ponúka niekoľko zaujímavých konfrontácií, ale Zápas týždňa sa odohrá na Stamford Bridge. Pedrov gól proti Fulhamu mal pre Chelsea poradové číslo 1 000 na domácom trávniku. Viac dali iba Manchester United a Arsenal.

Nájde Sarri konečne víťaznú taktiku na Guardiolov supertím ? Ako veľmi bude hosťom v útoku chýbať Aquero? The Blues proti Sky Blues, alebo Chelsea FC – Manchester City v sobotu od 18:00 na DIGI Sport 4.

GÓLY KOLA

Stuart Armstrong a Cedric vo farbách Southamptonu zaznamenali utešené goly proti ManUtd, ale vytúžené víťazstvo z toho napokon nebolo. Deľbu bodov zariadil neopakovateľným spôsobom Ander Herrera. V tomto kole pálil ostrými aj Junior Hoilett z Cardiffu. James Madison ukázal v koncovke eleganciu ako kedysi Glenn Hoddle. Najväčším borcom po tomto víkende zostáva Pierre Emerick Aubameyang, kanonier Arsenalu úradoval v slávnom derby s Tottenhamom.

ZÁKROKY KOLA

Čo majú spoločné Joe Hart, Jonas Løssl a Asmir Begovič? Aj napriek super zákrokom ich tímy vyšli bodovo naprázdno. Derby atmosféru si na Anfielde vychutnával Allison Becker a pozitívne naladený bol aj Bernd Leno z Arsenalu.

MOMENT KOLA: GÓLOVÝ REKORD STERLINGA

Raheem Sterling sa stal prvým hráčom v histórii PL, ktorý skóroval v každom z doterajších šiestich duelov proti rovnakému súperovi. Do siete Bournemouthu nasúkal už celkovo 8 gólov.

SUMÁR KOLA

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Utorok 04.12.
21:00 Watford – Manchester City (komentuje M. Skáčik)

Streda 05.12.
21:00 Manchester United – Arsenal (komentuje M. Lukáč)

Sobota 08.12.
13:30 Bournemouth – Liverpool (komentuje M. Skáčik)
16:00 Arsenal – Huddersfield (komentuje M. Lukáč)
18:00 Chelsea – Manchester City (komentuje M. Lukáč)
20:45 Záznam Leicester – Tottenham (komentuje M. Lukáč)
22:45 Záznam Manchester United – Fulham (komentuje K. Jakubovič)