PL Focus #16: Sezóna rekordov pokračuje, dva kluby naďalej bez prehry

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Dokedy? Manchester City i Liverpool sú po štyroch mesiacoch stále neporazenými favoritmi na ligový titul. Súperom diktujú tempo hry, nemusia otáčať duely a zachraňovať body, pretože ich herný prejav je zakaždým dominantný. O to viac sa tešíme na ich vzájomnú konfrontáciu, ktorú Premier League ponúkne v decembri.

Vo Wembley sa odohral zaujímavý súboj o Londýn, v ktorom mali prekvapujúco jasne navrch The Spurs. Ktovie, ako by sa zápas vyvíjal, keby sa odpískal pokutový kop za faul na Hazarda, ale Tottenham sfúkol Chelsea skvelým výkonom a výsledok 3:1 je pre The Blues mimoriadne priateľský. Sarriho partia si pokojne mohla odniesť aj 5-6 gólovú predvianočnú nádielku…

Arsenal ťahá už 17-zápasovú šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach a keby hral vždy iba v nedeľu, tak by sa gólovo mohol spoľahnúť zakaždým na Aubameyanga. Afričan dal až 14 gólov v 16 ligových dueloch vždy v nedeľu! Kanonieri vyhrali 4-krát na súperovom trávniku, čo je mimochodom presne toľko, ako v celej ostatnej sezóne 2017/18….

Sympaťák Ranieri sa vrátil a to vo veľkom štýle. Fulham porazil Southampton 3:2 a Talian potvrdil svoje pozoruhodné štatistiky. Zo siedmich otváracích zápasov v nových kluboch dokázal vyhrať až šesť! Na konci tabuľky je zrazu veselšie aj v ďalších kluboch, kde sa konečne výsledkovo i bodovo presadili Huddersfield, prekvapujúcim víťazstvom na Wolverhamptone, ale aj Dúbravkov Newcastle treťou výhrou za sebou, keď v pondelkovej dohrávke porazil Burnley.

December začíname mimoriadne atraktívnou nádielkou futbalových darčekov. „Derby Day 2.12.“ prinesie fantastickú ponuku až troch derby súbojov za jediný deň:

1. Chelsea – Fulham 
Dokáže lišiak Ranieri nakopnúť „chalupárov“ k heroickému výkonu a bodovať aj na Stamford Bridge?
2. Arsenal – Tottenham 
Emeryho premiéra v bitke o severný Londýn. Bude to gólová kanonáda dvoch nezmieriteľných rivalov?
3. Liverpool – Everton
Poraziť konečne favorita na slávnom Anfield! Prečo nie? Mesto Beatles bude hore nohami!

Vyberte si z našej atraktívnej ponuky a sledujte všetky priame prenosy na obrazovkách DIGI Sport!

Góly kola

Stuart Armstrong si konečne otvoril strelecký účet vo farbách Southamptonu. Svätcom jeho dva góly v dôležitom zápase s Fulhamom ale nestačili. Josh King takisto smútil, keďže jeho Bournemouth doma nestačil na Arsenal. Jeho obaľovačka však potešila nejedného fajšmekra. Sané si zas počínal ako skúsený harcovník, Balbuenu aj Fabianskeho poslal s prehľadom na párky.

Zákroky kola

Keď sa po zápase hovorí najviac o brankároch, nie je to veru dobrá vizitka pre ofenzívy. De Gea aj Hennessey čarovali a tak United iba remizoval s Crystal Palace 0:0. Fulham potrebuje zlepšiť defenzívu a mať oporu v bráne, Sergio Rico by mal svojimi zákrokmi udržať chalupárov medzi elitou. Allison Becker privádzal do šialenstva hráčov Watfordu a Kasper Schmeichel tradične podržal líšky proti Brightonu.

Moment kola

Ako streliť jubilejný 50. gól vo veľkom štýle? Spýtajte sa na to Son Heung-Mina. Legenda hovorí, že Jorginho z Chelsea ho naháňa ešte doteraz.

Sumár kola

PROGRAM PRENOSOV NA DIGI SPORT 4

Piatok 30.11.
21:00 Cardiff – Wolverhampton (komentuje K. Jakubovič)

Sobota 1.12.
16:00 Manchester City – Bournemouth (komentuje M. Skáčik)
18:30 Southampton – Manchester United (komentuje M. Skáčik)
20:30 Záznam Crystal Palace – Burnley (komentuje K. Jakubovič)
22:30 Záznam Newcastle – West Ham (komentuje T. Bahník)

Nedeľa 2.12.
13:00 Chelsea – Fulham (komentuje K. Jakubovič)
15:00 Arsenal – Tottenham (komentuje M. Lukáč)
17:15 Liverpool – Everton (komentuje M. Lukáč)