PL Focus #15: Majstrovský výkon

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie Premier Sport

Bol to zápas, na ktorý by sme sa radi pozerali doteraz. Súboj jesene ponúkol špičkové individuálne výkony, sporné rozhodnutia, nepremenené šance, skvelé tempo i vášnivé emócie, ale aj nemý VAR…

Michael Oliver nevyužil systém ani raz. Mali “Citizens” kopať penaltu? Jednu, či dve? Záverečné ironické “Thank you very much”, ktoré adresoval Pep Guardiola rozhodcovskej trojici, vyjadrilo frustráciu manažéra, ktorý to podobne ako Jürgen Klopp prežíval extrémne napäto.

Neúčasť Edersona, Laporteho či Silvu v základnej zostave pravdepodobne oslabila výkon majstra, ktorý v nedeľný večer nemal na svojej strane ani šťastie. Liverpool bol silnejší v osobných súbojoch a svoje šance využil okamžite. Mágia Anfieldu pokračuje, lebo „The Reds“ doma v lige neprehrali s týmto súperom už 16 rokov! Konkrétne 17 zápasov (12 výhier a 5 remíz) od mája 2003.

Vedeli ste, že pre manažéra Pepa Guardiolu je to zároveň najhorší štart do sezóny vôbec? Po 12 kolách má na konte 25 bodov – ale čo by za takúto štatistiku dali iní kolegovia, že?

O titule nie je rozhodnuté. Náročná decembrová porcia zápasov, pre Liverpool aj s účasťou na MS klubov, ukáže reálny stav formy až koncom januára. Náskok 9 bodov ale vlieva právom nádej, že v máji 2020 môže byť v Liverpoole po 30 rokoch veľmi veselo… (Liverpool – ManCity 3:1)

Watford konečne vyhral. V “záchranárskom dueli” na trávniku Norwichu dokázal uhrať potrebné tri body, napriek tomu, že od 65. minúty dohrával iba o desiatich hráčoch. Fín Pukki sa strelecky odmlčal a „kanáriky“ tak klesli na dno ligovej tabuľky. (Norwich – Watford 0:2)

Tottenham sa trápi, Sheffield boduje. Piskotom na predvedený výkon domácich sa skočil remízový duel „kohútov“ a „oceliarov“. Otázne je, či je väčším šokom 14 bodov a 14. miesto Tottenhamu, alebo 17 bodov a 5. miesto nováčika zo Sheffieldu. (Tottenham – Sheffield United 1:1)

Najhorší štart do sezóny od roku 1982 prežívajú „kanonieri“. Vyschlo im delo, odišla forma a iba 24 bodov z ostatných 19 ligových zápasov je extrémne málo. Nad Emerym sa sťahujú mračná, naopak Brendan Rodgers vyhecoval „líšky“ k obdivuhodnej forme a momentálne aj k druhému miestu ligovej tabuľky. (Leicester – Arsenal 2:0)

Ligové súboje nahradia tie reprezentačné. Želajme si, aby boli pre našich fanúšikov rovnako atraktívne, ako tie z Premier League na PREMIER SPORT.