PL Focus #14: Po 12 kolách rozdiel 12 bodov

Premier League Focus je pravidelnou rubrikou televízie DIGI Sport

Manchester City a Manchester United. Jedno mesto a dva úplne odlišné futbalové príbehy. Spája ich veľmi málo, delí čím ďalej, tým viac faktorov.

Guardiolova revolúcia pokračuje jasnou dominanciou v lige a mala by postupne vyústiť aj na európskej scéne. Mourinhov United sa herne i vzťahovo trápi a je otázne, či sa vôbec prebojuje do elitnej štvorky.

Legendy United v tom majú jasno. Paul Scholes nerád, ale predsa len priznáva, že ak môže nejaký klub napodobniť slávny Wengerov „Invincibles Arsenal“, teda neporaziteľný tím, tak to môže byť práve ich mestský rival „Sky Blues“.

Garry Neville pridáva, že City je v každom futbalovom parametre lepšie ako United a diera medzi oboma sa zväčšuje každým kolom. Silva dokonale nahrádza De Bruyna, Aguerov gólostroj pokračuje a celý mančaft srší energiou a spoločnou túžbou víťaziť. Zápas kola na Etihad a výsledok 3:1 dokonale odhalil spomínané fakty.

Chelsea doma stratila body po bezgólovej remíze s Evertonom, ale napriek tomu je Sarriho tím už 12 kôl neporazený. V Londýne panuje celkovo spokojnosť a vyrovnané výkony aj ďalších klubov.

Emeryho Arsenal neprehral už 16 duelov, ale vlci z Wolverhamptonu mohli na Emirates aj vyhrať. Skvelý výkon podal opäť brankár Leno, čiernou škvrnou v kabíne kanonierov je zdravotný stav Welbecka. Anglický reprezentant má za sebou už druhú operáciu zlomeného pravého kolena a v tejto sezóne dohral. Dokonca je možné, že úplne…

Aj Tottenham dokázal poraziť Crystal Palace a stal sa v kalendárnom roku 2018 najúspešnejším tímom na súperových trávnikoch, lebo uspel už po 12-krát. Liverpool nemal väčšie problémy s Fulhamom a získal už 30 bodov, takže poradie na vrchole ligovej tabuľky sa výrazne nezmenilo.

Benitezov Newcastle sa vyšvihol na 14. pozíciu, ale postupne sa vytvára skupina 5-6 klubov, ktoré herne i výsledkovo zaostávajú. Iba 8 bodov pre Crystal Palace i trápiaci sa Southampton a 5 pre posledný Fulham.

Prvá tretina ligového maratónu je za nami a mnohým padne vhod reprezentačná prestávka. Po nej sa tešíme sa ďalšie atraktívne duely z kolísky futbalu.

Zápasy Premier League môžete sledovať exkluzívne iba na DIGI Sport.

Góly kola

V 12. kole pred reprezentačnou pauzou nebola núdza o krásne gólové okamihy. Vo farbách Newcastlu konečne zažiaril Salomon Rondon. Zahanbiť sa nenechal ani ďalší futbalista z Južnej Amerike, Jefferson Lerma predviedol proti strakám nevídanú hlavičku. A bod proti teriérom zas ratovala najdrahšia posila West Hamu Felipe Anderson, ktorá postupne preberá úlohu lídra.

Zákroky kola

Lukasz Fabianski podržal kladivárov proti Huddersfieldu. V aktuálnom kole preukázal svoje schopnosti aj talent Sergio Rico, ale Fulham sa musí spoliehať aj na ďalších hráčov, nielen na brankára. Jordan Pickford vychytal hviezdy londýnskej Chelsea a pochvalu si zaslúži aj Martin Dúbravka.

Hráč kola: Salomon Rondon (Newcastle United)

Je to moja práca a som šťastný. Krátke, ale výstižné hodnotenie Salomona Rondona, ktorý prišiel do St. James’s Park z WBA, ale až v 12. kole sa konečne strelecky chytil. Hlavne jeho druhý zásah stál za to. A najvernejší fanúšikovia strák okamžite začali urasteného útočníka porovnávať s Alanom Shearerom.

Sumár kola